Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

Milka 15:49, 24 lip 2014

makkasia napisał(a)

Tak mam Charlesa Austina na pewno
Dziękuję Kasiu za piękne zdjęcia ...
Trochę cienia mam tylko tam gdzie są rodki. Może angielki przesadzę na miejsce Pomponelii i Leonardo a te wsadzę na ich miejsce. W tej chwili purpury mają słońce od rana do nocy a tę stronę gdzie jest pomponella słońce łapie dopiero od 13-tej więc i tak będzie lepiej Berberys pryśnięty. Kasieńko jeszcze raz dziękuję
A tak wygląda werbena brazylijska dobrze pielęgnowana już ją wyrwałam

Kasiu, chyba się pośpieszyłaś, to dopiero początek, potem coraz więcej kwiatów, myślę że to jednak właściwa werbena, moja tez ma takie liście, na początku jakby więcej tych liści, a potem mnogość kwiecia; moje były z nasion Danusi, potem mi przezimowała i taka właśnie rośnie
Borbetka 17:21, 24 lip 2014

Kasiu, naoglądałam się pięknych zdjęć Twojego ogrodu i napiszę, że on jest naprawdę taki Twój. Nie masz roślin od linijki w grupach i widać, że tworzysz z intuicją. Bardzo mi się to podoba. Ta różnorodność jest super.
A ja poszukuję teraz akcencików pomiędzy bukszpany i Carex buchanii, za ciemno jakoś i muszę coś poutykać wesołego, kolorowego. Siedzę już długo dość i szperam.
Gardener27 17:41, 24 lip 2014

makkasia napisał(a)

Ta kolorystyka i ten zestaw roślin jest bajeczny Chyba na następny rok trochę ściągnę od Ciebie
Rabatki wymuskane aż miło się patrzy Trawniczek przycięty a mój szkoda gadać Może w sobote przestanie padać i jakoś kokuśtygam za kosiarką

Pozdrawiam
makkasia 21:10, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Współczuję rozczarowania werbeną.... Ale masz tak piekny ogród, ze ta jedna wpadka mu nie zaszkodzi

Ja sadzę co roku werbene po wplywem forum ale jakoś jej urodą się u mnie nie zachywcam....
Co to za jeżowka ta z bardzo ciemnym różowym balonikiem w środku?

Marzenko to jezówka Razzamatazz od Finki W miare kwitnięcia balonik jest coraz ciemniejszy.
Werbena wyrwana jak pzreczytałam poniżej Irenkę to dowiedziałam sie , ze wyrwałam dobrą??? Robaczek też miała taką jak moja i ta prawdziwa to zupełnie inna bajka ..nic to wyrwałam wszystkie i zasilają kompost mam za dużo wszystkiego, więc jak ich nie ma to inne chabazie mają więcej słoneczka i wody
Leoś zakwitł
makkasia 21:12, 24 lip 2014

leon60 napisał(a)
Cudownie !

makkasia 21:14, 24 lip 2014

malkul napisał(a)

Oba świtne.
też tam myślę
makkasia 21:22, 24 lip 2014

Milka napisał(a)

Kasiu, chyba się pośpieszyłaś, to dopiero początek, potem coraz więcej kwiatów, myślę że to jednak właściwa werbena, moja tez ma takie liście, na początku jakby więcej tych liści, a potem mnogość kwiecia; moje były z nasion Danusi, potem mi przezimowała i taka właśnie rośnie

czytałam u Robaczka, ze miała takie wielgachne werbeny z wielkimi liśćmi i prawie w ogóle kwiatków i też z nasion od Legutki, Oni sami sie przyznali, że mieli zły materiał. Wiessz ja sie wkurzyłam, ze chuchałam , dmuchałam a tutaj pomyłka i wyrwałam chwasta !!! Nic to... może kiedyś dorwę tę prawdziwą U Ciebie jest taka piękna
makkasia 22:00, 24 lip 2014

Borbetka napisał(a)
Kasiu, naoglądałam się pięknych zdjęć Twojego ogrodu i napiszę, że on jest naprawdę taki Twój. Nie masz roślin od linijki w grupach i widać, że tworzysz z intuicją. Bardzo mi się to podoba. Ta różnorodność jest super.
A ja poszukuję teraz akcencików pomiędzy bukszpany i Carex buchanii, za ciemno jakoś i muszę coś poutykać wesołego, kolorowego. Siedzę już długo dość i szperam.

Borbetko to najpiękniejszy komplement jaki przeczytałam o Makowym wzruszyłam się, dziękuje
Brązowe buchani i kulki i ???niebieskości??? ładne liście i białe kwiaty może róże okrywowe białe...ale uważam, ze z różem też jest jej do twarzy i z purpurą też

Taa no na pewno pomogłam Z bielą byłoby eligancko ale nuuuda. Fajnie ten zestaw wygląda z trzmieliną emralgold.
ściskam

makkasia 22:04, 24 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Ta kolorystyka i ten zestaw roślin jest bajeczny Chyba na następny rok trochę ściągnę od Ciebie
Rabatki wymuskane aż miło się patrzy Trawniczek przycięty a mój szkoda gadać Może w sobote przestanie padać i jakoś kokuśtygam za kosiarką

Pozdrawiam

Jeny to cały czas po ugryzieniu cierpisz przykro mi bardzo
E tam wymuskane, trawnik podlewany a i tak nie lśni zielenią
ściągaj, będzie mi miło
malgorzata_s... 22:13, 24 lip 2014

No i tu jeżówki piękne Muszę je mieć, no muszę Buziaczki