Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

boguslawa_ma... 15:44, 21 maj 2015

Łukasz jak bylyśmy w bylinowym to kupiłam żurawkę ,a jedną dostałam od ciebie,może wiesz jak one się nazywają? zajrzyj do mnie.
Jutro wystawa kwiatów w Chorzowie.
Viola 16:39, 21 maj 2015

Luki napisał(a)
Violu ja ogólnie uważam, że nie ma różowych żurawek w ogóle, niektóre mogły się tam troszkę o ten kolor obić, ale nieznacznie. Jeżeli jest to taka wystawa czyli mnóstwo słońca to musisz się liczyć z blaknięciem starszych liści lub częściowym przypalaniem tych starszych. Za różową uważana jest Georgia Peach, ale ja jej nie lubię, Berry SMothie tworzy wielkie kępy, mniej żarówiasta bardziej srebrna żuraweczka Gunsmoke rewelacyjnie rośnie i przyrasta. Piękna jest fioletowa Georgia Plum, ale u mnie wypadła w kwietniu przy mokrej mroźnej pogodzie. Odmian trudno dostępnych nie wymieniam, ale też nie ma jakoś specjalnie różowych

Dzięki Łukasz, zdecydowałam się na Georgia plum albo Berry smoothie, nie wiem jednak czy nie zamawiać w internecie bo watpię zebym w moich szkółkach znalazła.
Luki 20:07, 21 maj 2015

Kasiu, Olgo dziękuje

Bogusiu już byłem. Do Chorzowa się nie wybieram w zeszłym roku to była jakaś porażka, szkoda czasu, a poza tym jutro do Bogdzi jadę

Violu jest nowa odmiana Grape Soda i miała dośc różowe listki, ale widziałem na razie małe roślinki w bylinowym, a teraz jeszcze nie kupowałem
Odmiany, które wymieniłaś bardzo mi się podobają i z Georgia Plum zrobie kolejn podejscie bo jest warta za ten kolor
boguslawa_ma... 20:47, 21 maj 2015

Łukasz dzięki jesteś skarbnicą wiedzy
Tą twoją żurawkę podzieliłam na kilka ,a teraz dzielę się z innymi.
Na wystawę też nie jadę,życzę ci miłego spotkania i słoneczka w ogrodzie u Bogdzi no i na fotki czekamy
Gabrysia_ 20:54, 21 maj 2015

O linii kroplującej przeczytałam,choć temat jeszcze mnie nie dotyczy,ale lubię wiedzieć na przyszłość
Pięknie kolorowo u ciebie
Luki 21:00, 21 maj 2015

Bogusiu ja w ciągi 5 lat z jednej kupionej zrobiłem chyba z 70 sadzonek, z tego co na rabatach znów mógłbym dużo zrobić
Na wystawie zapewne jeszcze bym kupił coś nieplanowanego, chociaż ciekaw jestem czy w ogóle będzie w czym wybierać bo co roku jest coraz gorzej

Gabrysiu czasem za kolorowo, ale co zrobić Szczerze to wolałbym bardziej nawadnianie trawnika, ale narzekać nie będę

Motto na dziś: Nienawidzę perzu!

boguslawa_ma... 21:06, 21 maj 2015

Ja na wystawie to bym tylko na stoisko z bylinowego poszła,zawsze to bliżej odemnie niż do bylinowego jechać,żurawek bym jeszcze dokupiła ,a ty masz jeszcze to przedszkole, czy zlikwidowałeś na rzecz nowej rabaty.
Gabrysia_ 21:08, 21 maj 2015

Luki napisał(a)
Bogusiu

Motto na dziś: Nienawidzę perzu!

Uwierz mi ,że nie tylko ty
Luki 21:45, 21 maj 2015

Bogusiu do Bylinowego mimo wszystko lepiej jechać na miejsce, zdecydowanie większy wybór Przedszkole cały czas w warzywniku, ale skutecznie się go pozbywam bo już mnie denerwują te doniczki, a sporo żurawek w tym roku muszę wymienić, część zostawiam na jesienną wymianę na jednej rabacie, ale na pewno coś zostanie

Gabrysiu ziemia do wstępnego wyrównania działki była z dodatkiem i po deszczu ruszył jak szalony, całe kępy muszę odkopywać i wybierać, całe 350m^2 do przerobienia, na samą myśl mam gorszy humor
bdan 09:25, 22 maj 2015

Łukasz chrześniakowi na dzień dziecka żadnego karnego jeżyka proszę nie kupować. U mnie mąż wlazł na lilię i złamał. Pomijając fakt, że przy lilii był wbity patyk wysokości 1 m, a jednak dał radę

Zastanawiam się co teraz z ta cebulą? Przypuszczam, że 1 lilia mniej.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies