Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Konieczki 18:08, 28 kwi 2026

Dokładnie mnie obserwowanie życia innych nie interesuje, zwłaszcza że to życie mało ma się do Realu. dużo bardziej wolę podglądać Wasze ogrody czytać o HT, nawozach końskich (chyba Jazz kiedyś wiozła bobki w aucie), przygotowaniu gleby.
Ja warzywniak odpuszczam trochę bo piesek ziemny który u mnie mieszka i jest pod ścisłą ochroną zjada wszystko przed nami
LIDKA 21:47, 28 kwi 2026

Polinka to prawda że forum dyktowało ogrodowe mody i trendy.

Mam ig i oglądam sporo ogrodów. Oglądam też treści związane z moja branża zawodową. Nie interesują mnie celebryci czy profile z poradami psychologicznymi. Za dużo tam kreacji i komercji a za mało prawdziwego życia.
Mam profil ale nie zależy mi na nośności i zasięgach. I dopiero niedawno i tylko raz pokazałam prywatę pozaogrodową.
Monia81 07:17, 29 kwi 2026

Polinko jak dobrze, że jesteś super, że wróciłaś ja insta nie mam, więc podglądać co tam u moich ulubionych ogrodów i ich właścicielek nie mogłam, dlatego zawsze cieszę się, jak widzę wpisy w wątkach do których lubiałam zaglądać forum ma ten niesamowity klimat, przyciąga jak magnes i wiele wspaniałej energii w nas dzięki temu jest pokazuj i dziel się doświadczeniem bo tego zawsze trzeba buziaczki
LIDKA 08:11, 29 kwi 2026

A może zrobisz nam jakiś spacerek fotograficzny po ogrodach, chętnie zobaczymy Twoją wiosnę.
Polon 08:53, 29 kwi 2026

Widzę duży ruch w tym wątku, czyli ciekawy

Witam się serdecznie, muszę bardziej się wczytać i na podstawie ostatnich wpisów wiem, że mnie wciągnie
TAR 09:05, 29 kwi 2026

Insta mam ale nie wchodze. Zwyczajnie nie mam czasu na media spolecznosciowe i jakies wydumajki instagramowe. Wole na O. poczytac co u moich zaprzyjaznionych forumek, obejrzec fotki z ogrodu, zagadac, posmiac sie. Same wiecie.

Lidzia to forum nadal dyktuje trendy i ogrodowe mody. Kazdy kto serio traktuje ogrodkowanie predzej czy pozniej tu trafia.

Polinka dawno Cie nie bylo, a jakby to wczoraj
polinka 17:29, 03 maj 2026

mirkaka napisał(a)
Bardzo ciekawe co piszesz, powiększenie warzywnika, sałata przez całą zimę, zlikwidowałaś ogród ozdobny na rzecz warzywnika?, mogłabyś pokazać większą perspektywę, nie zaglądałam do Ciebie często, nie pamiętam twojego ogrodu, ale teraz bardzo zaciekawił mnie ten pomysł na warzywniak

Czesc Mirko
Mam to szczęście, że mam dwa ogrody. Nazywam je tu pierwszy i drugi
Drugi ogród jest brata ale dostałam pozwolenie na wszelkie działania i tam mamy ogród warzywny.

Na początku wszędzie tam były trawy. 9 lat temu zaczęłam działać z warzywnikiem na małym kawałku.

Po roku ciut powiększyliśmy teren pod warzywa.

A teraz wszystkich traw po lewej już nie ma bo są same warzywa
Zdjęć brak bo już dawno mnie nie było na forum i nie miałam mobilizacji.

Jedno co się nie zmieniło to te trawy na froncie

polinka 17:38, 03 maj 2026

Konieczki napisał(a)
Dokładnie mnie obserwowanie życia innych nie interesuje, zwłaszcza że to życie mało ma się do Realu. dużo bardziej wolę podglądać Wasze ogrody czytać o HT, nawozach końskich (chyba Jazz kiedyś wiozła bobki w aucie), przygotowaniu gleby.
Ja warzywniak odpuszczam trochę bo piesek ziemny który u mnie mieszka i jest pod ścisłą ochroną zjada wszystko przed nami

I jak dobrze pamiętam Marta miała mały samochodzik w którym te kupy przewoziła
I wszyscy się jaraliśmy takimi obrazkami
Aż musiałam sobie wygoglować tego pieska ziemnego! Że też akurat u Ciebie musi on być
A myślałaś o skrzyniach warzywnych i jakby na spód dać jakąs wzmocniona siatkę ?
polinka 17:46, 03 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Polinka to prawda że forum dyktowało ogrodowe mody i trendy.

Mam ig i oglądam sporo ogrodów. Oglądam też treści związane z moja branża zawodową. Nie interesują mnie celebryci czy profile z poradami psychologicznymi. Za dużo tam kreacji i komercji a za mało prawdziwego życia.
Mam profil ale nie zależy mi na nośności i zasięgach. I dopiero niedawno i tylko raz pokazałam prywatę pozaogrodową.

Cześć Lidko
Miło mi Cię poznać
Nie ma co ukrywać, że IG to teraz idealne miejsce na marketing/reklamę swojej firmy choc trzeba już też nieżle kombinować aby sie przebić.
Ja zdobywam tam dużo wiedzy zielarskiej czy z naturalnych metod dbania o zdrowie ale trzeba poświęcić na to czas a nie bezmyślnie scrollować rolki, które nic nie wnoszą do naszego życia.
To podobnie jak na Ogrodowisku. Można tutaj dużo się nauczyć jesli będziemy chciały.
polinka 17:49, 03 maj 2026

Monia81 napisał(a)
Polinko jak dobrze, że jesteś super, że wróciłaś ja insta nie mam, więc podglądać co tam u moich ulubionych ogrodów i ich właścicielek nie mogłam, dlatego zawsze cieszę się, jak widzę wpisy w wątkach do których lubiałam zaglądać forum ma ten niesamowity klimat, przyciąga jak magnes i wiele wspaniałej energii w nas dzięki temu jest pokazuj i dziel się doświadczeniem bo tego zawsze trzeba buziaczki

No czesć Monik
Jak fajnie Cię tu widzieć!
Miałam obawy co do powrotu po tak długim czasie nieobecności ale widzę, że jeszcze kilka dziewczyn jest ze "starej " ekipy i jakoś mi tak rażniej