Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:20, 29 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Piękny kwitnący ogród. Na rabacie pomarańczowej masz niziutkie różyczki, czy pamiętasz ich nazwę, czy one docelowo będą takie niskie?

To goldelse http://rosarium.com.pl/produkt/goldelse-tantau-1999

to niska róża do pół metra wysokości
polecam ją bardzo!!!!!!
Mam ją drugi sezon, jak na moje warunki i przekrój różnych choróbsk ma się bardzo dobrze. W zeszłym roku załapała tylko trochę czarnej plamistości, ale kwitnie obficie, kwiaty zmieniają się barwa jak w kalejdoskopie i bardzo ładnie i szybko powtarza kwitnienie
admete 07:27, 29 cze 2017

Wczoraj upał jak chłoliera który zakończył się burzą z fajnym pół godzinnym deszczykiem na koniec, tego ogrodowi trzeba było, chociaż ja przedwczoraj dałam małą plamę

Wiedząc że nadchodzą upały, wzięłam się za podlewanie z węża, kropelkowe włączyłam ręcznie i o jednej sekcjo zapomniałam
Zorientowałam się o 7 rano, poleciałam wyłączyłam, po dwóch godzinach otwierając okna u chłopaków spojrzałam na boisku a tam ogrooooomna kałuża, która rano nie była taka wielka, okazało się że mąż rano zorientował się co zrobiłam i wyłączył nawadnianie, a ja o 7 myśląc że wyłączam , włączyłam jeszcze raz ..........na rabatach były straszliwe kałuże, a woda wypłynęła na trawnik na jakiś metr szerokości

no nic biorąc pod uwagę upały nie powinnam chyba zaszkodzić roślinom

admete 07:31, 29 cze 2017

Zółta z chmura burzową w tle
nie patrzmy zbytnio na prawą stronę, wycięłam dzwonki a żółte trawki docelowo jak urosną mają zasłaniać ten pusty moment

zaczynają kwitnąć żółte byliny, które odwróciły się w stronę żywopłotu kwiatami, chyba do porannego słońca

rabata nie jest jeszcze idealna, busz powinien się zrobić dopiero za dwa sezony

za hostami jest pełno jeżówek które zapełnią cały pas

Widać już źdźbła trzcinnika posadzonego na wiosnę

admete 07:32, 29 cze 2017

admete 07:32, 29 cze 2017

admete 07:33, 29 cze 2017

Kwitnie dyptam na porzeczkowej, za rok powinien być dwa razy większy

admete 07:39, 29 cze 2017

Robię porządki w warzywniku i po mału przesadzam byliny które tam trafiły podczas jesiennych rewolucji

miałam zagwozdkę co mam zrobić z bordowym bodziszkiem, przez przypadek posadziłam koło niego sadzonki brązowej trawki i bam wpadł mi pomysł że dosadze go na dół do zrobionej w tym roku trawkowej rabatki na żwirze przy różance

zdjęcia na szybko wieczorem jak już skończyłam
póki co jestem baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolona!!!!! niebieskie kwiaty grają mi z blue for u która jest na różance, a i na żwirze w brązowej trawie bordo bodziszka fajnie się będzie odbijać

próba złapania kolorystycznego efektu który tak naprawdę będzie widoczny dopiero za 2 sezony
trawy są w nie najlepszej kondycji, trochę mi je przysuszyło, ale żyją i odbiją

admete 07:42, 29 cze 2017

Na obrzeża na obwódkę - chociaż do końca jej tam nie widzę , dałam konwalnika. Siedział też już sezon w warzywniku, bo na poprzednim miejscu sobie nie radził........jak tutaj nie da rady, to nie mam dla niego innego miejsca, na korze zginie, tylko na żwirze ma rację bytu, nie mam zdjęć, bo sadzonki tak małe że by ich nie było widać hahahahahaha

Dorota123 11:06, 29 cze 2017

admete napisał(a)

To goldelse http://rosarium.com.pl/produkt/goldelse-tantau-1999

to niska róża do pół metra wysokości
polecam ją bardzo!!!!!!
Mam ją drugi sezon, jak na moje warunki i przekrój różnych choróbsk ma się bardzo dobrze. W zeszłym roku załapała tylko trochę czarnej plamistości, ale kwitnie obficie, kwiaty zmieniają się barwa jak w kalejdoskopie i bardzo ładnie i szybko powtarza kwitnienie
Bardzo dziękuję. Zazdroszczę deszczu u nas sucho i wieje gorący wiatr. Strasznie męczy rośliny. Niebo co prawda zachmurzyło się, ale nadal nie pada.
admete 07:36, 30 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Bardzo dziękuję. Zazdroszczę deszczu u nas sucho i wieje gorący wiatr. Strasznie męczy rośliny. Niebo co prawda zachmurzyło się, ale nadal nie pada.

I jak popadało u Ciebie?
U nas wczoraj przeszły 2 konkretne burze, po których padało jeszcze dobre pół godziny , ale widać było że tych burz było więcej krążących po całej okolicy........