adka
14:38, 03 sie 2012

Dołączył: 01 sie 2012
Posty: 185
Składniki:
świeży imbir 300g
miód 500g
cytryna 3 sztuki[ sparzone ]
wanila w lasce
spirytus 1l
Wykonanie;
Imbir obrać i pokroić w plasterki, wrzucić do słoja.Zalać miodem i odstawić w nasłonecznione miejsce,nie zamykać zbyt szczelnie. Po około trzech dniach dodać do zawartości litr spirytusu, sok z trzech cytryn[bez pestek], skórkę cytrynową [wystarczy z jednej}laskę wanili .Całość odstawiamy na trzy tygodnie .Po tym czasie odcedzamy zawartość ,filtrujemy i do spiżarki .Ja nie przelewam od razu do butelek,zawsze odczekam na klarowny kolorek.Jest rewelacyjna na wszystkie wirusy, nawet na problemy żołądkowe.Serdecznie polecam.Robię ja od wielu lat.Adka.
świeży imbir 300g
miód 500g
cytryna 3 sztuki[ sparzone ]
wanila w lasce
spirytus 1l
Wykonanie;
Imbir obrać i pokroić w plasterki, wrzucić do słoja.Zalać miodem i odstawić w nasłonecznione miejsce,nie zamykać zbyt szczelnie. Po około trzech dniach dodać do zawartości litr spirytusu, sok z trzech cytryn[bez pestek], skórkę cytrynową [wystarczy z jednej}laskę wanili .Całość odstawiamy na trzy tygodnie .Po tym czasie odcedzamy zawartość ,filtrujemy i do spiżarki .Ja nie przelewam od razu do butelek,zawsze odczekam na klarowny kolorek.Jest rewelacyjna na wszystkie wirusy, nawet na problemy żołądkowe.Serdecznie polecam.Robię ja od wielu lat.Adka.
____________________
Adrianna
Adrianna