Gdzie jesteś » Forum » Ogrodowa kuchnia » 3BIT Anity

Pokaż wątki Pokaż posty

3BIT Anity

Anita1978 21:37, 26 maj 2013


Dołączył: 04 lip 2012
Posty: 5840
Składniki:
2 duże paczki herbatników
1krówka w puszce(ja kupuję w biedronce)
1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1i 1/4-1/2 paczki margaryny
Krem karpatkowy np, delecty, lub 2 budynie waniliowe
Pól litra mleka
Śmietana 30%
2fixy do śmietany
1/2tabliczki gorzkiej czekolady

Wykonanie:
Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia (blachy duża-prostokątna)
Ugotować krem karpatkowy wg przepisu lub budynie, ostudzić
Krówkę zmiksować z 1/4do 1/2(wg uznania) kostki margaryny i kawą rozpuszczoną w1-2 łyżeczkach wody
Śmietanę ubić na sztywno z fixem
Teraz układamy:
Na spód warstwa herbatników
Krówka zmiksowana z 1/4-1/2 paczki margaryny i kawą rozpuszczoną w 1-2 łyżeczkach wody
Warstwa herbatników
Krem karpatkowy (karpatka + paczka margaryny, lub budyń - oczywiście ugotowane i ostudzone!)
Warstwa herbatników
Śmietana ubita na sztywno z fixem
Na wierzch zetrzeć czekoladę


Ciasto należy dobrze schłodzić, najlepiej całą noc

Smacznego
____________________
ogródek Anity
Margarete 01:16, 27 maj 2013


Dołączył: 04 mar 2013
Posty: 14370
Wydrukowałam na pewno sama spróbuje wykonac takie ciasto przy którejs kolejnej okazji. Jest pycha !
____________________
Małgorzata OGRÓD MARZEŃ......a może tylko......MARZENIE O OGRODZIE
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies