Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

makkasia 13:11, 03 sty 2014

Konstancja30 napisał(a)

też się zgodzę, ze to prawda ... tylko jeszcze Ci ludzie muszą dać sobie szansę ... sobie i tym swoim kątom ... ja od zawsze mieszkałam w domku i uwierzcie mi do 15 roku to był mój największy kompleks ... masakra ... miałam pokój z siostrą ... a ten pokój jak to w starym budownictwie miał 5m x 5 m ... i 3,5 wysoki ... załamka ... hangar .. jak twierdziłam "tu nie da się wyczarować dziewczęcego pokoiku !" ... marzyłam o malutkim bo takie miały koleżanki i ja byłam takim malutkim zachwycona ... a potem pojawiły się pierwsze ... niemrawe jeszcze pisma wnętrzarskie ... albo może tylko wyłapywane obrazki w przypadkowych czasopismach ... filmy ... i zaczęły się moje eksperymenty ... im więcej próbowałam tym robiło się w tym naszym pokoju cieplej ... w końcu poczułam się w nim dobrze ... a gdy z niego wyszłam brakowało mi tej przestrzeni do sufitu ...

Kasiu obejrzałam ... wianki są fantastyczne ... choinka ma to coś ... róże zupełnie nie zimowe ... molo też a ptaszki ... fantastyczne ujęcia ... piękne kadry z miasta ...

Wszystkiego naj w Nowym Roku ....

Izuniu ja to jestem z tych, co (podobnie jak z ogrodem) "wszystko" im się podoba i nie mogą znaleźć prawidła według, którego kreują swoje otoczenie. Jedyne kryterium, które jest nadrzędne dla mnie to jest jasne wnętrze, musi mieć dużo światła - (stąd moje zamiłowanie do luster) dążenie do optycznego powiększenia przestrzeni. Reszta to już często "radosna" twórczość, przerabianie, przemalowywanie, kupowanie na pchlich targach pod wpływem impulsu i próby stworzenia z tego wszystkiego wnętrza spójnego i wygodnego ....Marzy mi się kominek ale ostatnio widziałam świetne minimalistyczne kozy i chyba pójdę w tym kierunku
Dzięki za odwiedziny i za miłe słówka
ściskam i również spełnienia marzeń w Nowym Roku
makkasia 13:13, 03 sty 2014

Zielona napisał(a)

Kasiu, ja baaardzo lubię tematykę "wnętrzarską". Wzdycham do pięknych inspiracji. Odwiedzam wirtualnie wiele miejsc, w których design za pieniądze, których nigdy nie będę miała łączy się z klimatem, którego też nigdy nie dosięgnę... Ale... i tak czerpię z tego dla siebie. Nie mam lamp od projektantów, ani nawet z Almi Decor. Moje zasłony są z Leroy Merlin, tapety również, a bieżniki i ramki do zdjęć kupiłam w Pepco. Jedne poduszki kupiłam na allegro od Dziewczyny, która sama je wykonała, inne w Biedronce, bo miały fajny świąteczny wzór i kosztowały 9zł! Sporo ozdób robię sama. Obrazy też sama maluję. Sporo mebli kupiłam w szopach sprzedających starocie, a część z nich sama odnowiłam. Większość bibelotów to znalezione wśród jarmarcznego kiczu okazy niebywałej urody (ale w cenie kiczu stojącego obok, choć wyglądają na znacznie droższe). Wszystko to tworzy całość, w której dobrze się czuję, a która w oczach naszych Gości często uchodzi za wyjątkową. I to mnie cieszy. Czy chciałabym móc kupić te światowej piękności lampy, sofy, tapety? Będę obłudna, jeśli powiem, że nie. Bo gdybym miała takie pieniądze, pewnie szukałabym tego, co mi się podoba i na co mnie stać. Człowiek zawsze stara się otaczać przedmiotami w swojej ocenie pięknymi. No ale mnie nie stać. Ale to, co mam, nosi ślad mojej własnej inwencji. I choć inspirowane jest wnętrzami z katalogów, to do pięt im nie dorasta. Ale jest... moje...

Noworocznie pozdrawiam

Pięknie piszesz o Swojej pasji

Też znam radość z samodzielnej pracy, której owocem jest nowa rzecz zrobiona ze starej, z odnowionych mebli. lubię też samo "tworzenie" a później satysfakcję, kiedy osiągam zamierzony efekt .
Teraz jest czas tworzenia dla domu, od wiosny w ogrodzie
ściskam
makkasia 14:22, 03 sty 2014

Sebek napisał(a)
Tematy wnętrzarskie Również toffam, ale siem nie odzywam, bo ja w marzeniach mam baaaardzo minimalistyczny dom

Seba mój domeczek (jest strasznie malutki) dostałam w stanie do całkowitego remontu - robiliśmy większość sami najtańszymi metodami na zasadzie "do zamieszkania" bo pieniążków było niewiele
Najtańsza podłoga, najtańsze kafelki, sprzęt - stare meble itd...

Teraz sukcesywnie wymieniam i stawiam już na lepsze materiały ...ale to jeszcze daleka droga, bo potrzeb i priorytetów jest całe mnóstwo a mój M jak słyszy hasło remont zamienia się niestety w jeża
Styl minimalistyczny baardzo mi się podoba, koleżanka, ma dom z takimi wnętrzami - powalają na kolana. Jest to styl niestey cholernie wymagający co do materiałów i zapewne dlatego jest taki ....nazwałabym drogocenny
Seba marzenia się spełniają i tego Ci życzę w Nowym Roku
makkasia 14:30, 03 sty 2014

Kasiek napisał(a)
Na pierwsza 100 gratulki
przejrzalam Twoje cudne dekoracje, masz fajne poczucie piekna i dobry gust- bardzo mi sie podobuje
P.s mamy taki sam zyrandol ja mam w kuchni z 10 lapkami
Pozdrawiam cieplutko i zycze wszystkiego dobrego w 2014 roku

Kasiek dziękuję że wpadłaś do mnie, dziękuję za słowa uznania..Żyrandol kupiłam na pchlim targu i ma 5 lampek tyyylko
ściskam baardzo mocno i również życzę pomyślności w Nowym Roku
Konstancja30 14:58, 03 sty 2014

makkasia napisał(a)
dzień dobry

Kasiu ta różowa plamka to różyczki ? prawda ? ... znasz ich nazwę ?

i czytam sobie tak od początku ... (kilka dni wolnego więc lewituję w cyberprzestrzeni ) ... i jak przeczytałam o działce to zastanawiałam się ... Ty to napisałaś czy ja ... bo moja pierwotnie miała 750 m2 10 lat temu rodzice ją podzielili na pół abyśmy mogli wybudować mały domek ... a ponieważ podział formalny tylko dla celów administracyjnych to wygląda to tak, jakby na tej pierwotnej działce stały dwa domki ...
malgorzata_s... 15:33, 03 sty 2014

Oj przegapiłam setkę. Gratki więc spóźnione ale najszczersze Ja także mam stary domek z 35 roku, część nową dobudowaliśmy w miejsce stodoły i stajni. Także najtańszych zdobywanych materiałów użyliśmy a meble znaleźliśmy na strychu. Trochę odnowiłam jak umiałam i są do dziś. Mają z 70 lat
Buziaki zostawiam
makkasia 17:27, 03 sty 2014

Konstancja30 napisał(a)

Kasiu ta różowa plamka to różyczki ? prawda ? ... znasz ich nazwę ?

i czytam sobie tak od początku ... (kilka dni wolnego więc lewituję w cyberprzestrzeni ) ... i jak przeczytałam o działce to zastanawiałam się ... Ty to napisałaś czy ja ... bo moja pierwotnie miała 750 m2 10 lat temu rodzice ją podzielili na pół abyśmy mogli wybudować mały domek ... a ponieważ podział formalny tylko dla celów administracyjnych to wygląda to tak, jakby na tej pierwotnej działce stały dwa domki ...

Plamka to jest najzwyklejsza 11 letnia Bonica nawet ta nieszczęsna zima 2011-12 nie dała rady jej unicestwić
Izuś toć to poświęcenie czytanie Makowa od początku. Jestem pełna podziwu Na działce stoją dwa domy ten z balkonem to rodziców a obok to moje maleństwo ..część działki zajmuje podjazd do garażu i garaż na 2 auta....ile ma sam ogród.... nie wiem ale jest i to jest najważniejsze

filipkam 18:41, 03 sty 2014

Gratuluje pierwszej 101. Ten kwiat na oknie to wilec purpurowy?
Konstancja30 18:59, 03 sty 2014

Kasiu bonica ... jednak ona ma to coś co każe na nią zwrócić uwagę ...zwykła bonica ... no toż tak jakby napisać "pospolita księżniczka" ))) ... koniecznie muszę w tym roku ją zameldować u siebie ...

gdybym nie miała dziś wolnego i nie zasiadła w Makowie czy miałabym szansę poznać najpiękniejszą historię o jeżu ? ... Kasiu on powinien mieć imię jest chyba już honorowym obywatelem Waszego gniazdka ... bo wierzę, że jeżyk został ... zrezygnować z tego super nowatorskiego domku to była by nieroztropność ...
nie poznałabym też kocurków ... w przeciwieństwie do Małej Mi mnie oczarował ten kreujący się na arystokratę ... cóż za gracja w ułożeniu łap ... fiu fiu ...
nowa rabata poczochrana jak należy trafkami ... piętnastoletnie bukszpany ... sadzenie cebulek z Agatką (bardzo do Ciebie podobna ) i jej występ ... wszystko to i to czego nie wymieniłam to pigułka wrażeń ... ochłonęłam dopiero na molo ...
Konstancja30 19:00, 03 sty 2014

ps. a z domkami to u mnie odwrotnie ... mój wyższy ... rodziców piękna stara cegła i parter