adka
11:27, 04 sie 2012

Dołączył: 01 sie 2012
Posty: 185
[img]Składniki:
1,5 kg skrzydełek
płatki kukurydziane zwykłe
świeżo mielona sól ,pieprz
ostra papryka,czosnek granulowany,
estragon lub ulubione zioła
Wykonanie:
Ja osobiście zawsze odcinam "pazurki",nie chcę straszyć dzieciaków.
Mięso myję i osuszam,przyprawiam dokładnie i obtaczam grubo w zmielonych [niesłodkich ] płatkach kukurydzianych.Wykładam na blachę i wkładam do rozgrzanego piekarnika do 200st. na około 40min.
Zawsze sprawdzam ,czy zaczyna odchodzić od kości.Jeśli nie jest dobrze zrumienione podwyzszam temp. do 215st na kolejne 15minut. Są chrupiące, zawsze znikają w mgnieniu oka.Serdecznie polecam.Adka.
1,5 kg skrzydełek
płatki kukurydziane zwykłe
świeżo mielona sól ,pieprz
ostra papryka,czosnek granulowany,
estragon lub ulubione zioła
Wykonanie:
Ja osobiście zawsze odcinam "pazurki",nie chcę straszyć dzieciaków.
Mięso myję i osuszam,przyprawiam dokładnie i obtaczam grubo w zmielonych [niesłodkich ] płatkach kukurydzianych.Wykładam na blachę i wkładam do rozgrzanego piekarnika do 200st. na około 40min.
Zawsze sprawdzam ,czy zaczyna odchodzić od kości.Jeśli nie jest dobrze zrumienione podwyzszam temp. do 215st na kolejne 15minut. Są chrupiące, zawsze znikają w mgnieniu oka.Serdecznie polecam.Adka.
____________________
Adrianna
Adrianna