Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 17:16, 06 sty 2014

Tak dokładnie, jest widoczna z obu stron.
Madzenka 17:22, 06 sty 2014

Już rozkmniłam z ktorej strony widać rabatę z tujami i jakoś mi one tam nie pasują. Rabata jest bardzo wąska ty chcesz mieć ją reprezentacyjną ale obfitą. Wg mnie tak się nie da, za dużo gatunkow na takiej powierzchni. Lepiej wsadzić ze trzy trzmieliny na nózkach zamiast tuj... Wiem, że kochasz liliowce ale może na tej rabacie zrezygnuj z nich? Skoncentruj się na całorocznie pieknych roslinach : bukszpany, żurawki i trwaki?
Madzenka 17:25, 06 sty 2014

Łukasz a po co kombinujesz skoro masz piękny projekt zrobiony przez Danusię? Ja bym nic nie zmianiała tylko posadziła dokładnie tak jak narysowała ci Danusia.
Luki 17:32, 06 sty 2014

No ja nic nie zmieniałem na tej rabacie co Danusia zaproponowała tylko przeniosłem ją do programu, a pozbyłem się tylko różaneczników, których nie chce już więcej, stanowczo się z nimi nie dogaduje. Najbardziej zastanawiam się nad tą rabatą po prawej bo to sam wymyśliłem i nie wiem czy sensownie.
A jeszcze jeżeli chodzi o tuje, to chciałbym te trzy tam zostawić, żeby zasłaniały brzydkie widoki
Luki 17:34, 06 sty 2014

Co do tych tuj jeszcze, to ja bym nawet je usunął, ale niestety siła wyższa.... trzeba dawkować emocje delikatnie, może jesienią znikną.
Jeszcze mi się przypomniało. Rabaty będą dość powiększone.
Luki 12:04, 07 sty 2014

Wyczytałem u kogoś o podsumowaniu roku 2013 i tak mnie natchnęło na kilka słów.
Całego roku nawet wole nie wspominać, ale jeżeli chodzi o temty ogrodowe to spotkało mnie wiele pozytywnych rzeczy.
Najważniejsza to odkrycie OGRODOWISKA i poznanie wielu serdecznych Ludzi.
Zmieniłem całkowicie podejście do ogrodu i zobaczyłem wiele rzeczy, których do tej pory nie zauważałem.
Zmian nie było zbyt wiele, kilka małych przeróbek, ktore i tak nic konkretnego nie wniosły. Przekroczyłem 100 odmian żurawek, wiele lili i liliowców kwitło po raz pierwszy, masa roślin z 2012 okazała się strasznie zbyteczna i tylko przeszkadza. Chce zmienić ogród tak żeby cieszył przez cały rok, a nie tylko od maja do sierpnia. Ważna sprawa to wyleczenie się z chęci kolekcjonowania kilkunastu grup roślin co było głupotą na tak małej działce, a efektów żadnych z tego nie było Trzeba przyswoić dekalog ogrodnika przynajmniej w 70%
Powklejam moje ulubione zdjęcia z poprzedniego roku. Teraz dopiero widze, że na większosći zdjęć są niedoskonałości, nieskoszona traw, pojedyńcze chwaściki, nieobcięte krzewy, a w końcu nie mam wielkiego terenu... w tym roku musi się to zmienić.
To co uwielbiam najbardziej, czyli żurawki, których kolekcje będę powiększał.

Luki 12:06, 07 sty 2014

Luki 12:09, 07 sty 2014

Widok który w tym roku dał mi najwięcej radości

Różaneczniki, który po raz pierwszy zakwitły tak jak powinny

Skalniak, który skończy w tym roku swoje żywota w tym miejscu, troszke szkoda, ale zmiany są konieczne
Luki 12:11, 07 sty 2014

Kolejna moja miłośc ogrodowa to liliowce, którym również nie mówie stop

i Lilie, któym w tym roku mówie stanowcze stop
Luki 12:13, 07 sty 2014

Jeden z piękniejszych widoków w lipcu