Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 10:41, 03 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ogród pokazujesz prawie wiosenny no ale te stożki to mi z głowy wyjść nie mogą. Miałam iście szatański plan co do stożków. Pojechaliśmy kupić choinkę i zademonstrowałam Emusiowi stożki na przecenie po 3 stówy. Oburzył się i stwierdził że za badyle tyle kasy to nigdy w życiu. Przyjechaliśmy do domu i cóż uczyniłam. Pokazałam mu niezwykle okazyjne stożki twoje i Marzenkowe z miną kota Szrekowego. twierdziłam że to niezwykła oszczędność i okazja. No i co na to Emuś? Słowami reklamy, ile z tego będzie na koncie? No i tak o to mój misterny plan w nicość się obrócił.wycieczki do Was nie będzie. Buziole

Gosiu, no żesz, taki piękny plan i chłop się nie dał złapać, no ale nie dziwię się mu, za pasem Mikołaj, święta, prezenty pod choinkę, potem jakiś Sylwester i jak na jeden miesiąc, to olbrzymie wydatki
Na wiosnę ułożysz nowy plan, będzie cieplej i łatwiej wtedy ruszyć i kupisz na farmie po 8-10 zł, do strzyżenia, ale za tą cenę, to 3 w kupie sadzisz i już masz wielki egzemplarz
Buziole
Milka 10:41, 03 gru 2013

Kindzia napisał(a)
Ogród jeszcze jesienny ... właśnie pogodę oglądam, w sobotę już minus w dzień...

Pozdrówka

U mnie już jest minus, nawet do soboty nie poczekało
Pozdrówka
Milka 10:43, 03 gru 2013

EPODLAS napisał(a)
Irenko, niesamowite żeby ogród tak wyglądał w grudniu. Ale ponoć nadciągają chłody. Może sypnie nam na święta, fajnie by było. I ogród w śniegu też fajnie wygląda.

Na święta, jak najbardziej chcę ale teraz może być i -5, ale bez śniegu, łatwiej jest w mieście, bo tak zaraz masakryczne korki..
Pamiętam takie grudniowe widoczki, trafiały sie takie lata, oby tylko potem nic nam nie namieszała pogoda
Bożenko pozdrawiam
Milka 10:44, 03 gru 2013

GorAna napisał(a)

Cudne słonko widzę i do Ciebie dzisiaj zagościło
Pozdrawiam...mam nadzieję, że paluch już Ci nie dokucz

Aniu, nadal słonecznie, ale mroźno
w kwestii palucha, ciężko idzie, jakiś uparty, ale jest światełko w tunelu
Milka 10:47, 03 gru 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Irenko pięknie u Ciebie i jaki porządek Czysciutko i zielono jeszcze bardzo U mnie trawa tez zielona ale juz niestety znowu krety robią swoje górki Bardzo mi się podobają Twoje rabaty z trawami Pozdrawiam słonecznie

dzięki za wszystkie pochwały
Z kretem wygraliśmy, walka była ostra i systematyczna, ale przyplątały się po iluś latach nornice, narozrabiały, ale nowych szkód nie zauważyłam...może one wróciły, jak wyczuły że u mnie cebulowych pod dostatkiem?
Na wiosnę idę jeszcze w trawy, znowu będę przesadzać i zmieniać parę rzeczy
pozdrawiam i udanej walki z uparciuchem
Milka 10:48, 03 gru 2013

Tusiala napisał(a)
Ale z daleka fajnie wyglądają te pociachane tujki. Jak lizaczki ładna zieleń u Ciebie jeszcze

Marta, swoje też możesz ciąć, masz co
U mnie jednak jest dużo zimozielonych roślin, więc i nawet o tej porze ogród cieszy, jak mawia nasza Danusia, musi być szkielet zimozielony
malgorzata_s... 10:54, 03 gru 2013

irena_milek napisał(a)

Gosiu, no żesz, taki piękny plan i chłop się nie dał złapać, no ale nie dziwię się mu, za pasem Mikołaj, święta, prezenty pod choinkę, potem jakiś Sylwester i jak na jeden miesiąc, to olbrzymie wydatki
Na wiosnę ułożysz nowy plan, będzie cieplej i łatwiej wtedy ruszyć i kupisz na farmie po 8-10 zł, do strzyżenia, ale za tą cenę, to 3 w kupie sadzisz i już masz wielki egzemplarz
Buziole

Irenko to mi humor poprawiłaś, bo byłam w rozpaczy że moje stożki przepadły a ja je już u siebie widziałam. Emusiowi bardziej o odległość i porę roku szło nie o wydatki. Więc na wiosnę to cheba nawet planu chytrego nie trza będzie. Buziole zostawiam
Magda70 11:12, 03 gru 2013

irena_milek napisał(a)

Za bardzo nie poszalałam, 2 stożki po 30 zł za sztukę no i takie reniferki...po 2,5

Irenko...jesli chodzi o stożki to oryginalna nie będę...ale trafiłyście z ceno!!
No ale reniferki za 2.5zł?????? Toż to jak za darmo...boskie są..
Milka 11:33, 03 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Irenko to mi humor poprawiłaś, bo byłam w rozpaczy że moje stożki przepadły a ja je już u siebie widziałam. Emusiowi bardziej o odległość i porę roku szło nie o wydatki. Więc na wiosnę to cheba nawet planu chytrego nie trza będzie. Buziole zostawiam

Dobra jesteś, mocna ta wizualizacja ze stożkami
wiosną się wypuścisz, nakupisz tyle, że na okrągło będziesz strzyc...ziarno posiałaś, plon będzie
Milka 11:35, 03 gru 2013

Magda70 napisał(a)

Irenko...jesli chodzi o stożki to oryginalna nie będę...ale trafiłyście z ceno!!
No ale reniferki za 2.5zł?????? Toż to jak za darmo...boskie są..

Madziu, ja sama nie wiedziałam, że takie ceny!! aż mnie korci znowu na tę giełdę...
reniferki wcisnęłam w dynię pora to zmienić