Poluję na jarzmianki ale nigdzie ich nie mogę dostać U mnie to rzadko spotykana roślina a wręcz rarytas Z sieci nie chcę zamawiać Rozmawiałem z właścicielką szkółki i mówiła że może uda się je sprowadzić ale jakoś mało była przekonywująca
Kupiłam ją u rodziców jak bylam w Koninie byly po 8 zł duże kepki
jeżówki po 10 Zł liliowce mają po 8 zl ale większe nawet niż w bylinowym cieszą mnie takie zakuoy ☺
Powiem Ci że ceny rewelacyjne Jarzmianki w sieci chodzą po ok 20 zł a to co Ci przyślą to wielka niewiadoma No cóż ... może uda mi się je gdzieś kupić bo to piękne byliny
Zrobię jutro zdjecia te jarzmianki mają już nawet kwiaty. Niestety n ie mieszkam blisko rodziców tak bym Ci Przemku z chęcią pomogła w zakupach. Przyznam że nie spotkałam jeszcze jarzmianki wiec brałam w ciemno tą odmianę ☺
Iwonko serdecznie dziękuję za chęci pomocy W wolnej chwili zrób zdjęcia bo jestem ciekaw tych sadzonek a jak jeszcze napisałaś że mają kwiaty to już nie mogę się doczekać
Tulipany kupuje w miejscowym ogrodniczym nie ma oszałamiającego wyboru, ale w każdym mają inną paczkę więc jak objadę 3 to troszkę się nazbiera. Trochę pokupowałam w Leroy ale jakość ich muszę przyznać, że jest gorsza niż w Biedronce, odmiany zgodne, ale wielkość średnia.
Dziś podlałam wsadzone borówki i na szybko zrobiłam oprysk z czosnku, powinien się przegryźć 1 dzień, ale nie wytrzymałam i po zrobieniu przeleciałam newralgiczne miejsca. Czyli zamszycowane porzeczki i troszkę róże.