Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów » Edycja postu

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:42, 12 wrz 2016

Ale śliczna ta hacone powyżej, miodzio normalnie
jolka 22:43, 12 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ha ha ha zmyliłaś mnie zawilcami białymi bo w pierwszej chwili wgniotło mnie w stołek ......myślałam, że to narcyze

Haha, no anomalie pogodowe owszem są, ale nie aż takie
Pozdrawiam Sylwia... w białej tonacji raz jeszcze
jolka 22:49, 12 wrz 2016

Kawa napisał(a)
śliczny ten variegatus jest Joluś

Tak, potwierdzam jest piękny Rywalizuje z ML o moje względy I pięknie szumi na wietrze.
Ale OK, już go nie chwalę... bo jeszcze padnie z tych moich nad nim zachwytów
Dla odmiany wspomniany ML

Buziaki
sylwik69 22:55, 12 wrz 2016

achimee napisał(a)

irga i włóknina hmm tu bym się dobrze zastanowiła, ponieważ irga płożąc się po ziemi przyrasta do podłoża i wtedy szybciej umacnia skarpę; taka wyplewiona skarpa po zimie upada a po bardzo dużych deszczach ciągle się osypuje; ja mam irgę major, sadziłam ją ubiegłej jesieni i teraz plewiąc zauważyłam, że nie da się jej podnieść bo powrastała, a jak pociągniesz i podniesiesz gałązkę to wiszą korzonki, możnaby namnożyć miliony sadzoneczek to bardzo ładna i szybko rosnąca roślinka ładnie zadarnia skarpę

Potwierdzam wszystko co dotyczy irgi,a skarpę mam bardzo stromą.Też sadziłam w ubiegłym roku jesienią a teraz tworzy fajny dywan!Choć uważam że do ogrodu który tworzysz macra będzie bardziej pasować!Bardzo ładne zestawienie białej róży i szałwi.Koniecznie zapisuję ją na listę chciejstw
jolka 23:00, 12 wrz 2016

Mabi napisał(a)
Wstawiłam tylko poglądowo jak irga będzie sama wyglądała...

...ale jak ma być przestrzeń to będzie przestrzeń

Rozumiem, rozumiem,,,irga poglądowo I ma być przestrzeń Przynajmniej na tę chwilęA teraz wspomniana przeze mnie, popularnie zwana na O. szmata
Proszę bardzo, tak oto jak od soboty wygląda moja skarpa

A najlepsze jest to, że kupiłam 20 metrów (szeroka na 3 m), z myślą, że pewnie jeszcze mi zostanie. Zabrakło jakieś 4 metry. Znaczy się.. prosto licząc będę miała do obsadzenia ponad 70 metrów kwadratowych skarpy. Trochę tego jest: ) No i co dalej.. iść w tę irgę czy jeszcze coś pomyśleć..??
jolka 23:02, 12 wrz 2016

sylwik69 napisał(a)
Potwierdzam wszystko co dotyczy irgi,a skarpę mam bardzo stromą.Też sadziłam w ubiegłym roku jesienią a teraz tworzy fajny dywan!Choć uważam że do ogrodu który tworzysz macra będzie bardziej pasować!Bardzo ładne zestawienie białej róży i szałwi.Koniecznie zapisuję ją na listę chciejstw

Idę do Ciebie oglądać skarpę
A szałwia i biała róża to przypadkowe zestawienie tegoroczne.
Potwierdzam, że udane
jolka 23:05, 12 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Mabi, gdybym od kilku lat nie miała hakonechloa macra na prawdziwej patelni, bez nawadniania, to bym jej nie polecała... taką mam naturę, że albo sama przetestuję, albo się nie odzywam, zaznaczając ten fakt

Ja pewnie też ją przetestuję, bo bardzo ją lubię
Dzięki Toszko za Twoje uwagi Macham trawowo-koralikowo

sylwik69 23:43, 12 wrz 2016

jolka napisał(a)

Idę do Ciebie oglądać skarpę
A szałwia i biała róża to przypadkowe zestawienie tegoroczne.
Potwierdzam, że udane

Za bardzo nie ma się czym chwalić to i nie ma za dużo zdjęć.Za irgę zostałam skrytykowana,fakt ma dużo zalet i szybko zarasta ale w takim miejscu prosi się o coś dostojniejszego i czy nie bedzie zbyt wypłaszczony ten teren?
jolka 23:50, 12 wrz 2016

sylwik69 napisał(a)

Za bardzo nie ma się czym chwalić to i nie ma za dużo zdjęć.Za irgę zostałam skrytykowana,fakt ma dużo zalet i szybko zarasta ale w takim miejscu prosi się o coś dostojniejszego i czy nie bedzie zbyt wypłaszczony ten teren?

Dlaczego zostałaś za irgę skrytykowana, skoro tu jest polecana?? Hmm..
A zdjęcia Twojej skarpy znalazłam tylko zdjęcia na początku wątku i więcej nie widzę. Wrzucisz coś?? A w kwestii tego "dostojniejszego" heh .. jakaś propozycja??

Hmm.. hmm.. same problemy z tą skarpą, ale wierzę, że kiedyś będzie piękna

iwka 08:31, 13 wrz 2016

Jola skarpa nie jest chyba bardzo stroma ?