zuza12
10:01, 21 sie 2012

Dołączył: 09 lip 2012
Posty: 1920
Składniki:
2 kg ogórków
chrzan
czosnek
koper (koszyczki)
ziarna gorczycy
sól
Zalewa:
1,5 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
3 łyżki miodu
Składniki zalewy połączyć i zagotować.
Ogórki, obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Posolić i odstawić na 1 godzinę.
Do słoików wkładamy odsączone ogórki, ząbek czosnku, kilka ziaren gorczycy, chrzan i koper. Wszystko zalewamy zalewą i pasteryzujemy 20 minut.
2 kg ogórków
chrzan
czosnek
koper (koszyczki)
ziarna gorczycy
sól
Zalewa:
1,5 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
3 łyżki miodu
Składniki zalewy połączyć i zagotować.
Ogórki, obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Posolić i odstawić na 1 godzinę.
Do słoików wkładamy odsączone ogórki, ząbek czosnku, kilka ziaren gorczycy, chrzan i koper. Wszystko zalewamy zalewą i pasteryzujemy 20 minut.
____________________
Mój ogród - lekarstwem na całe zło
Mój ogród - lekarstwem na całe zło