Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

monteverde 22:13, 07 wrz 2014

Ale się dzieje w ogrodzie przepięknie kwitną kwiaty mam hibiscusa (3 zdj.)i co roku mam z nim problem a Twoje pełne prześliczne jak róże lub piwoniepozdrówka
iwonadm 22:22, 07 wrz 2014

Agnieszko dziękuję za odwiedziny cieszę się, że podoba Ci się u mnie

aajja 22:31, 07 wrz 2014

Witam,

Pani Iwono weszłam tu na chwilę a obejrzałam z zachwytem wszystkie 105 stron. Będę tu wracać bo przyjemnie u Pani w ogrodzie.

Zachwyciły mnie tulipany. Nigdy nie miałam w ogrodzie - jest koncepcja ale po obejrzeniu Pani kolekcji dorastam do decyzji aby w tym roku posadzić

Piękne hortensje, lawenda - jedynie brakuje mi ławeczki aby usiąść wygodnie

Proszę mi powiedzieć jak przezimowała trawa papmasowa? Ponieważ też zakupiłam a nie byłam wtedy świadoma jej słabej zimotrwałości.
iwonadm 22:32, 07 wrz 2014

monteverde napisał(a)
Ale się dzieje w ogrodzie przepięknie kwitną kwiaty mam hibiscusa (3 zdj.)i co roku mam z nim problem a Twoje pełne prześliczne jak róże lub piwoniepozdrówka

A co się z nim dzieje? Moje mają 3 i 2 sezony chucham dmucham na razie są i kwitną
iwonadm 22:40, 07 wrz 2014

Aajja nie Paniuj bo ja nie nawykłam Pisz mi na Ty
dziękuję za wytrwałość w obejrzeniu wątku i zapraszam na stałe.
Ja bardzo lubię kwiaty co widać, a tulipany w tym roku po prostu zaszalałam na wyprzedażach i w sklepach. Polecam ja najbardziej lubię białe i różowe, ale każda z odmian na swój sposób jest piękna.

trawy miałam 2 i tylko 1 przezimowała, ale nawet jej nie okrywałam
do kwitnięcia na razie szykuje się 1 pióropusz
Ostatnio wyczytałam, że jeśli przezimuje ta trawa 3 sezony to będzie się trzymała

aajja 09:21, 08 wrz 2014

Dobrze Iwono

Uwielbiam białe kwiaty więc myślę o białych tulipanach o nazwie chyba Madonna. Myślę też o czosnku ozdobnym tylko w moim ulubionym ogrodnictwie mają jeden rodzaj.
Jutro będziemy robić rabatkę koło garażu i teraz zastawiam się czy dać 2 trawy pampasowe obok siebie i 2 hortensje (łatwiej okryć będzie na zimę) czy jednak trawa -2 hortensje -trawa..
A te Twoje białe hortensje są cudowne
Choć róże widać też dopieszczone - ale w moim przyszłym ogrodzie raczej się na nie - nie zdecyduję..
ewsyg 16:24, 08 wrz 2014

Iwonko, bardzo dziękuje w kwestii liliowca. Błagam nie kop go dla mnie bo ja nie mam przygotowanego dla niego miejsca. Wiesz ja jeszcze teraz zamówiłam 6 sztuk i ma mi przysłać w tym tygodniu. Czekam na potwierdzenie ile z nich będzie. Na 4 z nich mam miejsce a 2 pójdą do doniczek na przechowalnie.
Jak widzisz ja jestem liliowcowo zakręcona. Jeżeli jesteś zainteresowana zakupem ładnych liliowców to mogę podesłać Ci ofertę, ale będziesz miała trudny orzech do zgryzienia bo wszystkie piękne a jest ich chyba z 250
iwonadm 20:11, 08 wrz 2014

Ewa teraz mam sezon cebulkowy już kupiłam 120 i czekam na koniec aż będą wyprzedaż i dokupię więcej
Luki 11:21, 09 wrz 2014

Nie wiem czy identyfikacja liści żurawek jest konieczna, ale coś tam rozpoznaje mimo prześwietlonych przez słońce liści To może od lewej (górny rząd najtrudniejszy
1, 2, 3, prawie nic nie widać, ale 4 to może być Purple Peticoast lub Crimson Curls.
5 Milan(rózowe kwiatki)/Shanghai(kremowe kwiatki)
6 Peppermint Ice
7 Peppermint Spice/Beauty Color
8 Solar Eclipse
9 może Sweet Tea
10 Palace Purple
11 Golden Zebra
12 Lime Marmalade
13 Marmalade
14 Restone Falls?
15 Lime Rickey
16 Venus
Oczywiście nie jestem tego pewien na 100%
iwonadm 11:37, 09 wrz 2014

kochany jesteś zaraz będę szukać i porównywać co do tych pierwszych porobię zdjęcia i załączę je wieczorem