Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

makkasia 20:20, 20 cze 2016

Juzia napisał(a)
Noooo super....tylko ja teraz szukam bladych

na pewno znajdziesz, a filiżanki polubisz zobaczysz
makkasia 21:06, 20 cze 2016

Margarete napisał(a)

Cudnie...
I chociaz spóźniłam sie na "stypę" po grubrj Bercie to mam pytanie dlaczego spotkał ją taki los skoro to miejsce i tak, i tak obsadzasz tujami?
Pisałas że pryskasz krochmalem Kasiu - przeciw czemu ten oprysk ?

Makowo zachwyca, a róże szczególnie piekne - jedna w jedną, choć Lavender Ice chyba najpiękniejszy....ja też wekend pracowicie w ogrodzie spedziłam sadziłam nowe róże z jarzmiankami, kulkami i trawkami...ale u mnie nie wygląda to tak slicznie jak u ciebie ..........cóz, musowo sie podszkolic muszę, podjechac do ciebie na korepatycje albo poczekać cierpliwie aż mój ogród bezie tak dojrzały jak twój....
Buziaki!

Małgosiu berta wyleciała bo była już bardzo rozrośnięta a umiejscowiona była w najwęższym miejscu rabaty. Teraz posadziłam w lukę po niej Szmaragdy ale będą trzymane w ryzach od samego początku i wraz z resztą ma tworzyć szmaragdowy mur.
Oprócz tego posadziłam tam jeszcze róże trawy i nadal jest pusto A poza tym na pewno polepszyły się waruynki rosnących tam róż i rabata nabrała lekkości.
Było

jest

Pryskałam preparatem z jodyną i octem na bazie krochmalu jest to mikstura przeciwgrzybowa na kwasoluby
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4623-herbicydy?page=28
Małgosiu zapraszam zawsze ale bynajmniej nie na szkolenie tylko na Makową kawę
Kiedy zjedziesz nad Morze zapraszam przy okazji do Makowa

makkasia 21:47, 20 cze 2016

Margarete napisał(a)
Jejku tyle róż...ja zostałam wczoraj sprowokowana do policzenia swoich i naliczylam u siebie 13 z tymi nowymi dwiema które posadziłam wczoraj ...więc musowo musze domówić jedna ...prawda ? nie mogła zostac taka pechowa trzynastka....i juz domówiłam 1 wczoraj

Oczywiście, ze nie mogło tak zostać musowo trzeba było zamówić następną
Mam 55 sztuk a 44 odmiany i chyba przesadziłamJesienią będzie rotacja i na pewno pożegnam się z kilkoma ale, z którymi czas pokaże
jestem ciekawa co zamówiłaś
makkasia 22:28, 20 cze 2016

Dzisiaj padało cały dzień, róże mokną
Clarie Marshall

Old Port

MW

Radio Times

Lavender Flower Circus szaleje ma już 90 cm wysokości i mnóstwo kwiatów, pąków i nowych pędów

makkasia 22:34, 20 cze 2016

Na Dobranoc
mój nr 1 na razie Laveder Flower Circus

Ewik 07:23, 21 cze 2016

Cudna jest , jak narazie tez jest w czołówce , nie straszny jej deszcz ani słońce Rozwijają mi sie tez pierwszy kwiat Larissy Flower Circus- zobaczymy jak ona sie bedzie sprawowac U nas tez pada i zaledwie 12 stopni . Twój ogród nawet w deszczu wygląda ślicznie
AgataP 09:09, 21 cze 2016

No wpadłam na moment zobaczyć to gorące połączenie leosia i ascot no i wpadłam jak śliwka w kompot.... ile masz róż i jak już pięknie
Idę oglądać dalej chyba zrobię sobie drugą kawę
Mirka 09:11, 21 cze 2016

makkasia napisał(a)
Na Dobranoc
mój nr 1 na razie Laveder Flower Circus

Nie dziwi mnie to bo piekna róża
Karol99 09:14, 21 cze 2016

Masz prześliczne róże.
Kasya 09:19, 21 cze 2016

makkasia napisał(a)
Dzisiaj padało cały dzień, róże mokną

Old Port

Lavender Flower Circus szaleje ma już 90 cm wysokości i mnóstwo kwiatów, pąków i nowych pędów

o lavender FC pisza ze do 50 cm...ciekawe czy z lavender ice bedzie podobnie...lepiej nie

a old port jakie rozmiary osiągnela ?