Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

frezja 10:54, 14 lut 2016

makkasia napisał(a)
jest ponuro a dzisiaj czerwone święto, więc energetyczny Dolls Minuet dla wszystkich

Kasieńko...serwujesz fajne widoczki )
Borbetka 15:24, 14 lut 2016

Ale mi się cieplutko zrobiło od tych kolorów.
Co do rozmiarów roślin, to oglądając stare zdjęcia mojego ogrodu wspominam słowa M., że czemu takie małe coś powsadzałaś i tak rzadko itd., itd. A przecież ile się już naprzesadzałam, wykopywałam i co brzydkie powyrzucałam. Wydaje się, że rośliny ogromnych rozmiarów nie osiągną, a tu niespodzianka! Nagle miejsca brakuje, a nawet jeśli jest, to nie można wbić łopaty, aby coś wokoło takiego krzewu podosadzać. To mnie najbardziej martwi. Zostaje tylko usypywanie górek z kompostu.
Różaneczniki imponujące Kasiu, ogromniaste masz.
Madzenka 16:05, 14 lut 2016

Pocieszyłaś mnie ze CW maja 14 lat rzeczywiscie za tyle lat planuje nowy ogród
tusiawka 21:51, 14 lut 2016

Ale zaczarowałaś kolorami dzisiaj.
Aż cielpej się robi na duszy.
Zielona 09:30, 16 lut 2016

Kasiu, z przyjemnością pozachwycałam się Twoją ubiegłoroczna wiosną. Z zainteresowaniem poczytałam też o wymarzaniu cebul. Ciekawa jestem moich irysków, które wyszły już w grudniu (!), a obecnie zaczynają pokazywać kolor! Mam nadzieję, że przetrwają, bo bardzo je lubię.
Czytałam, że wysiewasz stipę, bo jest sucha. Dlaczego? Myślisz, że nie przetrwała zimy? Wydaje mi się, że ciachniesz wiosną i wypuści nowe źdźbła.
Uściski!
frezja 10:07, 16 lut 2016

Zielona napisał(a)

Czytałam, że wysiewasz stipę, bo jest sucha. Dlaczego? Myślisz, że nie przetrwała zimy? Wydaje mi się, że ciachniesz wiosną i wypuści nowe źdźbła.

To informacja pocieszająca i dla mnie...u mnie stipa od wiosny i doświadczeń brak.
kosolka 13:22, 16 lut 2016

Kasiu, duszku mój dobry , powiedz jak wg Ciebie miałaby się Ascot z The Fairy?
mirkaka 16:38, 16 lut 2016

Ja też wysieję stipę, tak na wszelki wypadek, żeby nie zostać z niczym
makkasia 07:55, 17 lut 2016

frezja napisał(a)

Kasieńko...serwujesz fajne widoczki )

Bo wiosenne
makkasia 08:19, 17 lut 2016

Borbetka napisał(a)
Ale mi się cieplutko zrobiło od tych kolorów.
Co do rozmiarów roślin, to oglądając stare zdjęcia mojego ogrodu wspominam słowa M., że czemu takie małe coś powsadzałaś i tak rzadko itd., itd. A przecież ile się już naprzesadzałam, wykopywałam i co brzydkie powyrzucałam. Wydaje się, że rośliny ogromnych rozmiarów nie osiągną, a tu niespodzianka! Nagle miejsca brakuje, a nawet jeśli jest, to nie można wbić łopaty, aby coś wokoło takiego krzewu podosadzać. To mnie najbardziej martwi. Zostaje tylko usypywanie górek z kompostu.
Różaneczniki imponujące Kasiu, ogromniaste masz.

Moni napisałaś całą prawdę o dojrzewaniu ogrodu i o tym co czeka po latach niemal wszystkich czyli eliminowaniu roślin, rozsadzaniu i o problemach z uprawą takiego ogrodu. Posadzenie cebul w gąszczu dorosłych roślin jest nie lada wyzwaniem a cóż dopiero mówić o wykopaniu dołka pod nową roślinę... ot co ale jakoś dajemy radę