DZieki za wyczerpujące odpowiedzi.
1/ swoje magnolie tez juz chyba zostawie w tym roku, cóz zmierzaja do jesieni, Bożenka -Bogdzia mówi żeby sie zżymac na wygląd roslin pod koniec sezonu bo i my na stare lata nie jesteśmy sliczni, mamy zmarszczki, rzedna nam włosy, zółkna zeby etc... to co sie dziwic że kwiaty łapia mączniaka a drzewa grzyba....
2/ kawe jako odstraszacz na slimaki znałam, o jej innych walorach nie wiedziałam, zaraz swoją zbierana z ekspresu i suszona podype pod róże...może im nie zaszkodzi jeszcze dawka azotu i innych składników przed zima....
3/ tulipany Minuet - 10 szt kupiłam na kiermaszu przed wystawa Zielen to Zycie....dosadze do ubiegłorocznych, tylko musze pooglądac zdjęcia zeby sie wstrzelic w odpowiednie miejsce, co by zgrzytu kolorystycznego nie było.
Twoje róze w drugim tłoczeniu sliczne, u mnie tylko Pink Fairy i Leoś oraz prawie Edenka wzięły sie solidnie do kwitnienia po raz drugi - pozostałe róże kwitna ale tak...ino - ino...mysle ze to skutek tych upałów i za rok znów mnie zaskoczą swoja witalnościa
Pozdrawiam
Kiedyś zobaczyłam u Ciebie połączenie róży i jeżówki, musiałam sporo się cofnąć, żeby doczytać jaka to róża. Mam nadzieję, że nie pomieszałam nazw. Zamówię sobie do tych 14, które już zamówiłam różę Gemma.
Twój ogród zachwyca, jest taki jak ja lubię.