Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 13:10, 16 maj 2014

Mathildis napisał(a)

o kurczaczek plantacji buksików jeszcze nie widziałam ...

Aniu 40 km od Milicza
AlicyaLK 16:00, 16 maj 2014

polinka napisał(a)

Ala z Krakowa do Wrocka autostradą to rzut beretem

hop siup, ale gdzie ja takie kulki bym u siebie dała... Już tyle razy zmieniałam koncepcję, że już się boję kolejny raz
Margarete 16:35, 16 maj 2014

polinka napisał(a)

Wiśnia idzie dzisiaj pod sekatorek

a co to jest za wiśnia ? ja ma jedną z czasów przedogrodowiskowych nn, wiem tylko że wiśnia japońska ozdobna i nie wiem kiedy ja ciąc a słabo kwitnie........a twoja to jaka ?
Margarete 16:41, 16 maj 2014

polinka napisał(a)
Wybrane cuda

Boskie te buksy ? czy to jest ta słynna podwrocławska plantacja z której kupuje pół ogrodowiska ?
Daj namiar na pryw gdzie i co i po ile ?
Dziekuje z góry za info.
Margarete 16:46, 16 maj 2014

Bukszpany sliczne i fajnie sie na rabacie prezentują, mnie krzaczki na kulki ...chyba z tej plantacji przywoziła nasza Nikita....juz dawno rosna u mnie a teraz chciałam na obwódke dookoła palcyku żwirkowego, nie wiesz do kiedy kopia - bede jechac z Łodzi do Wrocławia pod koniec miesiaca to bym wpadła, kupiła....śliczne sa i slicznie u ciebie sie robi, a jakie masz wielgasne żurawy ...
polinka 18:13, 16 maj 2014

AlicyaLK napisał(a)

hop siup, ale gdzie ja takie kulki bym u siebie dała... Już tyle razy zmieniałam koncepcję, że już się boję kolejny raz

Ala wiesz, że w tamtym roku zakładałam ogród i pamiętasz jak doradzałaś mi w sprawie rabaty wrzosowej? Zrobiłam ją w kwadraty a w tym roku cała kompozycja została przeniesiona w inną część a tu poszły kulki Podejrzewam, że jeszcze nie raz zmienisz koncepcję
AlicyaLK 18:17, 16 maj 2014

polinka napisał(a)

Ala wiesz, że w tamtym roku zakładałam ogród i pamiętasz jak doradzałaś mi w sprawie rabaty wrzosowej? Zrobiłam ją w kwadraty a w tym roku cała kompozycja została przeniesiona w inną część a tu poszły kulki Podejrzewam, że jeszcze nie raz zmienisz koncepcję

Zapewne Moja zeszłoroczna też idzie do przeróbki
polinka 18:17, 16 maj 2014

Margarete napisał(a)

a co to jest za wiśnia ? ja ma jedną z czasów przedogrodowiskowych nn, wiem tylko że wiśnia japońska ozdobna i nie wiem kiedy ja ciąc a słabo kwitnie........a twoja to jaka ?

Małgosiu to śliwa wiśniowa Nigra. Ciąć ją należy po przekwitnięciu kwiatków ale też podobno nie trzeba jej przycinać wcale. Ja moją tnę bo chcę z niej zrobić gęstą kulkę.
polinka 18:20, 16 maj 2014

Margarete napisał(a)
Bukszpany sliczne i fajnie sie na rabacie prezentują, mnie krzaczki na kulki ...chyba z tej plantacji przywoziła nasza Nikita....juz dawno rosna u mnie a teraz chciałam na obwódke dookoła palcyku żwirkowego, nie wiesz do kiedy kopia - bede jechac z Łodzi do Wrocławia pod koniec miesiaca to bym wpadła, kupiła....śliczne sa i slicznie u ciebie sie robi, a jakie masz wielgasne żurawy ...

Małgosiu bukszpany z tej samej plantacji co Twoje resztę napiszę na pw.
polinka 18:22, 16 maj 2014

AlicyaLK napisał(a)

Zapewne Moja zeszłoroczna też idzie do przeróbki

Najgorzej jak za długo jestem na Pinter...nic mi się pózniej u mnie nie podoba