monteverde
22:03, 02 lut 2011
Dołączył: 31 paź 2010
Posty: 44149
2-3 duże bakłażany ciemne,do piekarnika na blaszce ,piec ok.20 min w temp.200st.C,skórka ma się trochę zwęglić,wyjąć przekroić na pół, łyżka wyjąć miąższ i na sito zostawić na całą noc, aby odciekł,potem zmiksować z odrobiną czosnku,pasty sezamowej i soli, na końcu dodać oliwę z oliwek. Druga wersja do bakłażana w piekarniku dołożyć jedną paprykę(obojętny kolor) razem zapiec,bakłażan na sito, papryka do woreczka foliowego,łatwiej się zdejmuję skórkę,potem razem połączyć zmiksować z solą i oliwa z oliwek, do wędlinki,serów nawet samą można jeść
) smacznego- bakłażan zawsze musi odciec,można dodać jeszcze natki pietruszki pokrojonej



____________________
monteverde-mój kawałek raju - mój kawałek raju II - Kwiatowy ogródek Monteverde
monteverde-mój kawałek raju - mój kawałek raju II - Kwiatowy ogródek Monteverde