Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

makkasia 23:09, 19 kwi 2016

kosolka napisał(a)
Ja u Ciebie na bieżąco Hiacynty na tym zdjęciu które Iwonka cytowala są zabójcze! Chyba zaczynam chorować na ten kolor, zachwycalam się ostatnio gdzie indziej tulipanami w tym odcieniu
To Ty tak niedaleko Iwonki jesteś?? Może kiedyś się z nią umowie żeby zobaczyć Twój przepiękny ogród..

Kosolko zapraszam zawsze tylko daj znać dzień przed, z jedziesz
pupura w odcieniach ..ostatnio tak wyglądają moje paznokcie, im ciemniejsze tym lepiej
Z pięciu zeszłorocznych ciemierników kwitnie jeden - także w moim ulubionym kolorze

makkasia 23:16, 19 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, jesteś pewna,ze twoja to Pisardii? U mnie zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=93#post_1

Twoja Pisardi = moja Nigra

Moja pisardi = białe kwiatki bez listków
Jeśli moja Pisardi to nie ona, to co ja mam?

Iwonko no to w takim razie ja mam Nigrę. Iwonko one sa ponoć nie do odróżnienia, mam trzecią wiśnie od strony ulicy i jest inna ma więcej liści mniej kwiatów ale kwiaty takie same na początku jasno różowe później białe z różowym rumieńcem.
U mnie dzisiaj też wiało jak diabli
tutaj zdjęcie z 10 kwietnia - ona w tym samym czasie wypuszcza i listki i kwiaty

makkasia 23:19, 19 kwi 2016

Tusiala napisał(a)
Poczekam z niecierpliwością Ja rozpierduchę nazywam rumpel pumpel i mam go nieustannie

Rumpel pumpel - nieustający cóż lepiej tak niż nic nie robić i być nieszczęśliwym
Wierzbowa rodzi się w bólach ...to jeszcze trochę potrwa
makkasia 23:21, 19 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Tego świerka masz tak cudnego, że nie sposób przejść obok niego bez zachwytów

Mam 4 świerki conica i wszystkie są okazałe ten na wejściu jest największy. Pomimo, że cierpią na przędziorka i miseczniki i na jeszcze inne plagi jeszcze to baaardzo je lubię
Iwk4 23:22, 19 kwi 2016

makkasia napisał(a)

Iwonko w bukszpanach mam turzycę gold fountain (od Juzi) tatarak, turzycę evergold, i Milium effusum ‘Aureum. Njlepiej przezimowała i najbardziej jestem zadowolona z tej od Juzi Teraz ładnie kwitnie jaskrawo limonkowymi źdźbłami.

Iwonko znosu dzisiaj zaglądałam pod brzozę i nawet macałm i nic ...ale te zółte hosty tak mają, ze startują najpóźniej. Jak tylko się pojawi i będzie do wykopania to dam znać. i przyjedziesz

Kasiu, zapisałam sobie tą trawkę od Juzi. Szkoda, ze Finka jej nie ma. Planuję tam kupić kilka trawek
Na hostę poczekam. Niech się określi jeszcze jest czas
makkasia 23:30, 19 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, zapisałam sobie tą trawkę od Juzi. Szkoda, ze Finka jej nie ma. Planuję tam kupić kilka trawek
Na hostę poczekam. Niech się określi jeszcze jest czas

Jest czas, i na pewno wylezie w końcu
makkasia 23:41, 19 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Zachwycająca. I soczysta wiosna w Makowie
Hiacynty biskupie czad!

czad to jest ale w głowie... jak myślę o wierzbowej. Znowu zrobię zamiast poukładanej rabaty jakiś kogel mogel wsiowy. Zamówiłam szałwię ale czy ona da radę ?Przecież tam jest słońca tylko 5-6 godzin. Ja zawsze chcę prosto a później i tak jest kokoszkowo ale bynajmniej nie po Makulkowemu
makkasia 23:56, 19 kwi 2016

Juzia napisał(a)
I jak tam działania?

Nareszcie posadziłam, wydałam, wywaliłam, rośliny, które wykopałam z wierzbowej, tylko kwitnące szafirki i narcyzy upchałam w donice = niech poczekają do jesieni.
Ziemię uraczyłam przerobionym kurzeńcem i kompostem, i poukładałem zakupione rośliny. Okazało się, ze mam ich za mało. Ja nie wiem co sobie myślałam ...i dzisiaj zamówiłam następną partię. Na prezentacje wierzbowej po liftingu jeszcze nie czas
A przy okazji podzieliłam żurawki, wykopałam ice dance z rabaty z hortkami, wykopałam zgniłe cebule, skosiłam trawnik, obsiałam ubytki w trawniku....i jeszcze pewnie inne działania, o których już nie pamiętam
także normalka ...
makkasia 23:59, 19 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Co tam słychać w Kociewiu.. bo cofam cały kwiecień i fotek malutko..

Aniu - dużo się dzieje, dlatego fotek mało bo bajzel wszędzie, a na dodatek wiecznie z czarnymi łapami chodzę Jak zrobię zdjęcia wierzbowej to extra Cie powiadomię
makkasia 00:04, 20 kwi 2016

na dobranoc exotic, których diabli nie biorą