Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli » Edycja postu

Moja codzienność - ogród Oli

anna_t 21:08, 18 paź 2017

leon60 napisał(a)

eM chce ujednolicić drzewa na froncie i w końcu zrobić coś z tym skosem na kostce.
Miała być trójkątna rabata ale wizualnie mi to nie leży,mus kostkę przerobić.

twój M ma podejście do skosow podobne do mojego, niby to niuanse ale też zwracam na nie uwagę
będzie super
anna_t 21:23, 18 paź 2017

ale wszystko porosło! szok jakaś wyjątkowa ta twoja glina że ci tak w niej trawy rosną

powiedz mi jak i kiedy przycinasz serby?
leon60 07:10, 19 paź 2017

anna_t napisał(a)

twój M ma podejście do skosow podobne do mojego, niby to niuanse ale też zwracam na nie uwagę
będzie super

Jeden taki cudny skos mam przed domem, nie wiem co komu przyszło do głowy jak to było układane ale kostka leży z 20 lat także...
Mnie ten skos bardziej chyba denerwuje niż eMa
leon60 07:11, 19 paź 2017

anna_t napisał(a)
ale wszystko porosło! szok jakaś wyjątkowa ta twoja glina że ci tak w niej trawy rosną

powiedz mi jak i kiedy przycinasz serby?

W samej glinie to by chyba nic specjalnie nie rosło, miejscami jest pomarańczowo... przekopywałam teren pod rabaty ze sporą ilością piachu i lepszej ziemi, kompostu wtedy jeszcze nie miałam ale radzą sobie.

Serby tniemy na razie tylko z boków żeby nie były za szerokie. eM ciachał nożycami do żywopłotów w maju chyba.
kasja83 07:47, 19 paź 2017

anna_t napisał(a)

będzie super

U mnie skosy nieuniknione, choć też mnie drażnią.Chałupę mam krzywo do granicy działki.
leon60 08:04, 19 paź 2017

kasja83 napisał(a)

U mnie skosy nieuniknione, choć też mnie drażnią.Chałupę mam krzywo do granicy działki.

U mnie to chyba wszystko jest krzywe.. dawniej nie myślano o takich rzeczach stawiali jak im się podobało. Trochę rabatami poprostowane a na resztę się uwagi nie zwraca
lojalna_ 11:24, 19 paź 2017

Wpadam jak po ogień ale foty z wielką chęcią znowu obejrzę.

Rośliny rosną jaj na drożdżach. U Ciebie spore odstępy wiec mają miejsce się wypaść ))Olu cisza Twoje widoki a rdza zawsze mnie kręciła ten kolor ma moc
Konieczki 21:49, 20 paź 2017

Za taka jesien w swoim ogrodzie chyba bylo warto miec bol w plecach cudnie to za malo napisane
beata_m 15:33, 22 paź 2017

uwielbiam Twój ogród dopiero teraz zobaczyłam graba przy rzeźbie! W dechę moja droga! i pomysł z kolejnymi grabami jak zwykle w dziesiątka macham cieplutko delektując się każdym zdjęciem
Luki 16:22, 22 paź 2017

Szkoda, że bliżej nie mieszkasz, rozwiązałbym Ci problem z bukami bo z chęcią bym przygarnął
Ogród jak zwykle strasznie brzydki dobrze, że już nie mam potrzeby wychodzenia do swojego bo jeszcze bardziej bym go nie lubił

Co do Beni Kaze uważam, że bardzo szybko przyrasta. Ciekaw jestem czy się przebarwi w tym roku bo już ją troszkę kolorek łapie bo w poprzednich latach przymrozek był szybszy