Mam tylko te najzwyczajniejsze helleborusy niger, one rzeczywiście na początku są białe, potem ciemnieją, a późną wiosną zmieniają kolor na zielony. Są niesamowite, bo kwitną zima, wiosną, a czasem trzymają kwiaty do późnego lata. Różowe jeszcze młode, ale już ładnie kwitły w ubiegłym roku. Dostałam je od znajomej, u której tworzą piękne, duże kępy
Edit: Zapomniałam dodać, że tamaryszek wygląda prześlicznie
Hanusia łapie dla ciebie pogodne widoczki
Już niedługo kochana będziesz i u siebie trzeba teraz przeczekać zdradliwa pogoda wiatry brrr trzymaj za mnie kciuki w niedzielę żebym za daleko nie odleciała
O widzisz Aga znasz nazwę moje to bez nazwy kupowane super że tak się zmieniają co jakiś czas niespodzianki
Im starsze tym większa kula z nich się robi .
Dziękuję tamaryszek kłania się zobaczymy jaki popis da w tym roku trochę jest podcięty odnowiony bo jak ma za dorosłe gałęzie to słabo puszcza odrosty ...sama ciekawa jestem
Edytko nie widziałam jeszcze takich cudnych tamaryszków, śliczne kwiaty i pokrój, taki drzewiasty.
W tamtym roku przyroda miała spore opóźnienie,zobaczymy jak będzie w tym roku. Ja zrezygnowałam z ciemierników. Moje zwieszały łebki i nie widać było kwiatów.
Cieszę się że ci się podobają kombinowałam i wykombinowałam lubię gdy krzaki rosną zwarcie od doły i tak powstały drzewa
Ciemierniki to trudny okaz do fotografowania zawsze patrzą na dół wiele razy miałam z tym problem haa