Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku » Edycja postu

W kamiennym kręgu od początku

LIDKA 07:45, 06 sie 2026

Mam już 5 krzyżyków na karku. Z gospodarki pochodzę i musisz Ania uwierzyć że obejście i ogród masz naprawdę wyjątkowy i piękny nieprzeciętnie.
I zdolnosci też . Wieńce robisz cudnej urody.
anpi 10:58, 06 sie 2026

Aniu, świetny ten Twój Zaścianek!Bardzo klimatyczne miejsce. I jego okolica też!Ładnie zaaranżowana.
Ogród jak zwykle zresztą dopieszczony, elegancki!
Podziwiam twoje zaangażowanie w przygotawywanie wieńca dożynkowego. Bardzo mozolna praca, choć wiem, że jak coś sprawia radość i lubi się to co się robi to nawet pracą się tego nie nazywa
Czekam na efekt końcowy. Już same suszące się bukiety fajnie wyglądają. A te szaszłyki z owsa są ciekawą zapowiedzią...
I jeszcze bukiecik pochwalę, sama w tym sezonie jakoś mało ich robię, Twój działa motywująco...
GorAna 08:35, 07 sie 2026

Joku napisał(a)
Aniu, widziałam twoje gospodarstwo na własne oczy. Ono zdecydowanie wybija się ponad przeciętność pod względem estetyki. Zaścianka jeszcze wtedy nie było, całe szczęście że nie poszedł do rozbiórki. Na pewno przyjemnie się w tym miejscu spędza czas. Cegły są z waszego starego domu?

Jolu, mile wspominam spotkanie z Ogrodniczkami w moim ogrodzie
Tak, wtedy zaczynałam myśleć o tym Zaścianku. Cegły są nowe, bo z rozbiórki domu szybko się ich pozbyliśmy, by nie zaśmiecać sobie obejścia. Z części zrobiliśmy placyk wypoczynkowy koło kamiennego kręgu, ale nie sprawdziły y. Woda i mróz porobiły swoje i teraz mam następny dylemat co w zamian
O wyglądzie gospodarstw rolnych można by dużo dyskutować. Mają swoją specyfikę w zależności czy hodują zwierzęta lub nie. Jednak to zawsze zależy od wrażliwości gospodyni na estetykę
Mężczyźni bardziej skupieni są na polu, maszynach i inwentarzu
Mój eM kosi trawę, robi opryski na ćmę i na chwasty w trawniku ale przede wszystkim domaga się dużych plam koloru
Lubimy siadać w różnych częściach ogrodu na kawkę czy coś zimnego
Nie wchodziły mi emotki z telefonu ☺️☺️☺️☺️
GorAna 08:43, 07 sie 2026

Margo2 napisał(a)
Tak, widać jaki masz porządeczek. Jak wszystko wypieszczone .
Jest naprawdę ślicznie .
Przygotowania do dożynek w toku.
Zdążysz ?

Dziękuję Małgosiu ☺️
Jak pogoda pozwoli, to w tym tygodniu skończymy żniwa i wtedy przysiądę do wieńca ☺️
Pomogą mi też dziewczyny z koła gospodyń przy wiązaniu kłosów w małe bukieciki, wtedy łatwiej jest pleść☺️
GorAna 08:47, 07 sie 2026

mimik333 napisał(a)

Zwróciłam uwagę na okna. Skąd pochodzą? Ktoś je tak pieczołowicie obudował cegłą u góry.
Świetne miejsce.

Okna są od przyjaciółki z rozbiórki starego budynku gospodarczego ☺️
Całość robili fachowcy, a ja tylko projektowałam ☺️☺️
Tak prezentuje się wieczorem ☺️
GorAna 09:00, 07 sie 2026

LIDKA napisał(a)
Mam już 5 krzyżyków na karku. Z gospodarki pochodzę i musisz Ania uwierzyć że obejście i ogród masz naprawdę wyjątkowy i piękny nieprzeciętnie.
I zdolnosci też . Wieńce robisz cudnej urody.

Lidziu, mam tych krzyżyków więcej i też pochodzę z gospodarstwa. Od dzieciństwa byłam nauczona co sobotniego zamiatania podwórza i pielęgnowania ogrodu☺️
Pamiętam jak kiedyś mój Tata wyrwał z ogrodu jakąś samosiejkę drzewka, a ja pieczołowicie posadziłam ją z powrotem, tyle że do góry nogami ☺️☺️☺️
Jak zauważyłam, że Tata znów wyrywa moje drzewko, cała w nerwach, powiedziałam "jak cię scąsnę to zobacys"☺️☺️
Taka była że mnie ogrodniczka☺️
GorAna 09:04, 07 sie 2026

anpi napisał(a)
Aniu, świetny ten Twój Zaścianek!Bardzo klimatyczne miejsce. I jego okolica też!Ładnie zaaranżowana.
Ogród jak zwykle zresztą dopieszczony, elegancki!
Podziwiam twoje zaangażowanie w przygotawywanie wieńca dożynkowego. Bardzo mozolna praca, choć wiem, że jak coś sprawia radość i lubi się to co się robi to nawet pracą się tego nie nazywa
Czekam na efekt końcowy. Już same suszące się bukiety fajnie wyglądają. A te szaszłyki z owsa są ciekawą zapowiedzią...
I jeszcze bukiecik pochwalę, sama w tym sezonie jakoś mało ich robię, Twój działa motywująco...

Aniu, dziękuję za miłe słowa ☺️
Sama.jestem ciekawa efektu końcowego, mam jeszcze czas do 29 sierpnia ☺️
Basieksp 09:13, 07 sie 2026

Ale świetny ten Zaścianek Muszę sobie go jeszcze raz dokładnie obejrzeć, lubię takie rzeczy, miejsca
GingerO 16:45, 07 sie 2026

Ale tu klimatycznie i pięknie!
Joku 18:54, 07 sie 2026

Ciekawa jestem czy to drzewko przetrwało