Gdzie jesteś » Forum » Ogrodowa kuchnia » Zdrowa zupa dyniowo-czosnkowa.

Pokaż wątki Pokaż posty

Zdrowa zupa dyniowo-czosnkowa.

adka 14:57, 03 sie 2012


Dołączył: 01 sie 2012
Posty: 185
Składniki;
Dynia 700g
czosnek 6 ząbków
gałka muszkatołowa
bulion 2l
sól,pieprz
grzanki
serek topiony 100g


Wykonanie:

Dynię wydrążam i piekę w całości okolo 1h temp. 190st.Pod koniec pieczenia wkładam nieobrane ząbki czosnku .Po lekkim przestygnieciu obieram czosnek i wybieram cały,upieczony miąższ z dyni[bez skórki]
Miksuję na gładką masę dodajac serek topiony. Całość dodaję do wczesniej przygotowanego,dowolnego bulionu, wolno gotuję,przyprawiam, dodaję świeżo startą gałkę .Można dodać śmietany i grzanki.Jest zdrowa i pyszna.Adka.
____________________
Adrianna
adka 09:36, 12 wrz 2012


Dołączył: 01 sie 2012
Posty: 185
Spóźnione zdjęcie

____________________
Adrianna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies