Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Dolinie Muminków

W Dolinie Muminków

AgnieszkaW 15:37, 02 lip 2016

Basiu, piękna nowa rabata powstaje. Czy za lawendą to bukszpan, będzie cięty w kule, bo taka mi się myśl nasuwa?
BASIA8 17:06, 02 lip 2016

OlgaKol napisał(a)
Bardzo ładnie Basiu
Teraz tylko czekać aż urośnie

Pamiętaj, że lawendę należy ciąć dwa razy w roku - jesienią przekwitłe kwiatostany i wiosną 1/3 wysokości (w kopułkę) - wtedy jest piękna i nie widać zdrewniałych łodyg
Pozdrawiam

Hej Olga. Niektóre sadzonki lawendy będą kwitły już w tym roku O cięciu pamiętam.Pozdrawiam.
BASIA8 17:09, 02 lip 2016

Katkak napisał(a)
Slicznie Basiulek.A za lawenda będa róże? aż się tam prosza . i stanowisko wydaje się być dla nich idealne.

Kasiek miło cię gościć, za lawendą nie będzie róż. Bukszpany w kulki popodcinam i nic więcej nie będę tam sadziła. Przynajmniej na tą chwilę. Pozdrawiam.
BASIA8 17:10, 02 lip 2016

Ewa4 napisał(a)
Basiu no pieknie sie robi.

Dziękuję Ewuś a co nowego u Ciebie?
Pozdrawiam.
BASIA8 17:11, 02 lip 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale piękna rabata powstajeBuziaki

Dziękuję Małgoś Fajnie się zaczyna robić Odbuziakowuję
BASIA8 17:14, 02 lip 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Basiu, piękna nowa rabata powstaje. Czy za lawendą to bukszpan, będzie cięty w kule, bo taka mi się myśl nasuwa?

Aguś jak miło, że jesteś - cieszę się bardzo. Za lawendą jest bukszpan przesadzony w tamtym roku i będzie cięty w kule - myślę że wiosną przyszłego roku będziemy ciachać roślinki.
AgnieszkaW 19:25, 02 lip 2016

BASIA8 napisał(a)

Aguś jak miło, że jesteś - cieszę się bardzo. Za lawendą jest bukszpan przesadzony w tamtym roku i będzie cięty w kule - myślę że wiosną przyszłego roku będziemy ciachać roślinki.

Tak sobie właśnie myślałam, że będą kule
Anusia 19:38, 02 lip 2016

Widok na rabatę super. Bardzo duża, lubię takie. Lawenda to też jedna z moich ulubionych rośline. Równiutko posadziłaś. Moje się rozsiały i teraz dumam, gdzie by je przenieść
BASIA8 23:27, 02 lip 2016

AgnieszkaW napisał(a)

Tak sobie właśnie myślałam, że będą kule

Będą Kochana będą to kwestia czasu czekam żeby się dobrze ukorzeniły na nowym miejscu. Buziolki.
BASIA8 23:35, 02 lip 2016

Anusia napisał(a)
Widok na rabatę super. Bardzo duża, lubię takie. Lawenda to też jedna z moich ulubionych rośline. Równiutko posadziłaś. Moje się rozsiały i teraz dumam, gdzie by je przenieść

Hej Anusia rabata faktycznie będzie pokaźna - Ja też lubię duże rabaty. U Nas lawenda jest pierwszy rok - zobaczymy jak jej będzie e ogródeczku. Buziaki ślę.