Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

Iwk4 21:20, 14 mar 2015

makkasia napisał(a)

no i Maja w ogrodzie

Maja cudna. Zakochałam się
Kasiu, czy wybrałaś miejsce na ciemierniki? Pytałam się Danusi. Mam swoje posadzić w półcieniu pod liściastymi krzewami. Nie cierpią kwaśnej ziemi. Lekka i ogrodowa
ren133 22:42, 14 mar 2015

Przepięknie jest u Ciebie
Aż dziw, że nie masz wizytówki Tyle cudnych zdjęć
Pozdrawiam
makkasia 11:54, 15 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Ale chyba kota nie używałaś do prac ogrodowych?

Ona używa jak widzisz moich drabin
makkasia 12:03, 15 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Pogoda u nas dopisywała Ślicznego masz kociaka

Pogoda dopisała choć mogłoby być cieplej, jeszcze dużo przede mną wiosennych prac. Maja to kotka ozdobna ale wredota z niej ...kochana
To jeszcze zdjęcia przed cieciem - Niestety zapomniałam o szampanie

makkasia 12:08, 15 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Maja cudna. Zakochałam się
Kasiu, czy wybrałaś miejsce na ciemierniki? Pytałam się Danusi. Mam swoje posadzić w półcieniu pod liściastymi krzewami. Nie cierpią kwaśnej ziemi. Lekka i ogrodowa

Ciemirniki są zadołowane w donicy, czekają na swoje miejsce. Pięknie wyglądają posadzone w nózkach dereni tak jak u Pszczółki.
Tutaj królowe na Gardenii

makkasia 12:13, 15 mar 2015

ren133 napisał(a)
Przepięknie jest u Ciebie
Aż dziw, że nie masz wizytówki Tyle cudnych zdjęć
Pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowa i za wizytę wizytówkę zrobię jak mój poziom zadowolenia z Makowa wzrośnie
Iwk4 12:26, 15 mar 2015

Kasiu, dzięki. Zainspirowałaś mnie tymi dereniami. Muszę iść do Pszczółki.
gusiarz 12:40, 15 mar 2015

Kasiu a u nas lałoooooooo ... cały wczorajszy dzień. I kilka dni wcześniejszych również...Ale posiałam wczoraj warzywka do inspekcików
Dzisiaj natomiast pieknie... więc kości na tarasie rzuciłam, kuraka pichcę w piekarniku i myślę... chwilo cudna trwaj!!!

Co do magnolki... czekam na fotki
Kasik 13:30, 15 mar 2015

Kasiu- jeśli możesz mi podpowiedzieć jakie miejsce i do jakiej ziemi sadzić ciemierniki. Mam nowych 5 szt i męczą się w garażu.

Joaska 15:50, 15 mar 2015

makkasia napisał(a)

kupowałam dużo roślin w sieci bo u nas nie można ich było dostać np. kupiłam konwaliki, jarzmianki, no i najważniejsze róże !!!! ale ciemierniki kupiłam na Gardenii a wczesniej w tamtym roku i w tym białe w Lidlu. Genię musiałam kupić bo jest zjawiskowa niestety jak już pisałam wcześniej nie dostałam jej jeszcze
mam nadzieję, ze nasze Genie będą u nas tak samo pięknie się wyróżniać...jak na Gardenii
Ja też większość roślin w necie kupuję, róże w szczególności , ale ze sprawdzonych szkółek. A Genie no cóż jak jej nie zamorduję to moja maładny wąski pokrój i powinna być piękna .... o ile jej się warunki u mnie spodobają miejscówkę wybrałam dla niej zaciszną i pokazową no zobaczymy ...