Gdzie jesteś » Forum » Ogrodowa kuchnia » Chrupiące skrzydełka Adki

Pokaż wątki Pokaż posty

Chrupiące skrzydełka Adki

adka 11:27, 04 sie 2012


Dołączył: 01 sie 2012
Posty: 185
[img]Składniki:
1,5 kg skrzydełek
płatki kukurydziane zwykłe
świeżo mielona sól ,pieprz
ostra papryka,czosnek granulowany,
estragon lub ulubione zioła

Wykonanie:
Ja osobiście zawsze odcinam "pazurki",nie chcę straszyć dzieciaków.
Mięso myję i osuszam,przyprawiam dokładnie i obtaczam grubo w zmielonych [niesłodkich ] płatkach kukurydzianych.Wykładam na blachę i wkładam do rozgrzanego piekarnika do 200st. na około 40min.
Zawsze sprawdzam ,czy zaczyna odchodzić od kości.Jeśli nie jest dobrze zrumienione podwyzszam temp. do 215st na kolejne 15minut. Są chrupiące, zawsze znikają w mgnieniu oka.Serdecznie polecam.Adka.
____________________
Adrianna
adka 22:34, 30 sie 2012


Dołączył: 01 sie 2012
Posty: 185
Zdjęcie spóźnione ,ale jest. Chciałam koniecznie pokazać,że mięso ma odchodzić od kości

____________________
Adrianna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies