Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

Ewik 12:41, 22 sie 2015

makkasia napisał(a)

Nie mam novalis. lavender circus baardzo mi się podoba
Chciałabym jeszcze Lavender Ice

nowalisa mam,ale on do półcienia ale lavender ice cudna jest,warta zakupu
makkasia 19:31, 22 sie 2015

Kochani zaczęło padać !!!
Babciowanie się skończyło
Franek jest tak ruchliwy, że trudno go okiemzłapać

makkasia 19:45, 22 sie 2015

Juzia napisał(a)
Co to za Gemma?
Powtarza kwitnienie??? Do ilu rośnie?

Miłego babciowania

Gemma jest piękna rośnie do 1 metra i lekko pachnie kwitnie bez przerwy, tworzy zwarty, ładny krzaczek i grzyb się jej tfu, tfu nie ima, kwiaty nie płowieją na słońcu i nie przypalają, trwałe średniej wielkości

makkasia 20:05, 22 sie 2015

leon60 napisał(a)

w opisach piszą, że zaczyna już w czerwcu moja w tym roku sadzona też dopiero zaczyna

Olu jesteś u mnie ja u Ciebie byłam i widziałam postępy prac i zaraz pojde zobaczyć co dalej się dzieje.
Vintage vine mnie zauroczyły chyba swoją prostotą i sztywnym wyprostowanym niezbyt wysokim pokrojem

makkasia 20:16, 22 sie 2015

Sebek napisał(a)

Genialne połączenie!

Na zawilce patrzę z zazdrością Moje po jesiennym dzieleniu wypuściły po dwa liście i tyle...

limonkowo- rózowo- białe tyły zaczynają mi się podobać - choć bardziej świeże jest połączenie niebieskiego z resztą, którą wymieniłam
dzieliłam zawilce różowe w pod koniec maja i zaczynają kwitnąć. Może zbyt małe sadzonki zrobiłeś i najpierw w korzeń poszły
to te dzielone w maju

Anda 20:23, 22 sie 2015

makkasia napisał(a)

Anda dziękować za najazd
Zapraszam o każdej porze i jeśli będę umiała to pomogę
Gemma też jest śliczna i tworzy fajny krzaczek

Bardzo ładna ta Gemma. Jeszcze nie mam żadnej róży Harknessa. A jak pachnie? Mogłabyś proszę porównać z Gospel?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:25, 22 sie 2015

A te zawilce to... ach, prześliczne. Jeżowki też bardzo lubię. Jeżowki u mnie już prawie przekwitły i się zasuszają. Zawilce kupuję na wiosnę. Już są w notatniku

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makkasia 20:26, 22 sie 2015

Ewik napisał(a)

nowalisa mam,ale on do półcienia ale lavender ice cudna jest,warta zakupu

No to musowo musze zamówić Lavender ice
Dla Ciebie Gospel, który zawodził cały sezon teraz się rehabilituje i jest prawdziwie malinowy

makkasia 20:36, 22 sie 2015

Przypadkowo wrzucilam Gospel a tutaj Twoje pytanie
Jeśli porównać te dwa krzaczki to Gemma bardziej kompaktowa drobniejsza mniejsze kwiaty, mniejsze liście mniejszy krzaczek ale bardziej zwarty. Pachnie ale bardzo delikatnie. Gospel pachnie niesamowicie i mocno kwiaty kiedy sa zdrowe, nieprzypalone są najpiękniejsze na świecie jeśli chodzi o ciemne maliny ...więcej powiem za 2 lata
a teraz moja ulubienica QSweden
Anda 20:45, 22 sie 2015

Mam takie ograniczenie u mnie, że sadzę tylko róże mocno pachnące. Mimo, że Gemma bardzo ładna i zdrowa, to niestety nie będę już o niej myśleć U nas zresztą i tak nie można jej kupić.

Masz może Young Lycidas? Zastanawiam się nad kupnem w przyszłym roku.

A QoSweden to bajka, róża jak marzenie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies