Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Dolinie Muminków

W Dolinie Muminków

BASIA8 10:18, 23 maj 2016

W dolinie zaczyna kwitnąć tak jak w Skandynawii Powojik gęściutki, jeden czy więcej posadziłaś? Magnolia zadziwiająco długo u Ciebie pokazuje piękne kwiaty. Pozdrawiam z ciepłych Żuław

Hej Aneczko w pergoli rośnie jeden powojnik - jest u Nas od tamtego roku - pięknie rośnie - paków ma całą masę. Susanka zachwyca i już nie jest jedynaczką na dniach pokażę nową magnolię jaką kupiłam do Naszego ogródeczka Już ją posadziłam - prezentuje się nieźle - brakuje jej jeszcze kolegów i koleżanek w pobliżu, ale to kwestia czasu - może w czerwcu uda się pojechać do szkółki i zrobić fajne zakupy
Buziaki.
dominika_ 13:59, 23 maj 2016

Basiu masz na myśli to szkółkę pod Skaryszewem jadać od Ostrowca po prawej stronie?

Pozdrawiam
Anusia 17:01, 23 maj 2016

BASIA8 napisał(a)

Hej Aneczko w pergoli rośnie jeden powojnik - jest u Nas od tamtego roku - pięknie rośnie - paków ma całą masę. Susanka zachwyca i już nie jest jedynaczką na dniach pokażę nową magnolię jaką kupiłam do Naszego ogródeczka Już ją posadziłam - prezentuje się nieźle - brakuje jej jeszcze kolegów i koleżanek w pobliżu, ale to kwestia czasu - może w czerwcu uda się pojechać do szkółki i zrobić fajne zakupy
Buziaki.

Ładnie się rozrósł. Myślałam, że jest ich więcej. U nas nie ma w okolicy większych szkółek. W Malborku mamy jeden sklep typowo ogrodniczy a jak się pytam o konkertne rośliny to mam wrażenie, że nigdy o nich nie słyszeli.
malgorzata_s... 17:19, 23 maj 2016

Basiu Buziaki zostawiam
Katkak 19:11, 23 maj 2016

Basiulka wszystkie roślinki fajnievrosna. Ten powojnik faktycznie cały w jwiatach będzie, ale super ). pokaż foty jak już zakwitnie .
BASIA8 13:22, 24 maj 2016

dominika_ napisał(a)
Basiu masz na myśli to szkółkę pod Skaryszewem jadać od Ostrowca po prawej stronie?

Pozdrawiam

Witaj. Tak szkółka jest po prawej stronie - myślę że o tej samej myślimy.Pozdrawiam.
BASIA8 13:24, 24 maj 2016

Katkak napisał(a)
Basiulka wszystkie roślinki fajnievrosna. Ten powojnik faktycznie cały w jwiatach będzie, ale super ). pokaż foty jak już zakwitnie .

Kasiek foteczki będą - w tamtym roku też pięknie kwitł - był u Nas pierwszy rok, ale cieszył oczęta.
Pozdrawiam.
Agania 20:26, 24 maj 2016

BASIA8 napisał(a)
Roślinki w Dolinie pięknie zaczynają pokazywać swoje uroki

Kloniki rozpoznaję, berberyska, ale nie wiem co na czwartym zdjątku pokazujesz?

Nowa Zembla to mój ulubiony Rh...lubię żarówy
Clematis się rozróśł...podepnij go do podpory, bo nie umie się złapać ...czekam na kwiaty i na obiecane fotki nowej magnolii, ciekawa jestem co to za dama
Całuję i mocno ściskam
BASIA8 15:36, 28 maj 2016

Agania napisał(a)

Kloniki rozpoznaję, berberyska, ale nie wiem co na czwartym zdjątku pokazujesz?

Aganiu na 4 zdjęciu jest złotokap - pięknie teraz pokazuje swój żółty kolorek

BASIA8 16:39, 28 maj 2016

Kochani pokazuję Wam Nasz nowy nabytek Magnolia Stellata "Kikuzaki"