Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 06:39, 30 maj 2014

Danutka napisał(a)
Na szczęście przestało padać Padało cały dzień co prawda nie była to ulewa ale zimno , paskudnie brrr...

Zrobiło się elegancko u Ciebie
Uff ile plewienia chwaściorów Cię czeka teraz ale głowa do góry wszystko do ogarnięcia

Ja chętnie zaopiekuję się niewykorzystanymi roślinkami

No ja tez mam wreszcie suche chodniki, nie wiem jak tam trawa i rabaty.
Nie pada więc panowie dziś będą
Lena 07:24, 30 maj 2014

Aga,będzie dobrze! Twój ogród juz powala ,a co będzie za rok? Bardzo mi sie podoba rabata z choiną kanadyjską Pozdrawiam
madzielena 10:25, 30 maj 2014

Agnieszko ogród bardzo zyskał w ciągu tych kilku dni - dobrze, że zdecydowałaś się na jednorazowy wydatek i kłopot, bo przy tak dużej powierzchni zajęłoby Ci lata sadzenie roślin na raty.

Wiem, że to jeszcze nie efekt końcowy, ale bardzo brakuje mi w Twoim ogrodzie kancików

Z nimi ogród będzie miał inny "sznyt" i każdy zakątek będzie od razu wydawał się bardziej uporządkowany. Również poprzerastana trawą kostka będzie z pewnością małym kłopotem, ale ogród od razu wypięknieje, gdy to uporządkujesz. Czy Pan ogrodowy ma to ogarnąć czy to już będzie należało do Cb?

Pozdrawiam i macham
nicol21 18:54, 30 maj 2014

Aga u mnie mówiłaś o tym że u Ciebie mało koloru, tylko zieleń i tak pomyślałam o trawie prairie fire, któa jesienią przebrawia się w czerwień, ale przecież u Ciebie jesienią to będzie koncert barw, biorąc pod uwagę pobliski las no i zieleń u Ciebie! A patrzyłaś na red baron? też trawa która już latem jest czerwona? No ewent jasne zielenie tak jak u mnie golden taupee albo jaskrawy carex. Ale daj się ogrodowi rozrosnąć, rozkwitnąc i wtedy ewentualnie dosadzaj!

Spojrzałam na wątek o projektowaniu, wcześnie zaczełaś ale dobrze że nie skusiłaś się na ten plan z 1000 kół miałabyś zakręcony ogródek
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Zielona 22:28, 30 maj 2014

nicol21 napisał(a)
tak jak u mnie golden taupee albo jaskrawy carex.

Chyba Tylko u Ciebie na forum widziałam to jaskrawe cudo. Jak się sprawuje? Myślisz, że w polskich warunkach spokojnie przezimuje?
admete 06:05, 31 maj 2014

Lena napisał(a)
Aga,będzie dobrze! Twój ogród juz powala ,a co będzie za rok? Bardzo mi sie podoba rabata z choiną kanadyjską Pozdrawiam

Lenko baaaaaardzo dziękuję
admete 06:11, 31 maj 2014

madzielena napisał(a)
Agnieszko ogród bardzo zyskał w ciągu tych kilku dni - dobrze, że zdecydowałaś się na jednorazowy wydatek i kłopot, bo przy tak dużej powierzchni zajęłoby Ci lata sadzenie roślin na raty.

Sama nie dałabym rady............
I tak został mi huk roboty - ale jakże przyjemnej

Wiem, że to jeszcze nie efekt końcowy, ale bardzo brakuje mi w Twoim ogrodzie kancików

Z nimi ogród będzie miał inny "sznyt" i każdy zakątek będzie od razu wydawał się bardziej uporządkowany. Również poprzerastana trawą kostka będzie z pewnością małym kłopotem, ale ogród od razu wypięknieje, gdy to uporządkujesz. Czy Pan ogrodowy ma to ogarnąć czy to już będzie należało do Cb?

Pozdrawiam i macham

Kancików nie będzie - bo wszystkie nowe rabaty dostały obrzeża z kostki.
Choć nie ukrywam że kanciki bardziej mi sie podobają

Co do poprzerastanej trawy trzeba z tym niestety zrobić jeszcze porządek .
Ale tym zajmie sie już ekipa od trawy - których braliśmy czasami do koszenia....pan T. i jego ekipa zmyka już do kolejnego ogrodu

Przyjadą jeszcze na jeden dzień dosadzić parę roślin, których w tej chwili nie zdobylismy. Żurawki, niskie żółte berebrysy i jakieś roślinki które zanim zaczną kwitnąć byliny dadzą kolor na rabatach .......czyli od poniedziałku będę szykowała mini listę ostatnich zakupów

Pozdrawiam

admete 06:13, 31 maj 2014

nicol21 napisał(a)
Aga u mnie mówiłaś o tym że u Ciebie mało koloru, tylko zieleń i tak pomyślałam o trawie prairie fire, któa jesienią przebrawia się w czerwień, ale przecież u Ciebie jesienią to będzie koncert barw, biorąc pod uwagę pobliski las no i zieleń u Ciebie! A patrzyłaś na red baron? też trawa która już latem jest czerwona? No ewent jasne zielenie tak jak u mnie golden taupee albo jaskrawy carex. Ale daj się ogrodowi rozrosnąć, rozkwitnąc i wtedy ewentualnie dosadzaj!

Tak jak naspisałaś jesienią będzie czad, ale na ten okres teraz cuś by się jeszcze przydało

Dziekuję za podpowedzi, popatrzę sobie .
Red baron był na liście, ale panu T nie udało się go teraz kupić

Spojrzałam na wątek o projektowaniu, wcześnie zaczełaś ale dobrze że nie skusiłaś się na ten plan z 1000 kół miałabyś zakręcony ogródek

Plan masakra nie?hahahahahaha

Ps pytałas wczoraj o odwodnienie tego miejsca przy garazyku - wczoraj panowie dodali rurę do odwodnienia przy siatce - także przy następnej ulewie nie powinno być już tak źle
admete 06:28, 31 maj 2014

Wczoraj panowie skończyli prace .
Coś tam jeszcze zostało do zrobienia - ale na to pan T przyśle jednego z chłopaków.
Jak pisałam wyżej dojdzie jeszcze trochę drobnicy z roślin - np bordowe żurawki na zakolu przy domu, czy żółte berberysy na żółtej

Dzisiaj robię imprezkę urodzinowa dla mojego malucha - który rany julek kończy dziś już 6 lat .

Kiedy to zleciało??????/

Także dzień pełen roboty i wrażeń .
Jutro podobnie impreza dla rodziny.....także na spokojne zdjęcia będę miała czas dopiero w poniedziałek.
No chyba że dla relaksu między robieniem 4 sałatek a sprzątaniem wyskoczę na 5 minutek z aparatem .

Panowie jako tako ogarnęli działkę......ale ja musze to zrobić perfekcyjnie.
Także wielka miotła pójdzie w ruch i każdą rabatkę z kota będę własnoręcznie artystycznie ugładzać

Gdyby nie udało mi się zajrzeć życzę wszystkim udanego weekendu

Wyskoczyłam na 30 s z aparatem przed dom

Nie ma to jak słoneczko
Danutka 07:00, 31 maj 2014

W słoneczku od razu weselej
Sporo kolorów zieleni u Ciebie fajnie się już zrobiło, jak rozrosną się roślinki to dopiero będzie szał

Udanej imprezki urodzinowej życzę w nowej odsłonie ogrodu