Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

13:59, 02 gru 2017
admete napisał(a)

Sąsiad miał rację, ale tym razem mamy szkody ale nie na ogrodzie
wstawię zaraz kilka zdjęć

ja tez się boję śniegu spadającego z dachu - już wczoraj o tym myślałam
ile bukszpanów mi połamie tym razem

Na zjeżdżający śnieg z dachu trzeba by zamontować tzw stopery śnieżne,są różne i do różnych materiałów dachowych-blachy czy dachówki.Bo inaczej mokry ciężki śnieg załatwi rośliny
Współczuję wiatru i szkód leśnych.Koniecznie wycinkę musicie zrobić.
Anitka 14:14, 02 gru 2017

Ale te drzewa są poprzechylane. Taka tykająca bomba za ogrodzeniem. Dobrze, że nie wiało, bo strat mogło być więcej.
nicol21 08:30, 03 gru 2017

Zimowy nocny klimat magicznie się prezentuje! masz aż tak dużo świateł w ogrodzie czy długi czas ekspozycji zrobił swoje? z drzewami leśnymi trzeba zrobic porządek [ale coś tam zostawcie bo piękne są] ale bezpieczenstwo ważniejsze. Na nocnych zdjęciach zwróciłam uwagę na to że były tak ładnie ośnieżone i mocno przechylone, ale jednak parę godzin z ciężarem zrobiło swoje.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
admete 05:19, 05 gru 2017

Magleska napisał(a)
Faktycznie takie drzewa są niebezpieczne ..... musisz sobie pozałatwiać z tą wycinką ,takie pochylone strach wzbudzają .....
A poza tym ...... przepiękne bajkowe zdjęcia zimowego ogrodu pokazałaś ,ślicznie bardzo
Miłego weekendu

Wycinke będziemy załatwiac już na bank!!!!

Dziękować za zdjęcia
admete 05:20, 05 gru 2017

Kaska napisał(a)

Na zjeżdżający śnieg z dachu trzeba by zamontować tzw stopery śnieżne,są różne i do różnych materiałów dachowych-blachy czy dachówki.Bo inaczej mokry ciężki śnieg załatwi rośliny
Współczuję wiatru i szkód leśnych.Koniecznie wycinkę musicie zrobić.

Kasiu wiem wiem
tylko jak przyszła wiosna to się o tym zapomniało
a teraz znowu całą zimę będe się bać o spadający śnieg
admete 05:22, 05 gru 2017

Anitka napisał(a)
Ale te drzewa są poprzechylane. Taka tykająca bomba za ogrodzeniem. Dobrze, że nie wiało, bo strat mogło być więcej.

Jakby wiało to chyba połowa drzew by się połamała

obraz jest tragiczny
nie wiem jak ściągną te gałęzie które utknęły w koronach innych sosen - to przecież bardzo wysoko

a sąsiad będzie musiał coś z tym zrobić bo nie będzie mógł w ogole wchodzić do lasu bo zbyt niebezpiecznie
admete 05:23, 05 gru 2017

nicol21 napisał(a)
Zimowy nocny klimat magicznie się prezentuje! masz aż tak dużo świateł w ogrodzie czy długi czas ekspozycji zrobił swoje? z drzewami leśnymi trzeba zrobic porządek [ale coś tam zostawcie bo piękne są] ale bezpieczenstwo ważniejsze. Na nocnych zdjęciach zwróciłam uwagę na to że były tak ładnie ośnieżone i mocno przechylone, ale jednak parę godzin z ciężarem zrobiło swoje.

Trochę tych światełek w ogrodzie jest

mnie nawet do głowy nie przyszło wtedy że coś się połamie
admete 05:26, 05 gru 2017

Była chwilowa przerwa w nadawaniu
Miałam odpoczywać a tu cały czas coś
dorabiam bombki na zamówienie
do tego jeszcze wymyśliłam sobie że będe robić wianki na drzwi

to moj pierwszy dla nauczycielki na mikołaja

admete 05:27, 05 gru 2017

Pomarańczowa

2014

admete 05:28, 05 gru 2017