Tak to Vertigo i jak Sebek piszę czym większą donice dostaną tym większe potfory rosną, jest jeszcze Rubrum, która kwitnie i ma fajne kotki
Tylko u mnie krokusy się tak obijają, ale jak praktycznie słońca brak to kwiatki chęci na rozbicie nie mają.
O dzięki chłopaki
będę polować w casto, bo wysyłkowo mi się nie uśmiecha, strasznie dużo sobie krzycza plus przesyłka
i tak chcę te potffffffffory hahahahaha,
strasznie fajnie u Was w donicach wyglądały
Łukasz krokusy wyjdą w swoim czasie , u mnie przekwitną, będe cieszyć oczy Twoimi
u mnie na rabacie z tymi fioletowymi wielkokwiatowymi na żwirze widać jaki wpływ ma słoneczko, po brzegu już się otwierają, bardziej przy ścianie domu tylko same listki
Kasiu żwirku jest sporo, nie wiem na oko 5-7 cm, jak mi zakładali nawadnianie kropelkowe to było dosypane żwiru żeby zakryć węże.
Powiem Ci że bałam się że nie wyjdą - a tu proszę
Kasiu a nie lepiej wyjąć je z ziemi przed samą wysyłką?
zakryć mokrą gazetą i jakąś reklamówką i od razu wysłać?
nie wiem tak sobie po cichu myślę
moje kosaćce jeszcze nie raczyły pokazać listków.......ale tam dopiero ziemia zaczyna rozmarzać
......myślę nad wsadzeniem 2 drzew koło tego placyku okrągłego otoczonego żwirem,tam gdzie z tyłu jest żywopłot z graba a na rogach po 3 kulki bukszpanowe.
Zywopłot z grabu chcę zamienić na bukowy, żeby odróżniał się kolorystycznie - w lato wszystko jest zielone
takie zdjęcie znalazłam na szybko, drzewa w środek kulek bukszpanowych, które coś tam sobie nie radzą , żyją ale prawie nie przyrastają....tez im tam nie pasuje
Myślałam o magnoliach......ale boję się że nie przetrwają . To tam padły cisy a obok pod płotem dwie wiśnie Kanzan....teraz mam dwa wielkie doły z wodą.....będziemy coś myśleć nad jakimś odwodnieniem, wtedy pod płot dam wierzby. A dumam co przy placyku?. Ty obeznany w dżewach jesteś
Podasz mi jakieś propozycje......coś co szczepią żeby korona była wyżej, może być zielone.........ale żeby na jesieni liście się fajnie przebarwiały.
Jak będziesz miał chwilkę podpowiesz?
z góry dziękuję
Krokusikom na zakolu należała się sesja fotograficzna
Na szybko bo wczoraj miałam panów do trawnika i wykorzystałam ich do wywiercenia dziur pod 8 róż, przesadziłam tez parę iglaków....musze obfocić efekt zmian, wczoraj nie zdążyłam. Zapowiadali burze i chciałam szybko wsadzić róże żeby mi dołów nie zalało.........