Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka.

Moja działka.

Urszulla 09:36, 31 lip 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
VANILI

Limka

NN

Dębowa

Ogrodowa

Bogusiu, limka pokazowa. Czy masz ją dłużej niż inne hortensje?
Myślałam u siebie nad Phantomem ale teraz to mam dylemat czy może limka- jednak zdecydowanie chyba Phantom jest sztywniejszy, jak to jest?

A dębolistną mają moi znajomi i dużo ogrodówek- ja niestety w ogrodowe nie idę ze względu na warunki.
Urszulla 09:44, 31 lip 2016

Dużo żółtego w tym roku w moim ogrodzie.

Wrzuciłam właśnie liliowca- chyba taki sam jak Twój mnie taka mocno zdecydowana żółć nie przekonuje, za to piękny ten jasno żółty (przypomnij mi nazwę tego leczniczego zioła koło jeżówki?)i przekonują mnie biało-żółte rumianki i pomarańczowe nagietki może kiedyś w warzywniaku zrobię sobie taką część kwitnącą jak ma Pszczółka i tam będą zwykłe kwiatki łąkowe, lecznicze itp.- taka angielska rabata po polsku
Urszulla 09:45, 31 lip 2016

Rozwar.

A 5 rozwarów czeka u mnie na posadzenie
barbara_kraj... 18:22, 31 lip 2016

Fajne są te lilie tygrysie!
boguslawa_ma... 19:29, 31 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Bogusiu, limka pokazowa. Czy masz ją dłużej niż inne hortensje?
Myślałam u siebie nad Phantomem ale teraz to mam dylemat czy może limka- jednak zdecydowanie chyba Phantom jest sztywniejszy, jak to jest?

A dębolistną mają moi znajomi i dużo ogrodówek- ja niestety w ogrodowe nie idę ze względu na warunki.

Limka jest pierwszą hort.bukietową ma 4 lata,Phanton kupiłam w zeszłym roku u Kapiasa jak byłam na spotkaniu jeszcze nie kwitnie ,ale myślę że na drugi rok to dopiero pokaże.
U mnie hor. cierpią jak jest sucho bo to jest bardzo wąska rabata koło drogi,ale ludzie spacerują zatrzymują się z zachwytu,inni zrywają kwiaty,a inni patyczki żeby sobie rozmnożyć.
boguslawa_ma... 19:33, 31 lip 2016

Phanton

Diament
boguslawa_ma... 19:38, 31 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Wrzuciłam właśnie liliowca- chyba taki sam jak Twój mnie taka mocno zdecydowana żółć nie przekonuje, za to piękny ten jasno żółty (przypomnij mi nazwę tego leczniczego zioła koło jeżówki?)i przekonują mnie biało-żółte rumianki i pomarańczowe nagietki może kiedyś w warzywniaku zrobię sobie taką część kwitnącą jak ma Pszczółka i tam będą zwykłe kwiatki łąkowe, lecznicze itp.- taka angielska rabata po polsku

To zioło to dziewanna,te biało-żółte to cynie,a pomarańczowe to cosmos siarkowy.
Dużo kwiatów sieje się samych,nie usuwam ich i tak sama powstaje taka rabata
boguslawa_ma... 19:40, 31 lip 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Fajne są te lilie tygrysie!

Basiu jak ci się podobają ,to mogę się z tobą podzielić,mam dużo cebulek ,a są to lilie bezproblemowe .
barbara_kraj... 11:38, 07 sie 2016

Basiu jak ci się podobają ,to mogę się z tobą podzielić,mam dużo cebulek ,a są to lilie bezproblemowe .

Odpowiedziałam na pv.
Kasik 21:19, 07 sie 2016

Piękne kwiatuszki u Ciebie Bogusiu. Liliowce malusie a jakie słodkie i jak gęsto kwitną.

Hortki u Ciebie rozwinięte choć Phantom zadziwia, że jeszcze nie ma kwiatów