Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku » Edycja postu

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 21:51, 13 maj 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, róznorodność odmian tulipanów imponująca!

Sposób planowania nasadzeń godny powielenia.

Basiu, dzięki za pochwałę
W sprawie tulipanów zapadła decyzja.....ograniczenia do minimum.....zbyt pracochłonne są
weronika77 22:27, 13 maj 2015

GorAna napisał(a)
Tuż za tajemniczym przejściem.....nowi lokatorzy

Jakie super zdjęcie. Tulipanowy zawrót głowy zamieni się w kolejny spektakl. Pozdrowienia.
monia 09:32, 14 maj 2015

Ale roboty odwaliliście, będzie się działo super pomysł z doniczkami a rabatki na pewno będą pięknie wyglądać jak wszystko będzie na miejscu Tego kręgu kamiennego najbardziej jestem ciekawa tym bardziej że róże będą, trzymam kciuki za sprawną robotę.
jola54 09:58, 14 maj 2015

Aniu! Własnie wróciłam z Twojego ogrodu, a nowe rabaty zachwycają! Dużo pracy ale i dużo wyzwań! ale Ty zapewne to lubisz U mnie już zaczyna brakować miejsca,ponieważ ciągle coś dokupuję. Pozdrawiam serdecznie
Alicja169 11:47, 14 maj 2015

Witam. Zajrzałam. Nie sposób czytać całość, jestem nowicjuszem na Ogrodowisku.
Jednakże trafiłam od razu na stronkę z perfekcyjnie wykonanym planem.
Zadziwiające jak można tak pięknie "ugłaskać" ziemię pod trawnik!!
Podziwiam i życzę powodzenia !
Chyba lepiej planować nasadzenia na pustym terenie, niż kombinować i modernizować stare ogrody. Szkoda coś wyrzucić, nie można przesadzać - bo nie ten czas itd.
Czasem myślę, że lepiej wszystko "zaorać" i zacząć planować od nowa, ale przecież ogród nie powstaje w jeden sezon, potrzebny jest czas..i tak zmieniam, dosadzam, przesadzam i nie ma końca
Pozdrawiam
GorAna 12:22, 14 maj 2015

monia napisał(a)
Ale roboty odwaliliście, będzie się działo super pomysł z doniczkami a rabatki na pewno będą pięknie wyglądać jak wszystko będzie na miejscu Tego kręgu kamiennego najbardziej jestem ciekawa tym bardziej że róże będą, trzymam kciuki za sprawną robotę.

Moniko, robota to nasza specjalność.....doniczki zawsze sobie ustawiam, żeby mi się nie myliło, gdzie co ma rosnąć
Co do kącika herbaciano-kawowego to jeszcze musi tam stanąć konstrukcja metalowa dla róży....potem będę sadzić.....ja z tych bardzo cierpliwych jestem, wolę poczekać poprzymierzać, niż potem denerwować się przy pracach monterskich.....wystarczająco denerwowałam budowlańców w czasie budowy domu.....chodziłam jak pies ogrodnika, by mi żywopłotu nie przestawili
GorAna 12:23, 14 maj 2015

jola54 napisał(a)
Aniu! Własnie wróciłam z Twojego ogrodu, a nowe rabaty zachwycają! Dużo pracy ale i dużo wyzwań! ale Ty zapewne to lubisz U mnie już zaczyna brakować miejsca,ponieważ ciągle coś dokupuję. Pozdrawiam serdecznie

Jolu, to prawda lubię wyzwania.....ale po obsadzeniu tej rabatki jadę odpocząć i nabrać nowego oddechu
GorAna 12:29, 14 maj 2015

Alicja169 napisał(a)
Witam. Zajrzałam. Nie sposób czytać całość, jestem nowicjuszem na Ogrodowisku.
Jednakże trafiłam od razu na stronkę z perfekcyjnie wykonanym planem.
Zadziwiające jak można tak pięknie "ugłaskać" ziemię pod trawnik!!
Podziwiam i życzę powodzenia !
Chyba lepiej planować nasadzenia na pustym terenie, niż kombinować i modernizować stare ogrody. Szkoda coś wyrzucić, nie można przesadzać - bo nie ten czas itd.
Czasem myślę, że lepiej wszystko "zaorać" i zacząć planować od nowa, ale przecież ogród nie powstaje w jeden sezon, potrzebny jest czas..i tak zmieniam, dosadzam, przesadzam i nie ma końca
Pozdrawiam

Alicjo, ależ to jest stary ogród.....mieszkam w nim już od 30 lat.....on jest po rekultywacji po budowie domu.....jedna rabata pozostała nienaruszona, inne roślinki znalazły lepsze miejsce, a jeszcze inne czekają na posadzenie na tym przygotowanym
Ala106 15:04, 14 maj 2015

Chwilę, moźe dwie mnie nie było, a tu rewolucja. Dosłownie.
Gratuluję, bo kawał dobrej roboty.
Ja chyba nie jestem taka konsekwentna, jeśli chodzi o ogród .
W domu trzymam wszystko w ryzach, ale ogród, to już dawno wymknął się spod kontroli.
Tak więc zazdroszczę, chylę czoła i trzymam kciuki.
omelka1 19:49, 14 maj 2015

Witam.Twój ogród podglądam od dawna.Rewolucja jakiej dokonaliście imponująca . Oczywiście kibicuję i będę podglądać realizację.