Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 14:06, 29 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Piękna róża Wiele razy zastanawiałam się gdzie ją wcisnąć...nie mam gdzie jej dosadzić, mam tylko dwie róże takie niższe...reszta wszystko ponad 1,20 m...ale jeszcze może kiedyś znajdę

Kasiu, zawsze się jakieś miejsce znajdzie, ogrodnik to pomysłowy człowiek jest
ewsyg 14:08, 29 maj 2014

makkasia napisał(a)
Ale róża śliczna
Pięknie kwitnąco u Ciebie ja mam na razie przestój ale za chwilę buchnie.
Moje borówki nie mają tyle kwiatów ale cieszę się, że mają zielone liście bo do tej pory ph miałam za wysokie i miały czerwone ...pomogły fusy z kawy
ściskam |

Nie wiedziałam o fusach

róże też u mnie raczej jeszcze nie kwitną, dopiero zawiązały pąki
ewsyg 14:14, 29 maj 2014

laurowisnia napisał(a)
Ewo ta róża jest piękna, czy wiesz, że na wiosnę zakupiłam aż pięć sztuk, czekam na jej kwiaty, ciekawe co tam jeszcze wypatrzyłaś. Pozdrawiam w ten deszczowy u nas dzień.

Agatko, to będziesz miała piękny spektakl jak wszystkie zakwitną. Ja postaram się rozmnożyć z patyczków. Póki co musi mi wystarczyć ta jedna. Ona ma przełamać burgund róży burgundy iceberg i cardinal hume

Nie pojadę dzisiaj bo u nas cały czas pada, może jutro się uda. Szczególnie przypadła mi do gustu podobna do tej tylko w odcieniu bardzo delikatnej cytrynki. Zobaczymy co uda się wybrać. Jest sporo róż odmianowych, ale nie wszystkie jeszcze rozwinęły kwiaty. Będę jeździć na czaty
EPODLAS 22:18, 29 maj 2014

Ewa, widzę, że ogród coraz piękniejszy. A nowa pupilka w postaci nowej róży niech ci pięknie rośnie. Pokazuj nam jak się rozwija
barbara_kraj... 00:44, 30 maj 2014

ewsyg napisał(a)

Pierwszy raz tę różę widziałam w ogrodzie botanicznym w Powsinie Rzeczywiście piękna
Gdzie ją kupiłaś? Jakie jeszcze upatrzyłaś sobie?
ewsyg 09:09, 30 maj 2014

EPODLAS napisał(a)
Ewa, widzę, że ogród coraz piękniejszy. A nowa pupilka w postaci nowej róży niech ci pięknie rośnie. Pokazuj nam jak się rozwija

Bożenko, w tym roku to raczej spektaklu nie będzie bo mus ją trochę przyciąć. Stała na dworze a u nas był potworny wiatr, ulewa i gradobicie. Sporo ucierpiała i trzeba będzie ją wzmocnić.

Na tym zdjęciu widać jak zmienia się kwiat. Pąki mają kolor różowy, który w miarę rozwoju staje się biało-kremowy. ( w tej fazie jest pachnący, duży rozkwitnięty kwiat jest można powiedzieć bezzapachowy ) Potem kwiat ma kolor lekkiego brudnego różu, dwa, trzy ostatnie rzędy płatków przy nasadzie są prawie białe.
Milka 11:03, 30 maj 2014

ewsyg napisał(a)
Dzisiaj w ramach poprawy nastroju kupiłam sobie różę, jest prześliczna. delikatna i odmianowa, krzaczek całe 29 zł. Trochę źle wygląda bo u nas w sobotę było potężne gradobicie i widać, że biedaczka ucierpiała. Upatrzyłam sobie jeszcze 3 inne i chyba jutro po nie pojadę Cena warta grzechu.

Chyba dopadła mnie nowa miłość- nazywa się róże

Rzeczywiście przecudnej urody!!! nie spotkałam się z nią, warta grzechu, ciekawa jestem, jak sie będzie sprawować...a ja tez nie wiem po co! kupiłam róże, 1 Bonice i 5 miniaturek, postawiłam i myslę, gdzie je wcisnąć takie kolory róż, to chyba moje ulubione
ewsyg 11:11, 30 maj 2014

Na nowej działce mam takie miejsce gdzie planuję zrobić różankę. Ten kawałek ma około 20 m x 1,70 m

Będą tutaj tuje szmaragdy i na ich tle róże + coś jeszcze

Dzisiaj byłam na różanych zakupach, ale to chyba jeszcze nie koniec

Podładuję baterię w aparacie i pokarzę co kupiłam

ewsyg 11:18, 30 maj 2014

irena_milek napisał(a)

Rzeczywiście przecudnej urody!!! nie spotkałam się z nią, warta grzechu, ciekawa jestem, jak sie będzie sprawować...a ja tez nie wiem po co! kupiłam róże, 1 Bonice i 5 miniaturek, postawiłam i myslę, gdzie je wcisnąć takie kolory róż, to chyba moje ulubione

Irenko, kupiłaś róże bo one są cudne. Bonike mam w planach. Jest u nas tylko ze jeszcze cała w pąkach. Poczekam aż się rozwinie.
ewsyg 11:54, 30 maj 2014

Takie róże dzisiaj kupiłam - 6 sztuk

Ta róża ma kolor kremowe- cytrynkowy, chociaż na zdjęciu wygląda na białą

Za krzaczek płaciłam 29 zł