Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

BusyBee 09:09, 11 maj 2015

polinka napisał(a)

Placyk jest wypoczynkowy, rekreacyjno-grilowy Trochę za mały na nasze potrzeby i zastanawiamy się nad powiększeniem ale to już temat na kolejny rok

Trawki po 7 zł.

To bardzo fajna cena, bo krzaczki wypasione u nas trawy ledwo wychodzą z ziemi, na pewno na dworze stoją i wyrastają powoli, ale z drugiej strony nie wiadomo jak duże te sadzonki, bo widać tylko kilka ździebełek

A placyk jakieś mebelki dostanie??
polinka 09:11, 11 maj 2015

Mathildis napisał(a)

też chętnie poczytam w tym temacie, bo moje tujki w tym roku marne i nie wiem czy ładować się w ten nawóz, bo to u mnie byłby duży koszt - mam 220 mb żywopłotu...

edit: doczytałam o kawce - jestem za

Kawka może w czerwcu?

Pinivit będę dalej stosować bo widzę rezultaty...ale chętnie poznam opinię innych psikaczy
polinka 09:15, 11 maj 2015

BusyBee napisał(a)

To bardzo fajna cena, bo krzaczki wypasione u nas trawy ledwo wychodzą z ziemi, na pewno na dworze stoją i wyrastają powoli, ale z drugiej strony nie wiadomo jak duże te sadzonki, bo widać tylko kilka ździebełek

A placyk jakieś mebelki dostanie??

Niby maj to już środek wiosny, jeszcze miesiąc i kalendarzowe lato a jednak na trawki to jeszcze wczesna pora. I chyba wygrywają Ci co uprawiają w tunelach

Placyk ma już mebelki ale nie są zbyt fotogeniczne
MAD 09:15, 11 maj 2015

Super placyk i barony jakie wypasione.
atena35 09:37, 11 maj 2015

polinka napisał(a)

Taka kropka nad I z tym baronem. za wymierzenie nie ma za co

Też chcę rzeczkę z barona chyba zrobię
tylko zastanawiam się czy on dołem nie jest golas? w donicy przy tarasie będzie to widać.
O decyzji ws kancików doczytałam. Kończąc temat:
Ja zrobiłam u siebie w piątek ok 8m, w sobotę też ok 7m i na ręce mam takiego pęcherza (już pękniętego), że następne 8m będę mogła zrobić dopiero za jakiś tydzień - tak boli. Faktem jest, że kancik robiłam pierwszy raz, a trawnik zarasta już 3 wiosnę, także był zapuszczony.

ewakatowice 09:39, 11 maj 2015

Polinka, wszystko wygląda tak idealnie,
Ech…
polinka 09:50, 11 maj 2015

Cieszę się bardzo, że nie tylko nam się podoba
polinka 09:55, 11 maj 2015

atena35 napisał(a)

Też chcę rzeczkę z barona chyba zrobię
tylko zastanawiam się czy on dołem nie jest golas? w donicy przy tarasie będzie to widać.
O decyzji ws kancików doczytałam. Kończąc temat:
Ja zrobiłam u siebie w piątek ok 8m, w sobotę też ok 7m i na ręce mam takiego pęcherza (już pękniętego), że następne 8m będę mogła zrobić dopiero za jakiś tydzień - tak boli. Faktem jest, że kancik robiłam pierwszy raz, a trawnik zarasta już 3 wiosnę, także był zapuszczony.

Tosiu, u mnie tego RB zaplanowałam za radą Toszki za jasnym carexem.Ma wyłaniać się z tych niskich trawek! Ale zobacz ile jest inspiracji dla samego Red BAroba w ziemi Poszukam i wstawię u Ciebie

Kończąc temat kantów to powiem Ci w tajemnicy, że będę próbowała zrobić mniejszy. Może uda się zrobić tak aby nie było widać betonu ale linia kancika była zaznaczona...W następnym tygdoniu będę kombinować
polinka 10:08, 11 maj 2015

ewakatowice napisał(a)
Polinka, wszystko wygląda tak idealnie,
Ech…

Ewuś, dążę do tej idealności ale jeszcze kilka lat aby dorównać takim panią perfekcyjnym jakie królują na O.
BusyBee 10:11, 11 maj 2015

polinka napisał(a)

Niby maj to już środek wiosny, jeszcze miesiąc i kalendarzowe lato a jednak na trawki to jeszcze wczesna pora. I chyba wygrywają Ci co uprawiają w tunelach

Placyk ma już mebelki ale nie są zbyt fotogeniczne

Oj tam oj tam ale są nie wszystko musi być takie idealne...wazne, żeby było funkcjonalne