Dzięki
muszę to poczytać
mam wizję aby u siebie posadzić od strony zachodniej pod świerkami , może trochę podetnę gałązki
Twoja kolekcja mnie zainspirowała
To jeszcze jedno pytanie na szybko, zanim przeczytam dokładne informacje; w jakich odległościach sadzić małe sadzonki ,żeby było git .
Witaj Marysia
Wszystko zależy od rozpiętości kępy danej odmiany, szerokości znajdziesz w encyklopedii.
Ja sądziłem średnie odmiany co 60 cm duże 70-80 cm. Pod świerkiem mogą mieć trochę za sucho chyba że masz linię kroplującą.
Witaj Gosiu
Postawiłem wiosną pieco-kominek akumulacyjny, a nie chce palić mokrym drewnem dlatego zdecydowałem się postawić drewutnie, podobno dąb schnie 2 lata więc trochę tego drewna trzeba mieć aby co roku palić suchym
oo, to chyba będą oszczędności na ogrzewaniu
ja mam zwykły kominek i właśnie nim teraz ogrzewamy, bo w piecu na ekogroszek coś się popsuło
palimy powolutku, całą dobę, tli się tylko gruby klocek i mam przy kominku 26 stopni, a w najzimniejszych łazienkach 21,5 stopnia
a drzwi są tylko uchylone, nie ma rozprowadzenia ciepła
wygląda mi to na skuteczne ogrzewanie, a co dopiero z rozprowadzeniem ciepła
no ale narazie jeszcze mrozów nie ma
oby się piec szybko naprawił
Małgosiu,
Dopiero po tej zimie zobaczę jakie będą oszczędności będę palił dopóki suchego drewna mi starczy.
Wcześniej miałem tradycyjny kominek otwarty słabo grzał, pełno kurzu, podłoga popalona i aż strach zostawić.
Z ekogroszku rok temu się wyleczyłem. Pozdrawiam
to już nie ma na co czekać
w przyszłym tygodniu mają być opady śniegu
Kilka lat temu posadziłam trzy kółka z tulipanami , w każdym po 30 sztuk ....
cebule były piękne takie jak te na zdjęciu
jakież było na wiosnę zaskoczenie...
w jednym kółku ani jeden tulipan nie wyszedł
okazało się,że w ziemi nie ma ani sztuki
wszystkie zostały wyprowadzone podziemnymi kanałami.
pech