Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

makkasia 08:21, 17 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Pocieszyłaś mnie ze CW maja 14 lat rzeczywiscie za tyle lat planuje nowy ogród

Madżenko zobaczymy ile jeszcze razy do tego czasu zrobisz rewolucję pod brzozami
makkasia 08:25, 17 lut 2016

tusiawka napisał(a)
Ale zaczarowałaś kolorami dzisiaj.
Aż cielpej się robi na duszy.

A dzisiaj było u nas przy gruncie -9
Borbetka 08:25, 17 lut 2016

Dziś u mnie mróz. Nie okrywałam niczego.
Oby nie zmarzły te najwrażliwsze roślinki, bo śniegu brak, a tęsknoty za nim nie mam.
makkasia 08:33, 17 lut 2016

Zielona napisał(a)
Kasiu, z przyjemnością pozachwycałam się Twoją ubiegłoroczna wiosną. Z zainteresowaniem poczytałam też o wymarzaniu cebul. Ciekawa jestem moich irysków, które wyszły już w grudniu (!), a obecnie zaczynają pokazywać kolor! Mam nadzieję, że przetrwają, bo bardzo je lubię.
Czytałam, że wysiewasz stipę, bo jest sucha. Dlaczego? Myślisz, że nie przetrwała zimy? Wydaje mi się, że ciachniesz wiosną i wypuści nowe źdźbła.
Uściski!

Tej zimy 2015/16 do zimy 2011/2012 nie można porównywać choć dzisiaj było u nas przy gruncie bardzo mroźno. Mam nadzieję, ze nasze irysy i krokusy na tym nie ucierpią.
Wysieję ją dzisiaj - niestety u mnie stipa w tamtym roku nie ruszyła (oprócz jednej) dlatego nie wierzę, ze w tym roku mnie pozytywnie zaskoczy. A tak w ogóle to nigdy nie będę miała jej za dużo
odściskuję
I trochę białego lata

makkasia 08:37, 17 lut 2016

Borbetka napisał(a)
Dziś u mnie mróz. Nie okrywałam niczego.
Oby nie zmarzły te najwrażliwsze roślinki, bo śniegu brak, a tęsknoty za nim nie mam.

Moniko ja juz nie mogę doczekać się ciepła, tak już bym chciała wziąć szpadel i przekopać co nieco W/g prognoz już od przyszłego tygodnia ma być wiosna
makkasia 08:38, 17 lut 2016

frezja napisał(a)

To informacja pocieszająca i dla mnie...u mnie stipa od wiosny i doświadczeń brak.

U mnie w tamtym roku ruszyła jedna sztuka na ok 30 więc nie liczę na cud tylko sieję
Kasya 08:51, 17 lut 2016

Co to za białe piękności ?
ren133 09:08, 17 lut 2016

makkasia napisał(a)

Jeszcze lepiej wyglądałby czarne Queen of the night a te różowe to Pink imression.
Zobacz u Sylwii ...od początku. Ma zestawienie CW z Queen
tutaj fioletowe z młodziutkimi CW

Zachwycam się Twoimi RH. Patrzę sobie na CW i Nową Zemblę i takie są piękne, że ciężko mi zdecydować się na jedną odmianę A mam w planach wiosennych zakup 3szt ... tylko nie wiem na które się zdecydować ... A może Ty pomogłabyś mi w wyborze?
kosolka 09:12, 17 lut 2016

Kasiu, pytałam o połączenie Ascot i The Fairy - Rench odradza Fairy na tą moją rabatę.. Mówi że za bardzo się rozłazi CO Ty o tym myslisz?
makkasia 09:27, 17 lut 2016

kosolka napisał(a)
Kasiu, duszku mój dobry , powiedz jak wg Ciebie miałaby się Ascot z The Fairy?

Nie mam takiego zestawienia - ale wydaje się, ze nie pogryzłyby się. Zapytaj Marzenkę ona jest dla mnie w tych sprawach ekspertem