Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów » Edycja postu

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 23:18, 16 lip 2016

anna_t napisał(a)
super zakupy, Maria daje po oczach
a powiedz mi Ty mialaś tam miedzy różami miskanta morning light, jest tam jeszcze? chodzi mi o te roże co lawende hidcote pokazywałaś, larisski bodajże :/

Jest tam cały czas. ML+larissa

Pierwsze zdjęcie z czerwca, larissa większa od ML.
Obecnie proporcje trochę się zmieniły
MirellaB 01:53, 17 lip 2016

Kulki bukszpanowe kuliste bardzo
Ile ich masz 50 sztuk?
anna_t 09:18, 17 lip 2016

śliczne zestawienie, nie wiedziałam że larissa tak szybko osiąga taką wielkość, to chyba jej 2 sezon u Ciebie? masz rękę
jolka 10:46, 17 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Kulki bukszpanowe kuliste bardzo
Ile ich masz 50 sztuk?

Coś koło tego.. z czego obecnie 19 wykulkowanych
Jeszcze mi zostały te wzdłuż wejścia do domu, czyli ok. 30tu.

jolka 10:55, 17 lip 2016

anna_t napisał(a)
śliczne zestawienie, nie wiedziałam że larissa tak szybko osiąga taką wielkość, to chyba jej 2 sezon u Ciebie? masz rękę

To jej trzeci sezon. Jest naprawdę wielka Ale też prawie wcale jej nie cięłam wiosną, tylko bardzo kosmetycznie. Przez to się teraz rozpycha z jednej strony na lawendę, z drugiej na bukszpanową obwódkę Mocniejsze cięcie będzie mieć za jakieś dwa tyg., po pierwszym tłoczeniu.

jolka 10:56, 17 lip 2016

A u nas kolejny deszczowy dzień, nawet zadowolona jestem. Podzielone hosty ładnie się trzymają, trawnik skoszony, ogród równiutko namoczony. Jedyne co żałuję, to że nie zdążyłam żadnego nawozu na trawnik sypnąć. Może jutro .. No i wczoraj wsadziłam do ogrodu wyhodowane z nasionek rozplenice, bardzo jestem ciekawa czy coś z nich będzie.

Miłego dnia wszystkim
jolka 20:09, 18 lip 2016

Generalnie hosty lubię za liście, ale teraz na pierwszy plan wysuwają się ich bladawe kwiatki

Hostowo-rozplenicowo

Hostowo-kulkowo

jolka 20:17, 18 lip 2016

I jeżówkowo Już prawie wszystkie jeżówki rozkwitły. Chętnie bym sobie dokupiła jakieś ładne.
Toż ani jednej jeżówki w tym roku nie kupiłam

MirellaB 20:33, 18 lip 2016

Jeżówki pięknie
Host specjalnie nie lubię mam tylko 5 sztuk, ale u Ciebie z kulkami bukszpanowymi wyglądają super

Posadziłam moje wszystkie jeżówki, jeszcze wiele z nich nie kwitnie, a już mi coś tam nie gra
jolka 20:48, 18 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Jeżówki pięknie Host specjalnie nie lubię mam tylko 5 sztuk, ale u Ciebie z kulkami bukszpanowymi wyglądają super Posadziłam moje wszystkie jeżówki, jeszcze wiele z nich nie kwitnie, a już mi coś tam nie gra

Moja wsiowa-jeżówkowa rabata mnie irytowała rok temu (wariacja różnych kolorów), ale teraz już ją lubię.
Jakaś się bardziej tolerancyjna robię dla mojego ogrodu