Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

Ewa777 17:34, 06 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
no patrzcie jak dzis latwo kobiete uszczesliwic troche zmielonych racic i rogow hihi

Też o tym pomyślałam, gdy stałam z koszykiem pełnym zakupów ogrodowych Zauważyłam, że ta mączka okropnie śmierdzi...
Basilikum 17:42, 06 kwi 2016

roslinkom to nie przeszkadza
jak moj maz podcina owcom kopytka, to tez smierdzi blee
malkul 19:09, 06 kwi 2016

makkasia napisał(a)

Złe wiadomości - Mam jakiś pomór cebul - drugi rok zgniło albo zupełnie nie wyszło około 60 % nowo posadzonych cebul czyli jakieś 700
2015 to jest ostatni kiedy kupowałam cebule
te które wyrosły

Przepiekne irysy!!! kocham je w tym kolorze

ten pomór mnie zmartwił, takie wydatki i dupa
mirkaka 11:41, 08 kwi 2016

U mnie ktoś pisał o takiej musze której larwy wyjadają cebule, zostaje zgnilizna. Ja też mam kilka takich cebul zgniłych, a szczególnie narcyzy i żonkile mam atakowane.
frezja 16:07, 08 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
no patrzcie jak dzis latwo kobiete uszczesliwic troche zmielonych racic i rogow hihi

)
Zielona 20:46, 08 kwi 2016

Cześć, Makowa Panienko Poczytałam, pooglądałam, na Malcie się pobyczyłam, o swojej Siostrze pod wpływem Twoich refleksji pomyślałam...
Iryski piękne i pięknie uchwycone.
Pomór cebul - Kasia... chyba w przyszłości czeka Cię zaprawianie cebul w Dithane lub Kaptanie przed posadzeniem... Stawiam na jakiś patogen w glebie...
makkasia 07:35, 09 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
fiu fiu ale sie napracowalas ale ogrod wyglada pieknie. Szkoda tych cebul.
U nas maczka rogowa tez lidlu i tym podobnych ale u nas szybciej wykupuja. Ja sypie wszedzie gdzie sie da i na rabaty i do warzywek

Przede wszystkim wkurza mnie to, ze nie będą cieszyć oczu kasa, czas, wysiłek włożony w sadzenie i djupa. Nic to jest kilka maleńkich enklaw bez patoganu gdzie rosną
Mączka u nas też nie leży tygodniami ale jak widzisz Ewa jeszcze miła szczęście. Stosuję rogi już długo i pod wszystko
makkasia 07:38, 09 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)

Byłam dziś na polowaniu na mączkę rogową Udało się i jestem szczęśliwa

Bardzo się ciesze, Mączka śmierdzi bardzo ale w naturalnym ogrodnictwie często mamy do czynienia z nieprzyjemnymi zapachami. Jak podlewam gnojówką z pokrzywy cała ulica to czuje. Sypiemy mączkę w bezwietrzny dzień, wtedy unikniemy mączki we włosach
makkasia 07:42, 09 kwi 2016

malkul napisał(a)

Przepiekne irysy!!! kocham je w tym kolorze

ten pomór mnie zmartwił, takie wydatki i dupa

Djupa mówię Ci Marta djupa - jak widzę te łany u Was i u mnie pojedyncze badylki to szlag mnie trafia Ale od czego jest ogrodowisko będę chlipać i cieszyć oczy Waszymi tulipkami
makkasia 07:48, 09 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
U mnie ktoś pisał o takiej musze której larwy wyjadają cebule, zostaje zgnilizna. Ja też mam kilka takich cebul zgniłych, a szczególnie narcyzy i żonkile mam atakowane.

Narcyze atakuje mucha a właściwie jej larwy, które jedzą cebule i przez to cebule się nie rozwijaja i gniją.

U mnie drugi rok gniją cebule tulipanów - Patogen atakuje już pięknie ukorzenione cebule - stożek wzrostu rośnie, wyrasta ale toczący się proces gnilny cebuli nie pozwala mu się wykształcić. Jak się lepiej poczuję to wyjde do ogrodu i wykopię to dziadostwo i zrobię zdjęcia.