Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale... » Edycja postu

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 08:45, 12 kwi 2018

Johanka77 napisał(a)

Ja cięłam piłą do żywopłotu

o dokładnie - też mam taki zamiar.
Magda70 08:47, 12 kwi 2018

Nikita napisał(a)

Madzia, czy to stipy tak cięłaś? Ja się własnie zastanawiam czy tylko czesać czy ciąć krótko...
Macham wiosennie.

Madziu, tak, to stipy. Zawsze je tak tnę bo jednak siano miały i za jakis czas będę jeszcze wyskubywać to uschnięte bo część kępy zawsze mi wygniwa.
aleksandra_g 13:19, 12 kwi 2018

Magda70 napisał(a)

To przyjrzyj się....też pewnie coś zobaczysz
Z tą spalinówką do traw to się przejęzyczyłam....tnę je maszyną do żywopłotu.
A spalinówkę muszę nad jezioro zabrać bo za płotem nam krzaczory porosły... A ta spalinówka to jakaś stara - niemiecka...nawet nazwy nie pamiętam.

A tak poza tym...fajnie, że się obudziłaś

Nooo coś tam się dzieje ale ogólnie licho wyglądają, muszę im dać coś dobrego do jedzenia chyba. A tniesz je jesienią czy wczesną wiosną?

Piła do żywopłotu hmmmn na dzień dziecka chyba sobie kupię bo na urodziny już dostałam rozdrabniarkę do gałęzi.

Ja w jednej części mam taki busz, że najchętniej bym to oblała benzyną i puściła z dymem dzizas....kiedy jak nie mam pojęcia ale muszę to ogarnąć w tym roku
Magda70 13:42, 12 kwi 2018

aleksandra_g napisał(a)

Nooo coś tam się dzieje ale ogólnie licho wyglądają, muszę im dać coś dobrego do jedzenia chyba. A tniesz je jesienią czy wczesną wiosną?

Piła do żywopłotu hmmmn na dzień dziecka chyba sobie kupię bo na urodziny już dostałam rozdrabniarkę do gałęzi.

Ja w jednej części mam taki busz, że najchętniej bym to oblała benzyną i puściła z dymem dzizas....kiedy jak nie mam pojęcia ale muszę to ogarnąć w tym roku

Cięłam je z tydzień temu. Siano było po zimie.

Wcześniej jest dzień mamy więc po co czekać na dzień dziecka

Odebrałam w końcu blat od stolarza!! Teraz jeszcze stelaż metalowy i finito
UrsaMaior 15:54, 12 kwi 2018

Jaki blat, nic nie wiem!
nicol21 10:21, 13 kwi 2018

Nikita napisał(a)

Madzia, czy to stipy tak cięłaś? Ja się własnie zastanawiam czy tylko czesać czy ciąć krótko...
Macham wiosennie.

ja ciacham z 1cm przy ziemi/nad kępą wtedy te zeschłe części tak nie szpecą. z tak długimi suchymi badylkami to zanim zielen się przebije to schodzi. Przy niższym cięciu kępy wyglądają na młodsze, swieższe Polecam!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
beata_m 13:22, 13 kwi 2018

Madzia wiosenne porządki u Ciebie na całego, rozplenice poszły pod "nóż"?
I u mnie to to samo się dzieje ze stipami, część kępy do wyskubania a część już żyje nowym życiem ale w tym roku umieralność stipy u mnie 0%

macham ciepło Madziu
Figaro 16:09, 14 kwi 2018

Magda70 napisał(a)
Carex montana już zaczyna kwitnąć

Trzcinik FC też już idzie do góry

Stipy chyba będą życ...aż boję si pomyślć ile malych wylezie...

czosnki już też duże

A te stipy to jakie sa ? Fajne ? I one sa przez zime?
UrsaMaior 20:14, 14 kwi 2018

Koleżanko Magdaleno, powiedzcie mi jak długo kwitnie Max Frei?
Magda70 21:10, 17 kwi 2018

nicol21 napisał(a)

ja ciacham z 1cm przy ziemi/nad kępą wtedy te zeschłe części tak nie szpecą. z tak długimi suchymi badylkami to zanim zielen się przebije to schodzi. Przy niższym cięciu kępy wyglądają na młodsze, swieższe Polecam!

Też dobry pomysł