Jeszcze lepiej wyglądałby czarne Queen of the night a te różowe to Pink imression.
Zobacz u Sylwii ...od początku. Ma zestawienie CW z Queen
tutaj fioletowe z młodziutkimi CW
Te wiosenne widoki to dla mnie udręka .
Ja wczoraj sięgnęłam w komórce po donicę a tam cała donica cebul hiacyntów i żonkili. Wszystkie już kiełkujące. Byłam pewna że je posadziłam, nawet już za nimi wyglądałam na rabacie. Wsadziłam w ziemię, ciekawe czy się zbiorą . To były cebule odzyskane z wiosennych parapetów.
oj jak się ciesze, że Cie widze Cebule jeszcze Cię ucieszą tej wiosny. Ja znalazłam cebule czosnków, ale nie w piwnicy tylko na rabacie, coś musiało mnie odwołać od sadzenia i tak zostały całą zimę na wierzchu nie wkopane. wsadziłam je 2 tygodnie temu były w świetnej kondycji
Moje czosnki w grudniu zdążyły wyjść na kilka cm. Potem przyszły mrozy i zmarzły,a zczerniały. Ale z ciepłem znów idą w górę. Mam nadzieję, że będą życ.
U mnie wszystkie irysy cebulowe są już bardzo zaawansowane i one jak przemarzną co całe z cebulką niestety - tak mi wszystkie poszły w zimie 2011-12. Ale w tym roku nie będzie już takich mrozów mam nadzieję. Często tak jest, że listki tulipanów, czosnku, narcyzów przebarwiają się od mrozów ale pączki sa jeszcze schowane i im nic nie jest. Wtedy tej ostrej, bezśnieżnej zimy tylko irysy i część krokusów nie przeżyła. Pozostałe zakwitły