Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Mazan 08:51, 13 maj 2015

Polinko, jednym słowem masz "brukselkę" na buksach? Na swoich też miewam, ale w czerwcu i tak te krzaki przycinam choć teraz już dwukrotnie opryskiwałem, ale żeby jej dać radę trzeba znać jej biologię - inaczej cała para w gwizdek.

Pozdrawiam
Margarete 10:48, 13 maj 2015

polinka napisał(a)
Małgoś, trochę się obawiam tego Red Barona bo wszędzie czytam, że on taki kapryśny! Dziękuję, że mimo braku czasu zaglądasz

U mnie odpukać ładnie sie rozrasta i co roku pieknie czerwienieje ale słyszałam w zaprzyjażnionej szkólce,że jak jest przenawozony to sie wyradza i nie czerwienieje, a w tym przecież tkwi urok Red Barona.
U mnie w tym roku dośc późno ruszył, hakoncheoale juz wcześniej sie pokazały a on stał, mam nadzieje że nie przenawoziłam ibedzie pieknie kontrastował u mnie z białym żwirkiem...
Buziaki zostawiam i wracam do twoich fotek
Margarete 10:54, 13 maj 2015

Nadrobiłam zaległości- podziwiam ogród i minimalizm a przede wszystkim konsekwencje i taką...elgncje w twoim ogrodzie...
polinka 16:50, 13 maj 2015

Mazan napisał(a)
Polinko, jednym słowem masz "brukselkę" na buksach? Na swoich też miewam, ale w czerwcu i tak te krzaki przycinam choć teraz już dwukrotnie opryskiwałem, ale żeby jej dać radę trzeba znać jej biologię - inaczej cała para w gwizdek.

Pozdrawiam

Walerek możesz napisać czym opryskiwałeś? Rozumiem, że to prewencyjny oprysk??
polinka 16:51, 13 maj 2015

Margarete napisał(a)

U mnie odpukać ładnie sie rozrasta i co roku pieknie czerwienieje ale słyszałam w zaprzyjażnionej szkólce,że jak jest przenawozony to sie wyradza i nie czerwienieje, a w tym przecież tkwi urok Red Barona.
U mnie w tym roku dośc późno ruszył, hakoncheoale juz wcześniej sie pokazały a on stał, mam nadzieje że nie przenawoziłam ibedzie pieknie kontrastował u mnie z białym żwirkiem...
Buziaki zostawiam i wracam do twoich fotek

O dzięki Małgoś za radę Czyli Barona omijamy przy nawozeniu, zielonego nie chcę! Toszka dobrze napisała, że to taki kolorowy perz
polinka 16:56, 13 maj 2015

Margarete napisał(a)
Nadrobiłam zaległości- podziwiam ogród i minimalizm a przede wszystkim konsekwencje i taką...elgncje w twoim ogrodzie...

Małgosiu ten minimalizm to jest chyba to w czym dobrze się czuję...W domu na pewno a czy w ogrodzie to okaże się w kolejnym sezonie Choć wielkich zmian już nie planuję, jestem zmęczona tymi dwoma miesiącami orki w ogrodzie i marzę o zakończeniu rewolucji...
Mazan 17:23, 13 maj 2015

Polinka

Preparat, którym opryskuję jest przeze mnie robiony, ale wymaga trochę przygotowań dlatego nie polecam - za duży kłopot. Podobnie działa Agricolle sprey. Nie znam tylko jego ceny choć już używałem, ale to był wymuszony na mnie prezent.

Pozdrawiam
polinka 18:04, 13 maj 2015

Dzięki Walerek! Miałam już wcześniej się pytać co sądzisz o tym preparacie. Agricoll jest również dostępny skoncentrowany i cena do przyjęcia Powiedz mi czy po oprysku te zaatakowane nowe przyrosty uciąć?

Mazan 18:12, 13 maj 2015

Dziewczyno, czerwiec jest miesiącem cięcia bukszpanów. Teraz one nabierają sił po zimowych perturbacjach. Usiądź, poprzyglądaj się i wyciągaj wnioski. Prowadzenie ogrodu/uprawy metodą preferowaną przez Ciebie tego wymaga.

Pozdrawiam
aga_pe 18:29, 13 maj 2015

polinka napisał(a)

Ciekawa jestem czy gdzieś u nas dostaniesz??

Dostałam