Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli » Edycja postu

Moja codzienność - ogród Oli

Borbetka 17:47, 12 kwi 2015

Trawnik już nawieziony prawda? Zielony, że oczy bolą.
Juzia 17:57, 12 kwi 2015

tusiawka napisał(a)
Normalnie w kompleksy wpadam jak tu przychodzę, ogrodowy ideał.
Nie wiem czemu ale ubzdurałam sobie, że ta ściana przy starym oczu będzie, a to całkiem oddzielny zbiornik w innym miejscu. Fajnie, że też spory będzie. Ja zrobiłam płytkie oczko ze względu na dzieci i dobrze bo wpadają do niego regularnie, ale kiedyś może też takie głębsze sobie zrobię. Bardzo mi się podoba .

Hehe
To jest to samo miejsce, tylko stare oczko zasypane
To są niezłe pracusie....zasypać jedno i zrobić drugie...szacun!
Zielona 18:57, 12 kwi 2015

U Ciebie jestem na bieżąco, nawet kiedy jestem off-line Podziwiam półki w oczku. Fajnie pomyślane. Widać, że projekt projektem, ale własną inwencję też masz. Domyślam się, że nie tylko na oczko

Buziak, Olka!
leon60 19:14, 12 kwi 2015

Tosiu, Ana, Kasiu, Olu dziękuję Wam bardzo babeczki

nawigatorka napisał(a)
Ścianka ma fajne proporcje. Ciekawa jestem oczka . O zdjęciach wylewki sie przypominam

wymyśliłam niską ściankę by za bardzo nie zasłaniała nasadzeń przed tujowym ekranem o zdjęciach pamiętam

tusiawka napisał(a)
Normalnie w kompleksy wpadam jak tu przychodzę, ogrodowy ideał.
Nie wiem czemu ale ubzdurałam sobie, że ta ściana przy starym oczu będzie, a to całkiem oddzielny zbiornik w innym miejscu. Fajnie, że też spory będzie. Ja zrobiłam płytkie oczko ze względu na dzieci i dobrze bo wpadają do niego regularnie, ale kiedyś może też takie głębsze sobie zrobię. Bardzo mi się podoba .

Jakie kompleksy skoro ogród masz jak z katalogu !
Oczko jest w tym samym miejscu co poprzednie tylko troszkę przesunięte i powiększone, płytkie by nie przeszło ze względu na zimowanie ryb

Borbetka napisał(a)
Trawnik już nawieziony prawda? Zielony, że oczy bolą.

dostał tylko dolomit

Juzia napisał(a)

Hehe
To jest to samo miejsce, tylko stare oczko zasypane
To są niezłe pracusie....zasypać jedno i zrobić drugie...szacun!

Juzia już odpowiedziała ale małe sprostowanie zasypane w połowie

Zielona napisał(a)
U Ciebie jestem na bieżąco, nawet kiedy jestem off-line Podziwiam półki w oczku. Fajnie pomyślane. Widać, że projekt projektem, ale własną inwencję też masz. Domyślam się, że nie tylko na oczko

Buziak, Olka!

Półki obmyślał eM ja tylko dorzuciłam jedną blisko ścianki na oczerety. Z tymi pomysłami to masz rację..
lecę do Ciebie bo widzę zatrzęsienie postów
buziaki

MAD 20:46, 12 kwi 2015

Jak można o tej porze roku mieć tak wściekle zielony trawnik?! Cudny jest! Nas chyba czeka pierwsze koszenie za tydzień... Mąż już się raduje.

Pozdrowienia zostawiam i lecę dalej.

I wreszcie muszę zaznaczyć.
leon60 08:20, 13 kwi 2015

MAD napisał(a)
Jak można o tej porze roku mieć tak wściekle zielony trawnik?! Cudny jest! Nas chyba czeka pierwsze koszenie za tydzień... Mąż już się raduje.

Pozdrowienia zostawiam i lecę dalej.

I wreszcie muszę zaznaczyć.

Kochana w słońcu wszystko nabiera intensywnych odcieni
Możliwe, że i u mnie pierwsze koszenie pod koniec tygodnia, zobaczymy
Koszenie należy do mnie i też się raduję
Buziaki
polinka 08:32, 13 kwi 2015

U mnie prawie codziennie kosiarka chodziła Oczywiście robiła za odkurzacz W sobotę sąsiad już nie wytrzymał i zaglądał zza płotu a ja z uśmiechem na twarzy kosiłam korę
Zielona 08:49, 13 kwi 2015

polinka napisał(a)
U mnie prawie codziennie kosiarka chodziła Oczywiście robiła za odkurzacz W sobotę sąsiad już nie wytrzymał i zaglądał zza płotu a ja z uśmiechem na twarzy kosiłam korę

Moją świeżo rozsypaną korę właśnie wywiewa okropny wiatr Chyba też uruchomię kosiarkę, żeby pozbierać ją z trawnika. Niech tylko przestanie wiać i lać...

Ola - co ile sadziłaś ML przy grabach na froncie? Z braku sadzonek moje dzielone mizernoty posadziłam dość rzadko...
beta 09:23, 13 kwi 2015

leon60 napisał(a)
rzut na plac budowy

glina... przynajmniej w tym wypadku okazuje się być dużym plusem

jak tak wygląda plac budowy to w takim razie u mnie budowa nieustająca

buziaki
beta 09:24, 13 kwi 2015

a bajorko będzie cudne