Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy » Edycja postu

Ranczo Edy

eda 11:16, 28 sty 2022

Dziś migło słoneczko i schowało się ...

Napia 11:18, 28 sty 2022

eda napisał(a)

Jasne dla tych kwiatów zachwyt można powstrzymać ale białe są śliczne a wiesz że u mnie to zmieniają kolor jedne są kremowe albo zielone i takie miniaturki cudne gdy już oddaje ostatnie pąki Aga też tak masz ?

Mam tylko te najzwyczajniejsze helleborusy niger, one rzeczywiście na początku są białe, potem ciemnieją, a późną wiosną zmieniają kolor na zielony. Są niesamowite, bo kwitną zima, wiosną, a czasem trzymają kwiaty do późnego lata. Różowe jeszcze młode, ale już ładnie kwitły w ubiegłym roku. Dostałam je od znajomej, u której tworzą piękne, duże kępy

Edit: Zapomniałam dodać, że tamaryszek wygląda prześlicznie
hankaandrus_44 11:38, 28 sty 2022

U Ciebie już wiosenne widoki. Nie wiem kiedy do swojego się wybiorę.
eda 12:45, 28 sty 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
U Ciebie już wiosenne widoki. Nie wiem kiedy do swojego się wybiorę.

Hanusia łapie dla ciebie pogodne widoczki
Już niedługo kochana będziesz i u siebie trzeba teraz przeczekać zdradliwa pogoda wiatry brrr trzymaj za mnie kciuki w niedzielę żebym za daleko nie odleciała

eda 12:51, 28 sty 2022

Napia napisał(a)

Mam tylko te najzwyczajniejsze helleborusy niger, one rzeczywiście na początku są białe, potem ciemnieją, a późną wiosną zmieniają kolor na zielony. Są niesamowite, bo kwitną zima, wiosną, a czasem trzymają kwiaty do późnego lata. Różowe jeszcze młode, ale już ładnie kwitły w ubiegłym roku. Dostałam je od znajomej, u której tworzą piękne, duże kępy

Edit: Zapomniałam dodać, że tamaryszek wygląda prześlicznie

O widzisz Aga znasz nazwę moje to bez nazwy kupowane super że tak się zmieniają co jakiś czas niespodzianki
Im starsze tym większa kula z nich się robi .

Dziękuję tamaryszek kłania się zobaczymy jaki popis da w tym roku trochę jest podcięty odnowiony bo jak ma za dorosłe gałęzie to słabo puszcza odrosty ...sama ciekawa jestem
eda 12:52, 28 sty 2022

Jaśniej

eda 12:57, 28 sty 2022

Wspomnienie 2021
wpadłam na te fotki i aż oko się raduje ...czekam

Tu już tak nie będzie bo sumaka pniaka i trzmieliny już nie ma ale ciemierniki są coś na pewno będzie się działo .

tu między białe ciemierniki wsadziłam sasanki ciekawe czy będę znów ,
coś nie mam do nich szczęścia

eda 18:58, 28 sty 2022

teraz widzę gdzie przeniosłam ranniki

ewsyg 20:04, 28 sty 2022

Edytko nie widziałam jeszcze takich cudnych tamaryszków, śliczne kwiaty i pokrój, taki drzewiasty.
W tamtym roku przyroda miała spore opóźnienie,zobaczymy jak będzie w tym roku. Ja zrezygnowałam z ciemierników. Moje zwieszały łebki i nie widać było kwiatów.
eda 20:26, 28 sty 2022

ewsyg napisał(a)
Edytko nie widziałam jeszcze takich cudnych tamaryszków, śliczne kwiaty i pokrój, taki drzewiasty.
W tamtym roku przyroda miała spore opóźnienie,zobaczymy jak będzie w tym roku. Ja zrezygnowałam z ciemierników. Moje zwieszały łebki i nie widać było kwiatów.

Cieszę się że ci się podobają kombinowałam i wykombinowałam lubię gdy krzaki rosną zwarcie od doły i tak powstały drzewa
Ciemierniki to trudny okaz do fotografowania zawsze patrzą na dół wiele razy miałam z tym problem haa