Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

gusiarz 15:01, 08 lut 2016

Mam jeszcze pytanie o cisy... kiedy je przycinasz? Ja tnę jesienią (wrzesień-październik)... i wtedy też robię sadzonki. Skuteczność 99 %-towa
mirkaka 15:45, 08 lut 2016

gusiarz napisał(a)
Mam jeszcze pytanie o cisy... kiedy je przycinasz? Ja tnę jesienią (wrzesień-październik)... i wtedy też robię sadzonki. Skuteczność 99 %-towa

Ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć. Ja cisy przycinam wiosną, ale sadzonek nigdy nie robiłam.

Kasiu, ciekawa jestem tej nowej rabaty. A conica nie łapie przędziorka? One są bardzo podatne na przędziory.
Basilikum 12:44, 11 lut 2016

poogladalam wizytowke i poooodoba mi sie och i ach
zapisuje sie na instrukcje mnozenia cisow

Macham lapka z przypiecka
Pszczelarnia 13:22, 11 lut 2016

kosolka napisał(a)
Ja mam na mojej rabacie naprzemiennie The Fairy i Artemis. I na obrzeżu kocimiętkę i za różami ostróżki. Nie jest dobrze.

Kosolko, za mdło. Ja bym dała jeszcze różę nie o kwiatach w wiechach ale takich jak Gertrude w rozetkach płaskich, taką wyzywającą. I jakieś zimozielone słupki z cisa Wojtek? Albo kwadraty?

Kasiu, ależ Ty masz eleganco w ogrodzie i wokół domu. Bardzo nobliwie.

W sprawie rabatki nie pomogłam. Wiem tylko, że ja lubię coniki.
kosolka 13:30, 11 lut 2016

Pszczółko, dziękuję za głos! Różę wlasnie oglądam. Ładna Jak będę miała chwilę wrzucę u siebie fotkę tej rabaty i wtedy poproszę Cię (i innych) o konkretne porady..
Pszczelarnia 13:30, 11 lut 2016

Baccata jest super. Też już to potwierdzam.

Piękne te Twoje różaneczniki. Dojrzałam, śliczne dorodne. Co to za odmiany?
makkasia 22:12, 11 lut 2016

Kochane dziewczyny najpierw wrzucę foto dla Oli rabatą
Bardzo Cię przepraszam,że tak długo mnie nie było.

zdjęcie baaardzo kiepskie bo robione po ciemku
e najwęższym miejscu ma 1,5m w najszerszym 2,7 . Oprócz róż w tej kolejności o której napisałam wyżej są jeszcze piórkówki, turzyce brązowe, i miskanty ML...
więcej pytań zapraszam.
kosolka 22:16, 11 lut 2016

Dziękuję Kasiu że pamiętałas Zdjęcie dobre, mam teraz inne spojrzenie na nią. Mam nadzieję ze mi pomoże.. U mnie dziś debata nad rabatą, gdybyś chciała zajrzeć, to chętnie wysłucham Twojej opinii..
makkasia 22:18, 11 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Kasiu kiedy robiłaś sadzonki cisa - w jakim miesiacu? Tak sobie myśle, ze mój coraz starszy, dogodniejszy, powinnam wreszcie myslec o rozmnażaniu cisa?

to są siewki , sama nigdy nie pobierałam sadzonek z baccaty, niemniej uważam go za suuuuuper cis
makkasia 22:23, 11 lut 2016

Margarete napisał(a)
I ja jestem tego ciekawa - daj instrukcje tego mnożenia cisow dokładną

Małgosiu tak jak pisałam tak jak u niektórych są wszędzie siewki stip tak u mnie są siewki cisów, które cały czas zagospodarowywuję