Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Iwcia 12:05, 11 cze 2015

Łukaszu, jakie masz doświadczenia z coco i zipper?
Zielona 13:37, 11 cze 2015

Łukasz - ta nowa rabata jest tak charakterystyczna, że zaraz po żurawkach będzie Twoją piękną wizytówką. A właściwie już jest! Bo moim zdaniem jest piękna.

Obwódką bukszpanową się nie martw. Moja na froncie była niemal całkowicie pomarańczowa od lata do jesieni zeszłego roku. Wiosną nawet chciałam ją eksmitować, ale... sama się zebrała w sobie, skorzystała trochę na nawożeniu trawnika /bo jest zaraz przy nim/ i teraz wygląda idealnie. Myślę, że jednak rośliny muszą mieć czas na zaklimatyzowanie się w nowym miejscu.

A w nawiązaniu: moje żurawki southern comfort od Any, które jesienią się ukorzeniły,, a wiosną pięknie odbiły, niestety są spalone od słońca. Ponad połowa liści zmieniła się w brązowy susz... Myślisz, że ta odmiana jednak powinna być w cieniu? Czy może w kolejnym roku już będzie mocniejsza? Jeśli ma tendencję do przypalania, to jaka odmiana o podobnym wybarwieniu poradzi sobie na patelni?
Luki 00:15, 12 cze 2015

Jutro odpowiem na pytanka bo teraz padam na twarz i marzę o przytulenie się do poduszki
Pochwalę się tylko, że mam swoje róże Munstead Wood nie za tyle ile planowałem, ale są i już, zapach pozwolił zapomnieć o reszcie
Nallar 00:30, 12 cze 2015

Luki napisał(a)
Jutro odpowiem na pytanka bo teraz padam na twarz i marzę o przytulenie się do poduszki
Pochwalę się tylko, że mam swoje róże Munstead Wood nie za tyle ile planowałem, ale są i już, zapach pozwolił zapomnieć o reszcie

Oj to musisz być heppi.bo ta róża jest piękna.
agatanowa 00:36, 12 cze 2015

Luki napisał(a)

Na dowód, że nie ma tu żadnego ideału, spore pustki, zero kancików, dużo chwastów, zarośnięte, na dodatek coś mnie żywopłocik martwi bo w połowie wygląda kiepsko

pieknie, starannie, dokladnie, choc twierdzisz co innego, do mnie powinienes przyjechac i popoprawiac, bo ja nie umiem tak
agatanowa 00:37, 12 cze 2015

Luki napisał(a)
Anabelki chyba nie zakwitną, a wyrosły wielkie krzaczory, jestem bardzo zły bo miały ładnie rozjaśnić to miejsce w lipcu...

do gazety, kalendarza, na tapete, etc
Iwcia 06:26, 12 cze 2015

Może podlewaj Hortensję magiczna siłą
inag 09:20, 12 cze 2015

Luki napisał(a)
Anabelki chyba nie zakwitną, a wyrosły wielkie krzaczory, jestem bardzo zły bo miały ładnie rozjaśnić to miejsce w lipcu...
A ja myślę, że jeszcze powinieneś poczekać. W zeszłym roku marudziłam, że moje hortesje też nie zakwitną, bo nie mają ani jednego pączka podczas gdy u innych są nimi oblepione... I stał się cud bo w końcu w ciągu kilku dni nadrobiły wszystkie zaległości i ostatecznie kwiatami były wręcz obsypane Mam przeczucie,że u Ciebie też tak będzie
Margo 10:45, 12 cze 2015

Łukasz, nowa rabata wygląda swietnie, pustki wypełnisz a reszta się rozrośnie.
Wyczytałam, że masz różę Munsted Wood, czy kupowałeś przez neta ???
Pokaz fotki bo chyba mi umknęła lu jeszcze nie było
ren133 11:15, 12 cze 2015

Łukasz
Pisałeś na jednym z wątków o tym, że jesteś zadowolony ze swoich evergoldów
Na jakim stanowisku u Ciebie rosną i jaką mają glebę?
Piszesz, że robią się z czasem bardziej żółte (zależałoby mi na tym) ale tzn w ciągu sezonu czy z upływem lat?