Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

makkasia 23:08, 13 lut 2016

frezja napisał(a)
Kasiu, mam u siebie te odmiany różaneczników, ale pomysłów na towarzystwo dla nich brak.Tak było do teraz..to,co widzę u Ciebie to dawka inspiracji dla mnie...a te różowe tulipany pod CW..ach

Jeszcze lepiej wyglądałby czarne Queen of the night a te różowe to Pink imression.
Zobacz u Sylwii ...od początku. Ma zestawienie CW z Queen
tutaj fioletowe z młodziutkimi CW

makkasia 23:11, 13 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Tak sobie pomyslalam co ja zrobie z moimi Cw , ktore posadzilam pod brzozą.......

zawsze możesz uszczykiwać co nieco ...ale to zawsze jest kosztem kwitnienia.
Ale pzrecież TY za klika lat będziesz miała nowy ogród
frezja 23:12, 13 lut 2016

Pięknie ) chętnie zobaczę u Sylwii.

Kasiu, pokaż Twoje kulkowanie coś tam przyginałaś
makkasia 00:30, 14 lut 2016

W oczekiwaniu na wiosnę, na dobranoc królowe nocy

mirkaka 06:41, 14 lut 2016

Rh cudne i równie wiekowe jak u mnie
asica 07:28, 14 lut 2016

Te wiosenne widoki to dla mnie udręka .
Ja wczoraj sięgnęłam w komórce po donicę a tam cała donica cebul hiacyntów i żonkili. Wszystkie już kiełkujące. Byłam pewna że je posadziłam, nawet już za nimi wyglądałam na rabacie. Wsadziłam w ziemię, ciekawe czy się zbiorą . To były cebule odzyskane z wiosennych parapetów.
makkasia 07:44, 14 lut 2016

asica napisał(a)
Te wiosenne widoki to dla mnie udręka .
Ja wczoraj sięgnęłam w komórce po donicę a tam cała donica cebul hiacyntów i żonkili. Wszystkie już kiełkujące. Byłam pewna że je posadziłam, nawet już za nimi wyglądałam na rabacie. Wsadziłam w ziemię, ciekawe czy się zbiorą . To były cebule odzyskane z wiosennych parapetów.

oj jak się ciesze, że Cie widze Cebule jeszcze Cię ucieszą tej wiosny. Ja znalazłam cebule czosnków, ale nie w piwnicy tylko na rabacie, coś musiało mnie odwołać od sadzenia i tak zostały całą zimę na wierzchu nie wkopane. wsadziłam je 2 tygodnie temu były w świetnej kondycji
asica 07:47, 14 lut 2016

makkasia napisał(a)

oj jak się ciesze, że Cie widze Cebule jeszcze Cię ucieszą tej wiosny. Ja znalazłam cebule czosnków, ale nie w piwnicy tylko na rabacie, coś musiało mnie odwołać od sadzenia i tak zostały całą zimę na wierzchu nie wkopane. wsadziłam je 2 tygodnie temu były w świetnej kondycji
Moje czosnki w grudniu zdążyły wyjść na kilka cm. Potem przyszły mrozy i zmarzły,a zczerniały. Ale z ciepłem znów idą w górę. Mam nadzieję, że będą życ.
makkasia 07:55, 14 lut 2016

U mnie wszystkie irysy cebulowe są już bardzo zaawansowane i one jak przemarzną co całe z cebulką niestety - tak mi wszystkie poszły w zimie 2011-12. Ale w tym roku nie będzie już takich mrozów mam nadzieję. Często tak jest, że listki tulipanów, czosnku, narcyzów przebarwiają się od mrozów ale pączki sa jeszcze schowane i im nic nie jest. Wtedy tej ostrej, bezśnieżnej zimy tylko irysy i część krokusów nie przeżyła. Pozostałe zakwitły
makkasia 08:18, 14 lut 2016

jest ponuro a dzisiaj czerwone święto, więc energetyczny Dolls Minuet dla wszystkich