Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:28, 08 kwi 2015

zawitka napisał(a)
Mileczko Kochana moja idzie ale nie jest taka duża ---ledwo ją widać ,siedzi w przewiewnym miejscu --- może dlatego ,ale ważne ze wychodzi Buziole ha ha Czytam że wtykacie patyki zawsze słabo mi się przyjmowały ale jak młode wtykam to nawet tego roku kwitną

Halinko ona szybko rośnie, za 2 sezony będziesz mieć kępy z 60cm
Ja wtykam , co się da, albo uda się albo nie, nieważne,trzeba testować i to samo róbno widzisz i kwitną ci, mnie też, ale nie wszystkie, muszę rozszyfrować, od czego to zależy
bogumila 13:32, 08 kwi 2015

Podziwiam "patyczkowanie",jesteś niestrudzona ...Kwiaty u Ciebie szaleją...jak miło popatrzeć na takie widoczki...gorąco pozdrawiam.
Milka 14:50, 08 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
Jakie u Ciebie te roslinki duże. Brunery kwitną a u mnie ledwie pierwsze listki z ziemi wyjrzały , gdzie im do kwitnienia?Różnica między nami ogromna ale w tym roku niech u Ciebie będzie najładniej żebys miała wiele radości i mocno stanęła na nogi po tych przezyciach.

Niektóre duże, ale generalnie mam wrażenie, że wszystko stanęło, nic nowego się nie dzieje, poza trawą do koszenia i ogólnym bałaganem po tych wichurach, czeka nas grabienie na nowo, sama już nie wiem, który razBożenko dziękuję za takie piękne życzeniaraz mogę mieć lepiej
Milka 14:55, 08 kwi 2015

GorAna napisał(a)

Irenko, Ty masz chyba jakieś przywileje pogodowe.....Twoja wiosna wybuchła już na całego.....u mnie jeszcze śpiąca
Pozdrawiam poświątecznie

Aniu pocieszę cię, u mnie też stanęło, jedynie szafirki w górę się podciągają i coś nowego z tulipanów chce się pokazać, a tak constans no i ciemierniki różowieją...pozdrawiam

Milka 14:59, 08 kwi 2015

paniprzyroda napisał(a)
Wiosna u Ciebie o dwa tygodnie wcześniej Dzięki, że byłaś u mnie, a ja spóźniona, ale poczytałam... i pooglądałam fotki ogrodu, w którym widać dobrą rękę Ogrodniczki czego się nie dotknie, to rośnie, na szczęście, na pożytek, na pociechę Buziam

Mariola, chyba tak co rok o te 2 tygodnie, jednak zachód cieplejszy
Całe szczęście, że rośnie, bo ja się nigdy nie wyrabiam, nawozu nie używam, bo nie zdążę, nawet rodki nie wszystkie dostały, mus kupić i zakończyć dzieło
i wyciąć tu bluszcz, bo zarasta tulipany, a tak je lubię za liście
pozdrawiam

już wszystkie tawułki Arendsa ruszyły, mam białe, różowe i czerwone, bardzo fajna roślinapowoli odkrywam co lubię i nie

Milka 15:03, 08 kwi 2015

Sebek napisał(a)
Irenko - mam nadzieję, że choć za dwa tygodnie będzie u mnie tak zaawansowana wiosna jak u Ciebie Choc staram się dogonić Wrocław

Świetnie ci idzie, chyba zaczynasz nas przeganiać

moja gwiaździsta , a właściwie 2 w jednym dołku, rośnie w takim miejscu, że późno słonko do niej dociera, dzięki temu wolniej się rozwija i jak u innych przekwitnie, u mnie dopiero pokaz
no i do góry mus patrzeć już, bo spore

o tę skróciłam, chyba na amen zamordowałam
będę zmieniać..
Milka 15:05, 08 kwi 2015

lilia napisał(a)
Irenko, dziękuję, że mnie wywołałaś do tablicy
Odpisałam w moim wątku, a u Ciebie podziwiam, jak wszystko pięknie rośnie.
Głogownik jest śliczny! Czy jego patyczki też można ukorzeniać?

I jeszcze Irenko możesz mi powiedzieć, czy patyczki hortek, ktore mają już listeczki(szczegolnie Anabelle) a są w doniczkach, można będzie sadzić w docelowe miejsca, czy jeszcze do przedszkola? Jakie zachować odległości między hortkami?

Pozdrawiam!

Myślę, ze też można, więc jeśli urosną długie i będę skracać, dam ci, teraz są po 2 cięciu, chcę aby się zagęściły bardziejco do patyczków, napisałam u ciebie, aby nie zginęło u mnie
pozdrawiam i życzę fajnego pobytu na wsi
Milka 15:10, 08 kwi 2015

agata19762 napisał(a)
Irenko czy Ty na zimę okrywasz skimię, bo wygląda na to, że moja mi umarzła

dokładnie oglądam Twoją wiosnę i widzę, że u mnie wszystko jeszcze w lesie
ale pocieszam się, że teraz jak będzie ciepło to wszystko ruszy z kopyta

Od początku nie okrywam, teraz u mnie leci im chyba 3 sezon, byłyby większe, ale psy się tam szwędały i ciągle łamały, teraz jest lepiejwiem, ze one dość wrażliwe, podobnie jak laurowiśnie i głogownik, ale lepiej poczekaj, bo mogą z dołu na nowo odbić
z tym ciepłem to dziś rozczarowanie, nadal tak sobie, no ale weekend ma byc ciepły, a u nas chyba i deszcz, to może zdążę w łyse placki posiać trawę pozdrawki
eda 15:11, 08 kwi 2015

Śliczne pączki zaraz wystrzelą
Milka 15:13, 08 kwi 2015

Anabell napisał(a)
Irenko Kochana!
Milutko, cieplutko w Miłkowie, radość niesiesz Ty i Twój ogród

Brunery u mnie takie same jak opisuje Bogdzia, mam zamiar w tym tygodniu rozsadzić moją dużą kępę i biorę się do cięcia hortek, wstrzymały mnie wcześniejsze mrozy

Haniu miło cię widzieći dziękuję
u mnie brunery ruszają najszybciej, może miejsce im służy, duże drzewa je chronią. Ja dzieliłąm chyba rok temu, ależ tego narobiłam ale jedna była tak wielka, maja tak długie i mocne, palowe korzenie, że nie dałam radę
teraz też dobry moment na hortki, nie wywalaj patyków, rób sobie przedszkole