Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe Rabaty Martek

Kolorowe Rabaty Martek

rozajerycha 23:51, 17 cze 2016

Tak sobie teraz w pietruszce i marchwi w wolnym czasie dłubie.
Pozdrawiam.

rozajerycha 23:53, 17 cze 2016

Przycięłam mocno stare bukszpany i chyba to wolę od marchewki

hanka_andrus 06:33, 18 cze 2016

Marto, nie widzę Twojego entuzjazmu, chyba w tej pietruszce się zagubił.
Miłego weekendu,
rozajerycha 12:17, 18 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Marto, nie widzę Twojego entuzjazmu, chyba w tej pietruszce się zagubił.
Miłego weekendu,

Mało mam Haneczko miejsca na kwiaty.Posadziłam tylko 5 dalii z czego jedną poczęstowały się ślimaki bo było złe miejsce.Kilka cynii mini,które wysiałam ginie w polu muszę cierpliwie poczekać na ich rozkrzewienie.
Jak zejdzie sałata postaram się o kolejne sadzonki.
Cieszy mnie wszystko,ale nie wiem czy to urośnie bez problemu.Pielić,podlewać i patrzeć jak się raczą robaczki mało zabawne.
Jest rabata z bylinami na której były piękne irysy,piwonie teraz kwitną lawendy sztuk 3 -y.Trochę porządkuje i tą część .Strzyżenie bukszpanów też mnie odpręża tyle ,że miałam problem ze zdobyciem nożyc i bałam się ,że nie zdążę w porę i tak późno je przystrzygłam.
Haniu wakacje będę mała więcej czasu to inaczej będzie szła ta orka przy buraczkach )))))))))))
Podlewanie też kocham ,ale od początku miałam pod górkę i nosiłam kawałek konewkami wodę nie było wesoło.Na szczęście zrobiłam szlauch
Pozdrawiam Cię i ściskam,sprawdzaj czy nie zapuszczam działki proszę muszę mieć motywacje )))))
hanka_andrus 17:28, 18 cze 2016

Nie zapuszczasz, a wręcz przeciwnie upiększasz ją! Na motywację najlepsze kwiatki jak wiesz, nie masz swoich, wobec czego po dawnemu bukiecik Tobie podsyłam. Cynii w tym roku mam mało, jeszcze nie kwitną.
A ogrod bez kwiatów smutny. Patrz wyżej.

rozajerycha 22:42, 20 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Nie zapuszczasz, a wręcz przeciwnie upiększasz ją! Na motywację najlepsze kwiatki jak wiesz, nie masz swoich, wobec czego po dawnemu bukiecik Tobie podsyłam. Cynii w tym roku mam mało, jeszcze nie kwitną.
A ogrod bez kwiatów smutny. Patrz wyżej.

Haniu dziękuję za kwiaty są jak powietrze.
Ja mam troszkę cynii i dalie.Mam nadzieję ,że jak bujnie to mi będzie lepiej
Ściskam Haneczka
hanka_andrus 23:38, 20 cze 2016

Dalie moje dopiero pączki pokazały, Kwitnienie będzie gdzieś za 3 tygodnie.Na razie cieszę się różami.

rozajerycha 00:21, 23 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Dalie moje dopiero pączki pokazały, Kwitnienie będzie gdzieś za 3 tygodnie.Na razie cieszę się różami.

Moja jedna dalia kwitnie na poważnie taka pomarańczowa.To nowe kwiaty więc nie wiem na co je stać.Róża jest tylko jedna,żółta ,ale pachnie pięknie.To jakaś stara pewnie odmiana.
Twoja różyczka piękna szkoda ,że tak daleko mamy od siebie działki ... ))
hanka_andrus 06:16, 23 cze 2016

Zapachu nie mogę niestety załączyć, ale może sugestia coś pomoże? Miłego dnia , Martuś!

Milka 10:22, 23 cze 2016

Poczytałam o zmaganiach, ważne że jest gdzie działać, buksy super przycięte, reszta powoli, dasz radę, kto jak nie ty Martuś