Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów » Edycja postu

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 14:46, 24 maj 2015

aleksandra_g napisał(a)

jolka 14:52, 24 maj 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Czosnki pięknie wyglądają
...żywopłot grabowy nieźle się prezentuje,też jestem ciekawa twoich jeżówek,to moja nowa miłość od zeszłego sezonu.

Gabrysia, czosnki owszem fajne. Na żywopłot grabowy miałam nerwy w ub roku, wyglądał marnie, sąsiadka się mnie pytała czy to maliny (!!!) posadziłam. Ale widzę, że dosyć się zabiera. Cierpliwość najważniejsza cecha ogrodnika Z jeżówkami - zobaczymy, na razie się cieszę, że nie wymarzły i nie wygniły zimą

PS. Twoje lustro wymiata!!
jolka 15:01, 24 maj 2015

A u nas pogoda fatalna. Zimno, mokro, przez to zimno przynajmniej tulipany nie opadły tak szybko Zostawiam trochę zielonego z życzeniami lepszej pogody niż u mnie!!

omelka1 15:12, 24 maj 2015

Piękne widoczki ,zaraz lepiej na duszy.U nas też pogoda kiepska jedyna pociecha że w nocy padało i nie trzeba podlewać.
jona 15:39, 24 maj 2015

Piękne zdjęcia z nasyconymi kolorami to plusy tej brzydkiej pogody tzn. tego, że wilgotno i pochmurno . Nacieszyłam oczy pięknymi widoczkami z Twojego ogrodu
jolka 21:24, 24 maj 2015

omelka1 napisał(a)
Piękne widoczki ,zaraz lepiej na duszy.U nas też pogoda kiepska jedyna pociecha że w nocy padało i nie trzeba podlewać.

Agatka, ja już mam dość tego deszczu i zimna, ale jak czytam, że jak niektórym mróz ogrody zniszczył, to się cieszę, że mam deszcz nie mróz.

Z braku innych zajęć, a też pod wpływem ogrodu Bogdzi, zastanawiam się czy sobie nowych rh nie zapodać Percy wiseman, jak sądzicie, byłoby?? To wysokie czerwone to buk, który już tam mieszka, ale trzeba go trochę przemieścić

Plan oczywiście niekompletny, spowodowany tym, że nie mogę oczu oderwać od owego percy
horcia 22:32, 24 maj 2015

A czy aby ten percy nie za delikatny? Na zszp piszą że należy uprawiać w strefie 6a ( Pięknie by wyglądał z czerwonolistnym bukiem )
Ps. dzisiaj chyba wszyscy pchają do Bogdzi i zachwycają się jej percy
jolka 16:16, 25 maj 2015

jona napisał(a)
Piękne zdjęcia z nasyconymi kolorami to plusy tej brzydkiej pogody tzn. tego, że wilgotno i pochmurno . Nacieszyłam oczy pięknymi widoczkami z Twojego ogrodu

Joasia, dokładnie, masz rację. Deszcz wydobywa taką świeżą zieleń. Chociaż, ja nie jestem taki talent w fotografowaniu, jak Ty, żeby tak ładnie to wszystko oddać, każdą muszkę, skrzydełko, kamyczek
Pozdrowienia dla Ciebie
jolka 16:28, 25 maj 2015

horcia napisał(a)
A czy aby ten percy nie za delikatny? Na zszp piszą że należy uprawiać w strefie 6a ( Pięknie by wyglądał z czerwonolistnym bukiem )
Ps. dzisiaj chyba wszyscy pchają do Bogdzi i zachwycają się jej percy

Horcia, sprowadzasz mnie na ziemię z obłoków Chociaż u nas chyba jest właśnie strefa 6a. Bardziej mnie martwi to, że przez sporą część dnia byłby ów cud narażony na dosyć mocne słońce.

A Ty może byś tak czasami zajrzała do swojego wątku, hmmm ??

jona 22:15, 25 maj 2015

jolka napisał(a)

Joasia, dokładnie, masz rację. Deszcz wydobywa taką świeżą zieleń. Chociaż, ja nie jestem taki talent w fotografowaniu, jak Ty, żeby tak ładnie to wszystko oddać, każdą muszkę, skrzydełko, kamyczek
Pozdrowienia dla Ciebie

Oj tam, oj tam . Twoje zdjęcia mi się podobają . Również pozdrawiam