adka
14:57, 03 sie 2012

Dołączył: 01 sie 2012
Posty: 185
Składniki;
Dynia 700g
czosnek 6 ząbków
gałka muszkatołowa
bulion 2l
sól,pieprz
grzanki
serek topiony 100g
Wykonanie:
Dynię wydrążam i piekę w całości okolo 1h temp. 190st.Pod koniec pieczenia wkładam nieobrane ząbki czosnku .Po lekkim przestygnieciu obieram czosnek i wybieram cały,upieczony miąższ z dyni[bez skórki]
Miksuję na gładką masę dodajac serek topiony. Całość dodaję do wczesniej przygotowanego,dowolnego bulionu, wolno gotuję,przyprawiam, dodaję świeżo startą gałkę .Można dodać śmietany i grzanki.Jest zdrowa i pyszna.Adka.
Dynia 700g
czosnek 6 ząbków
gałka muszkatołowa
bulion 2l
sól,pieprz
grzanki
serek topiony 100g
Wykonanie:
Dynię wydrążam i piekę w całości okolo 1h temp. 190st.Pod koniec pieczenia wkładam nieobrane ząbki czosnku .Po lekkim przestygnieciu obieram czosnek i wybieram cały,upieczony miąższ z dyni[bez skórki]
Miksuję na gładką masę dodajac serek topiony. Całość dodaję do wczesniej przygotowanego,dowolnego bulionu, wolno gotuję,przyprawiam, dodaję świeżo startą gałkę .Można dodać śmietany i grzanki.Jest zdrowa i pyszna.Adka.
____________________
Adrianna
Adrianna