Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

frezja 19:04, 23 sie 2015

makkasia napisał(a)

dziękuję za komplement.
Lubię rozchodnik w tym kolorze bez koloru tylko niestety ugina się pod ciężarem kwiatów.

ale mimo małych niedogodności lubimy go mam go kilka dobrych lat i nigdy nie podejrzewałam,że taki popularny się stanie.
makkasia 19:17, 23 sie 2015

O jego popularności świadczy wielość nowych odmian, które możemy już kupić
derbowianka 19:39, 23 sie 2015

Piękny masz ogród, zadbany. Widziałam hakone u Ciebie, powiedz warto sadzić?, a jak tak to w jakim miejscu?
makkasia 20:01, 23 sie 2015

Po obfitym nocnym deszczu, dzisiaj wykopałam uschniętego jałowca - szkoda mi go to był jedyny ulubiony jałowiec jakie było moje zdumienie kiedy po prostu wyjęłam go z ziemi prawie nie miał korzeni ten 15 letni jałowiec. zdjęcie z wczoraj

dzisiaj nie zrobiłam.
Na jego miejsce przesadziłam rózę Jamesa Galwaya nie wiem czy to dobre posunięcie ale James był posadzony w gąszczu i nie miał światła tam dla niego jest lepsze miejsce.
Róża poszła pierwsza, później lawinowo przesadzone zostały jeżówki, żurawki, stipy, bukszpanowa kuleczka, selserie, carexy, Zdjęcia różanki po nie zrobiłam bo przyjechały wnuki
na dobranoc wczorajszy i dzisiaj przesadzony James

makkasia 20:09, 23 sie 2015

derbowianka napisał(a)
Piękny masz ogród, zadbany. Widziałam hakone u Ciebie, powiedz warto sadzić?, a jak tak to w jakim miejscu?

Marzenko oczywiście, ze warto, bardzo ją lubię jedyny minusik to, że nie jest zimozielona i dość późno stratuje. Lubi miejsca z półcieniste i wilgotną, próchniczną żyzną glebę. U mnie daje radę na słońcu, ale trochę ją przypala bardzo ładnie przyrasta po dzieleniu i mam wrażenie, ze lubi dzielenie
No to jeszcze Chopin na dobranoc

Anda 21:04, 23 sie 2015

Pracowita kobieta z Ciebie Bardzo ładna ta rabata, a jałowca szkoda. Mam nadzieję, że pokażesz jak wygląda po zmianach. Róża oczywiście śliczna

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Madzenka 21:30, 23 sie 2015

Kasiu ja nie wiem jak mogłam przegapić zakup Lavender Flower Circus, no jak? Dlaczego nie trabiłaś ze ona taka piekna jest!!!
A to zdjecie musze zacytować! Bo to zachwycajacy duet. Gdzie sie poznałaś z Gemmą?

Z Harknessa mam tylko Claire Marshall ale powiem Ci ze cudo! Chyba musimy sie z produktami tej fIrmy lepiej poznać

Gospel była za czerwona na mojej rabacie z fioletami... I przesadziłam ja do malinowych...I chyba padła.....
Jutro zrobie fotkę malinowego red Leonardo, zachywca mnie, po prostu boski jest. Powinnaś go zakupić
ren133 10:32, 24 sie 2015

makkasia napisał(a)
Przypadkowo wrzucilam Gospel a tutaj Twoje pytanie
Jeśli porównać te dwa krzaczki to Gemma bardziej kompaktowa drobniejsza mniejsze kwiaty, mniejsze liście mniejszy krzaczek ale bardziej zwarty. Pachnie ale bardzo delikatnie. Gospel pachnie niesamowicie i mocno kwiaty kiedy sa zdrowe, nieprzypalone są najpiękniejsze na świecie jeśli chodzi o ciemne maliny ...więcej powiem za 2 lata
a teraz moja ulubienica QSweden

Śliczna jest
A jaką masz ją już dużą?
Nie sprawia problemów?
Gardener27 14:23, 24 sie 2015

Ogród piękny jak zawsze Rabaty cieszą moje oko za każdym razem jak tu przychodzę Kasiu szkoda jałowca ale zrobiło się luźniej na rabacie więc mogłaś to wykorzystać
Deszczu zazdroszczę bo przydałby się u mnie jak nic
Melduję że dzisiaj złożyłem zamówienie na cebulowe Wysyłka podobno od jutra W następnym sezonie wiejski tonie w bieli na wiosnę Byleby zima szybko odeszła bo będzie więcej tego białego niż zakładam

yolka 16:17, 24 sie 2015

makkasia napisał(a)

Zawilce
Choć kwitną dopiero u schyłku lata to cieszą już od wiosny bo cieszysz się jego liśćmi. Białe, które mam są dość wysokie i u mnie są jako środkowe piętro lub mogą tworzyć piony na płaskich rozległych rabatach,świetnie wyglądają z trawami ML I gracymilusami, ale też w dużej ilośi na tle ciemnych cisów, lub innych żywopłotów

Piękne zdjęcie
W Makowie nie pamietam kiedy byłam ostatnio. W zimie nadrobie zaległości. Pozdrawiam