Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:54, 08 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)
Nareszcie zobaczyłam wnusię, co z babcią na rabatach działa. Fajna następczyni a póki co cieszmy się, że pomocnica Asystentka bym powiedziała

O tak, asystentkajak tylko wolne będzie, zaczynamy zbieranie szyszek, znowu mnóstwo naleciało
Milka 11:58, 08 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko piszesz że w ogniste kolorki idziesz? To do Ciebie pasuje, Ty to ogień

Gosiu, w zależności od miesiąca będą różne kolor, wiosna kolorowa, maj niebiesko, biało-fioletowy, lato juz i jesień bardziej ogniście; zmieniam na rabacie pod domkiem letnim, koło lawend, wywaliłam wszystkie żurawki i tam dosadzam berberys Admiration, rozplenice Rubrum i Fireworks, ciemny rozchodnik i Red Baron; w sezonie mam tam dzwonki i liatrie, a teraz jakoś nic tam się nie dzieje, więc zmieniam
Milka 12:03, 08 wrz 2014

monteverde napisał(a)

Irenko przegapilam zdjęcia z uroczystości rodzinnej ale już nadrobilam wnusia nie tylko, że mądra ale jaka modystka po babci wie jak do zdjęcia pozować śliczna małaostatnio kupiłam Perovskie Russian Sage pozdrówka

Aniu dziękuję właśnie poczytałam o tej perovskiej, fajnie się zapowiada po sezonie pewnie więcej coś nam powiesz
moje malutkie, ale przysypałam pędy ziemią, a nuż się ukorzenią i będzie więcej niestety, jak coś się zmienia, na efekty trzeba poczekać
zbieram nasiona z kosmosu zwykłego i siarkowego, cynii, ale część kosmosów od razu sypię w ziemię, to samo z rudbekią i lawendą, sypię już do gruntu, za rok będą niespodzianki, gdzie i cowzejdzie
Milka 12:05, 08 wrz 2014

Od roku kupuję po 1 szt.... Więc trudno dojrzeć...

No tak moja 2 miały nasiona, znaczy kwiatostan, skubałam i sypałam do ziemi
Zołoteńko tez mnie uczył i mówił bardzo dobrze, +3

Marzenko, cały on, podobnie słyszałam i 4 było
Milka 12:15, 08 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Irena Vertigo nie przezimuje.. spróbuj ja wykopać i przetrzymać. Nawet jak masz ukopać tylko kawałek. Myślę, że jak na afrykańska trawę to zimą potrzebuje światła, temperatury dość niskiej (ale nie ujemnej) .. i mało wody. Albo w domu próbować jeje dać iluzję, że ciągle jest lato... a wiosna podzielić .. bo niestety ter trawy mogą się starzeć... i lato nie może trwać wiecznie. Jakoś je jednak rozmnażają.. i na peno nie jest to produkcja z nasion.

Miała kwiatostany, te nasiona z nich posiałam do gruntu, a mogłam do donic, no trudno; Vertigo późno rusza, może to był błąd w ubiegłym roku, trzeba było dłużej poczekać, bo skoro bryła korzeniowa była piękna i zdrowa, może by coś z tego było; liczę na łagodniejszą zimę, ale i tak kawałki ukopię i coś będę kombinować, mam gdzie przechować, bo i domek i piwnica jestalbo w domu i w jednym pokoju ustawię na niższym poziom temperaturę, ale czy mała ilość słońca wystarczy?
szkoda, ze tak mało fachowej wiedzy i literatury na ten temat, właściwie żadnej...
Milka 12:16, 08 wrz 2014

Kasiek napisał(a)
Irenko, moja trawa pampaska bedzie miala dwa kwiatytz pioropusze
Fotki jutro

Szczęściara, moja na razie nic, ani jednego, byłam już rano u ciebie, mamy tę samą trawę chyba, identyczne liście
Milka 12:17, 08 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Irenko, 42 posty do nadrobienia u Ciebie.

Nie jest źle, ostatnio się obijam jak dam fotki, to popatrz, jednak Miłkowo się zmieniło, podoba mi się już, ale i tak wymyśliłam zmiany
Milka 15:42, 08 wrz 2014

cynie nadal uwielbiam, za trwałość, prostą obsługę i kolor; miałam zbierać nasiona kolorami i zapomniałam, ale jeszcze kwitną i będę dalej zbierać, już w kolorze; są ogromne, do 1,5m
na tę rabatę przeniosę stożek z ostrokrzewu, ale już jesienią

jest tak kolorowo i ciepło, a to już wrzesień, bliżej 10!
malgorzata_s... 15:51, 08 wrz 2014

Cynie są cudne to fakt W przyszłym sezonie poza begoniami będą u mnie tylko cynie z jednorocznych Stale kwitną i nie grymaszą Buziaczki
Milka 16:00, 08 wrz 2014

tu cynie idealnie zgrały się z marcinkiem i werbena, ale marcinek tu za wysoki i chyba będę dzielić i przesadzać