Anita1978
21:37, 26 maj 2013

Dołączył: 04 lip 2012
Posty: 5840
Składniki:
2 duże paczki herbatników
1krówka w puszce(ja kupuję w biedronce)
1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1i 1/4-1/2 paczki margaryny
Krem karpatkowy np, delecty, lub 2 budynie waniliowe
Pól litra mleka
Śmietana 30%
2fixy do śmietany
1/2tabliczki gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia (blachy duża-prostokątna)
Ugotować krem karpatkowy wg przepisu lub budynie, ostudzić
Krówkę zmiksować z 1/4do 1/2(wg uznania) kostki margaryny i kawą rozpuszczoną w1-2 łyżeczkach wody
Śmietanę ubić na sztywno z fixem
Teraz układamy:
Na spód warstwa herbatników
Krówka zmiksowana z 1/4-1/2 paczki margaryny i kawą rozpuszczoną w 1-2 łyżeczkach wody
Warstwa herbatników
Krem karpatkowy (karpatka + paczka margaryny, lub budyń - oczywiście ugotowane i ostudzone!)
Warstwa herbatników
Śmietana ubita na sztywno z fixem
Na wierzch zetrzeć czekoladę
Ciasto należy dobrze schłodzić, najlepiej całą noc
Smacznego
2 duże paczki herbatników
1krówka w puszce(ja kupuję w biedronce)
1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1i 1/4-1/2 paczki margaryny
Krem karpatkowy np, delecty, lub 2 budynie waniliowe
Pól litra mleka
Śmietana 30%
2fixy do śmietany
1/2tabliczki gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia (blachy duża-prostokątna)
Ugotować krem karpatkowy wg przepisu lub budynie, ostudzić
Krówkę zmiksować z 1/4do 1/2(wg uznania) kostki margaryny i kawą rozpuszczoną w1-2 łyżeczkach wody
Śmietanę ubić na sztywno z fixem
Teraz układamy:
Na spód warstwa herbatników
Krówka zmiksowana z 1/4-1/2 paczki margaryny i kawą rozpuszczoną w 1-2 łyżeczkach wody
Warstwa herbatników
Krem karpatkowy (karpatka + paczka margaryny, lub budyń - oczywiście ugotowane i ostudzone!)
Warstwa herbatników
Śmietana ubita na sztywno z fixem
Na wierzch zetrzeć czekoladę
Ciasto należy dobrze schłodzić, najlepiej całą noc
Smacznego
____________________
ogródek Anity
ogródek Anity